ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καπράλος: "Δεν έχει δικαίωμα έφεσης η Παπαχρήστου"

Καπράλος: "Δεν έχει δικαίωμα έφεσης η Παπαχρήστου"

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, δήλωσε ότι η Βούλα Παπαχρήστου δεν έχει δικαίωμα έφεσης κατά της απόφασης του αποκλεισμού της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Σπύρος Καπράλος σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Real FM" τόνισε ότι η Boύλα Παπαχρήστου δεν έχει δικαίωμα έφεσης κατά της απόφασης και ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια συνάθροιση όλης της ανθρωπότητας και ένα από τα ολυμπιακά ιδεώδη είναι να μην υπάρχουν διακρίσεις.

Επισήμανε, ότι η απόφαση πάρθηκε ώστε να αποτραπεί η επικοινωνιακή δυσφήμιση της χώρας. Διαβάστε τις δηλώσεις του:

Το αν είναι άδικη η απόφαση για τον αποκλεισμό της: " Η απόφαση για εμένα προσωπικά με στεναχωρεί γιατί έχω υπάρξει αθλητής, γνωρίζω τους κόπους κάθε αθλητή για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Ο αρχηγός της αποστολής μου είπε ότι αυτή πρέπει να είναι η απόφασή μας. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια συνάθροιση όλης της ανθρωπότητας. Ένα από τα ολυμπιακά ιδεώδη είναι να μην υπάρχουν διακρίσεις".

Το γεγονός πως δεν κλήθηκε σε απολογία: " Πράγματι, όμως ο αρχηγός της αποστολής είναι εξουσιοδοτημένος να παίρνει όλες αυτές τις αποφάσεις και αυτές πρέπει να λαμβάνονται άμεσα. Όταν άρχισαν τα μεγάλα ξένα πρακτορεία να θέλουν να μάθουν περισσότερα γι’ αυτή την ιστορία, όταν απευθυνθήκαν σε μένα κατάλαβα πόσο σημαντικό ήταν αυτό το θέμα. Και ξέρετε πως μας αντιμετωπίζουν τα ξένα Μέσα".

Τα κρούσματα ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες: " Ακολουθούμε όλες της επιταγές της ΔΟΕ στο θέμα του ντόπινγκ. Διενεργούμε όλες εκείνες τις διαδικασίες με τους ελέγχους σε όλους τους αθλητές, όμως αν κάποιος κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών τότε αμέσως θα γυρίσει σπίτι του. Προτιμούμε λιγότερα μετάλλια αλλά "καθαρά" μετάλλια".

Το αν η Παπαχρήστου μπορεί να κάνει έφεση: " Όχι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Είναι απόφαση του αρχηγού της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρου Κούβελου, και δεν αλλάζει".

Το αν θα έπαιρνε την ίδια απόφαση αν ήταν αρχηγός της ελληνικής αποστολής: " Θα έπαιρνα κι εγώ την ίδια απόφαση με πόνο καρδιάς. Πήραμε αυτή την απόφαση για να αποτρέψουμε την επικοινωνιακή δυσφήμιση της χώρας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ