ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Φελπς γράφει απόψε ιστορία

Ο Φελπς γράφει απόψε ιστορία

Ο Μάικλ Φελπς έχει την ευκαιρία να γίνει απόψε ο πιο επιτυχημένος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Απορεί ο προπονητής του με την εμφάνιση του στα 400μ. μικτή ατομική.

Με δύο μετάλλια σε δύο κούρσες ο Μάικλ Φελπς ξαναγράφει ιστορία. Με 17 μετάλλια στην κατοχή του μετά το αργυρό στη σκυταλοδρομία 4χ100μ. ελεύθερο, έχει την ευκαιρία απόψε να γίνει ο πιο επιτυχημένος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αρκεί να ανέβει στο βάθρο στα 200μ. πεταλούδα και με την αμερικανική ομάδα στη σκυταλοδρομία 4χ200μ. ελεύθερο. Έτσι το ρεκόρ της γυμνάστριας Λαρίσα Λατίνινα με 18 μετάλλια θα περάσει στην ιστορία, όπως άλλωστε θέλει και η πρώην Σοβιετική γυμνάστρια.

Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχημένη καριέρα του Φελπς έχει ο προπονητής του, Μπομπ Μπάουμαν που προανήγγειλε πως "μ πορεί να κάνει κάτι ξεχωριστό απόψε. Ως προπονητής η δουλειά μου είναι να απομονώνω το μυαλό του από αυτά τα πράγματα. Δεν πρέπει να τα σκέφτεται. Τα πράγματα είναι απλά: Ο Μάικλ πρέπει να μπει στο νερό και να κάνει ένα καλό 200άρι στην πεταλούδα. Αν τα καταφέρει καλά, όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν".

Μετά τη "χαλαρή" κούρσα του στον τελικό των 400μ. μικτή ατομική και την τέταρτη θέση, ο Μπάουμαν παραδέχθηκε πως πολλοί ξέγραψαν τον κολυμβητή του μετά από αυτή την εικόνα.

" Ναι, αρκετοί υποτίμησαν τις δυνάμεις του. Νομίζω πως είναι καλύτερα προετοιμασμένος από όσα είδατε σε εκείνο τον αγώνα. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε. Θα έπρεπε να ήταν ακόμα ταχύτερος, αλλά ό,τι έγινε έγινε".

Ο Μπάουμαν ρωτήθηκε και για την εξωπραγματική εμφάνιση της Γε στα 400μ. μικτή ατομική. " Δεν την έχω δει πολλές φορές να αγωνίζεται, αλλά μου φαίνεται ότι έχει εξαιρετική τεχνική. Και ο Μάικλ έκανε άλματα όταν ψήλωσε. Έγινε γρηγορότερος. Μετά η πρόοδος του ήταν σταθερή. Οι κόκκινες σημαίες ανεμίζουν όταν η βελτίωση είναι εξωπραγματική".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ