ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι ελληνικές συμμετοχές της 12ης ημέρας

Οι ελληνικές συμμετοχές της 12ης ημέρας
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Δουβαλίδης και ο Λυκούργος Τσάκωνας αγωνίζονται την Τετάρτη (8/8) στα ημιτελικά των αγωνισμάτων τους. Τρεις συναθλητές τους στη "μάχη" της πρόκρισης.

Μόνο στίβο έχει την Τετάρτη (8/8) για τα ελληνικά χρώματα στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξεχωρίζουν η συμμετοχή των Κώστα Δουβαλίδη και Λυκούργου Τσάκωνα στα ημιτελικά των 110μ. εμπόδια και 200μ. αντίστοιχα.

Τρεις συναθλητές τους ακόμα θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα αγωνίσματα τους στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Το μεσημέρι (12.00) κάνει την αρχή ο Κώστας Φιλιππίδης στον προκριματικό του επί κοντώ. Ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ (με 5,75μ.) αγωνίζεται στο Α' Γκρουπ. Μαζί του αγωνίζονται ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, Στιβ Χούκερ, ο Γερμανός Μπγιορν Ότο που έχει κάνει 5,92μ. φέτος και ο συμπατριώτης του Μάλτε Μορ, ο οποίος ακολουθεί με 5.91μ. Το όριο πρόκρισης στον τελικό είναι 5,70μ.

Στην τέταρτη προκριματική σειρά των 800μ. συμμετέχει (14.02) η Ελένη Φιλάνδρα. Η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ έχει τον τέταρτο καλύτερο χρόνο ανάμεσα στις επτά διαγωνιζόμενες. Οι πρώτες τρεις και οι έξι καλύτεροι χρόνοι στις έξι προκριματικές σειρές περνούν στον επόμενο γύρο.

Στο Α' Γκρουπ του προκριματικού του ακοντισμού συμμετέχει ο Σπύρος Λεμπέσης το βράδυ (21.05). Με ατομικό ρεκόρ στα 83,02μ. πρέπει να ρίξει 82,00μ. για να έχει σίγουρη τη συμμετοχή του στον τελικό.

Την πρόκριση στον τελικό των 110μ. εμπόδια θα κυνηγήσει ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο Δραμινός άλτης συμμετέχει στην πρώτη ημιτελική σειρά (21.15) με τον Αμερικανό Τζέισον Ρίτσαρντσον και τον Κουβανό Ορλάντο Ορτέγα να έχουν το προβάδισμα βάσει επίδοσης.

Τις ελληνικές συμμετοχές κλείνει ο Λυκούργος Τσάκωνας. Ο νεαρός σπρίντερ τρέχει στην πρώτη ημιτελική σειρά (22.20) με αντιπάλους τον παγκόσμιο πρωταθλητή στα 100μ. Γιόχαν Μπλέικ, τον Γουάλας Σπίρμον και τον Κριστόφ Λεμαίτρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ