ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η τραγωδία δεν σταματά την παράδοση

Η τραγωδία δεν σταματά την παράδοση

Τέσσερα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του Νοντάρ Κουμαριτασβίλι ο πατέρας του δήλωσε πως την οικογενειακή παράδοση στο λουτζ θα συνεχίσει ο εγγονός του.

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τον άδικο χαμό του 22χρονου Νοντάρ Κουμαριτασβίλι, Γεωργιανού πρωταθλητή στο λουτζ λίγες ώρες πριν από την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ.

Ο 22χρονος αθλητής έχασε τον έλεγχο κατά τη διάρκεια της προπόνησης στη γρήγορη και επικίνδυνη πίστα στο Γουίστλερ και το σώμα του εκτοξεύτηκε μακριά. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Τώρα που συμπληρώνεται ένας ολυμπιακός κύκλος ο Νοντάρ, το τρίτο θύμα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, βρίσκεται στις σκέψεις όλων.

Η Γεωργία δεν θα εκπροσωπηθεί στο Σότσι στο άθλημα του Λουτζ. Ωστόσο σε δεκαπέντε χρόνια ένας άλλος Κουμαριτασβίλι θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο πατέρας του Νοντάρ, ο Δαυίδ, δήλωσε πως ο ανιψιός του Νοντάρ θα συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση στο λουτζ. Τι κι αν ο Νιγιάκο είναι ενάμισι ετών.

" Στα τρία θα ξεκινήσω να τον προπονώ. Είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσει την παράδοση μας", δήλωσε ο περήφανος παππούς.

Ο ίδιος εκπροσώπησε τη Σοβιετική Ένωση στο σπορ, δίχως να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το όνειρο του επρόκειτο να κάνει πραγματικότητα ο Νοντάρ. Ένας ανιψιός του Δαυίδ Κουμαριτασβίλι είναι πρόεδρος της ομοσπονδίας της Γεωργίας στο λουτζ, ενώ το σπορ έφερε στη χώρα ένας πρόγονος των Κουμαριτασβίλι.

Ο δρόμος έξω από το σπίτι των Κουμαριτασβίλι στο θέρετρο Μπακουριάνι φέρει το όνομα του Νοντάρ. Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) δεν έχει πραγματοποιήσει την υπόσχεση της για να χτίσει μια πίστα λουτζ στο Μπακουριάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ