ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Γαλλία κατηγορεί τους Ιταλούς για σκόπιμη ήττα

Η Γαλλία κατηγορεί τους Ιταλούς για σκόπιμη ήττα

Διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Γαλλία και την Ιταλία, την οποία οι "τρικολόρ" κατηγορούν για ηθελημένη ήττα στον αγώνα με τον Καναδά στο Ολυμπιακό τουρνουά βόλεϊ ανδρών. Διαβάστε τι συνέβη και τι έχει ειπωθεί.

Διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Γαλλία και την Ιταλία, την οποία οι "τρικολόρ" κατηγορούν για ηθελημένη ήττα στον αγώνα με τον Καναδά.

Την 5η και τελευταία αγωνιστική στο πλαίσιο του Α' Ομίλου, η "σκουάντρα ατζούρα" που είχε ήδη προκριθεί ως πρώτη, έχασε από τους Καναδούς, ενώ στον αγώνα που ακολούθησε η Γαλλία ηττήθηκε από τη Βραζιλία και αποκλείστηκε, προς όφελος της αμερικανικής ομάδας και εις βάρος του συγκροτήματος του Λοράν Τιλί.

Ο ακραίος των Γάλλων Έρβιν Ενγκαπέ, που αγωνίζεται στην Ιταλία με τη Μόντενα, δήλωσε ότι οι μπλε έπαιξαν άσχημα και έχασαν σκόπιμα. Απάντηση στον ισχυρισμό του αθλητή έδωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ιταλών, Τζανλορέντσο Μπλεντζίνι.

"Ποτέ δεν το σκέφτηκα. Διαχειριστήκαμε μόνο μερικές καταστάσεις που ήταν προτεραιότητα για εμάς", υπογράμμισε ο Ιταλός προπονητής και πρόσθεσε:

"Προσπαθήσαμε να παρατάξουμε τη σύνθεση που θα μας το επέτρεπε αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στη συνέχεια να παίξουμε το παιχνίδι και επιδιώκοντας να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν το καταφέραμε επειδή ο Καναδάς έπαιξε πολύ καλά και νομίζω ότι άξιζε τη νίκη".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ