ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Keep Rowing Greece

Keep Rowing Greece
INTIME SPORTS

H ελληνική ομοσπονδία κωπηλασίας παρουσίασε στο Λονδίνο το πρόγραμμα για την εξέλιξη του αθλήματος τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σε αναζήτηση χορηγών προκειμένου να παραμείνει η ελληνική κωπηλασία σε υψηλό επίπεδο τα επόμενα τέσσερα χρόνια βρίσκεται η ομοσπονδία.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς παρουσίασε στο Λονδίνο το το πλάνο για την τετραετία 2012-16 με τίτλο "Keep Rowing Greece". Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του ελληνικού οργανισμού τουρισμού (ΕΟΤ).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να χορηγήσουν την ομοσπονδία, ένα πλήρωμα ή κάποια διεθνή διοργάνωση που μπορεί να φιλοξενηθεί στη χώρα μας, μετατρέποντας την Ελλάδα σε διεθνή κωπηλατικό προορισμό. Στην πρώτη γραμμή αυτής της καμπάνιας θα βρεθούν δεκάδες Ελληνες κωπηλάτες, νυν ή πρώην πρωταθλητές, από 14 πόλεις της χώρας που διαθέτουν υποδομές για να καλλιεργήσουν το άθλημα.

" Η ομοσπονδία παίρνει από το κράτος από το 2004 και μετά σταθερά 1.3 εκ. ευρώ το χρόνο. Αυτά δεν φτάνουν για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Αν στα ταμεία μας έμπαιναν πάνω από 2 εκ., θα κάναμε θαύματα", υποστήριξε ο κ.Καρράς.

Η "χάλκινη" Ολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Τσιάβου πρόσθεσε " η ηλικία που βρισκόμαστε, 27 ετών εγώ και 23 η Χριστίνα (σ.σ. Γιαζιτζίδου), στο εξωτερικό θεωρείται ξεκίνημα. Στην Ελλάδα όμως, με τις συνθήκες που επικρατούν, είναι το τέλος της καριέρας μας. Θέλουμε βοήθεια και κίνητρο για να συνεχίσουμε".

Τέλος, ο Τζιάνι Ποστιλιόνε ο Ιταλός που άλλαξε τη ροή της ελληνικής κωπηλασίας, έκανε ειδική αναφορά στην τετράκωπο και στο πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού που συνάντησε στους Ολυμπιακούς, και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: " Η μοίρα των Ελλήνων είναι να παλεύουν με δυνατότερους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ