ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η "αφρόκρεμα" της Ιταλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η "αφρόκρεμα" της Ιταλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Εξήντα σπουδαίοι Ιταλοί αθλητές συνυπέγραψαν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, ζητώντας του να μην εγκαταλείψει τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Τι κοινό έχουν ο Βαλεντίνο Ρόσι, ο Φραντσέσκο Τότι και η Φεντερίκα Πελεγκρίνι; Πέρα από το ότι μεγάλες μορφές του ιταλικού αθλητισμού, τίποτα περισσότερο.

Εξήντα σημαντικές μορφές του αθλητισμού στην Ιταλία ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να κρατήσουν "ζωντανή" τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 από τη Ρώμη.

Συνυπέγραψαν επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, ζητώντας του να μην εγκαταλείψει την υποψηφιότητα της Ρώμης για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το κείμενο υπογράφουν μεταξύ άλλων ο Τζανλουίτζι Μπουφόν, ο Γιούρι Κέκι, Βαλεντίνα Βετσάλι, η Ντέμπορα Κομπανιόνι, ο Ιγκόρ Κασίνα, ο Άλεξ Ζανάρντι και η Φιόνα Μέι. Ο αριθμός "60" είναι συμβολικός μιας και το 2020 συμπληρώνονται 60 χρόνια από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη Ρώμη.

Η επιστολή δημοσιεύτηκε σε οκτώ μεγάλες εφημερίδες. Η ιταλική Κυβέρνηση έχει λιγότερο από μια εβδομάδα για να ενημερώσει τη ΔΟΕ πως θα στηρίξει οικονομικά την υποψηφιότητα.

Τους αγώνες διεκδικούν επίσης η Κωνσταντινούπολη, το Τόκιο, το Μπακού, η Ντόχα και η Μαδρίτη. Στις 23 Μαΐου η ΔΟΕ θα ανακοινώσει τις τελικές υποψήφιες και τη νικήτρια την 7η Σεπτεμβρίου στο Μπουένος Άιρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ