ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επτά Έλληνες στο Σότσι

GEPA-13021053176 - WHISTLER,KANADA,13.FEB.10 - SPORT DIVERS, OLYMPIA, BIATHLON - Olympische Winterspiele Vancouver 2010, 7,5km Sprint der Damen. Bild zeigt Panagiota Tsakiri (GRE). Foto: GEPA pictures/ Sebastian Krauss
GEPA-13021053176 - WHISTLER,KANADA,13.FEB.10 - SPORT DIVERS, OLYMPIA, BIATHLON - Olympische Winterspiele Vancouver 2010, 7,5km Sprint der Damen. Bild zeigt Panagiota Tsakiri (GRE). Foto: GEPA pictures/ Sebastian Krauss INTIME SPORTS

Ανακοινώθηκε η τελική σύνθεση της ολυμπιακής ομάδας που θα λάβει μέρος στο Σότσι. Υπάρχει συμμετοχή σε τέσσερα αθλήματα και για πρώτη φορά στο άλμα με σκι.

Στο Βανκούβερ η 19χρονη Παναγιώτα Τσακίρη και ο πατέρας της, Θανάσης έγραψαν ιστορία ως το μοναδικό δίδυμο πατέρα-κόρη στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η 23χρονη πρωταθλήτρια του σκι αντοχής επιστρέφει αυτή τη φορά μόνη της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα έχει την τιμή να είναι η πρώτη αθλήτρια που θα μπει στο στάδιο ως σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε πως επτά θα είναι τελικά οι αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν στο Σότσι. Πέντε άνδρες, δύο γυναίκες σε τέσσερα αθλήματα.

Για πρώτη φορά θα υπάρξει συμμετοχή στο άλμα με σκι χάρη στον 25χρονο Νικόλα Πολυχρονίδη στην πρώτη συμμετοχή του. Ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στη σκυταλοδρομία του Σότσι, Αλέξανδρος Κεφάλας θα λάβει μέρος στο σκέλετον επίσης για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο σκι αντοχής εκτός από την Τσακίρη θα αγωνιστεί και ο Απόστολος Αγγέλης, ενώ τριπλή συμμετοχή έχουμε στο αλπικό σκι με τον Κωνσταντίνο Συκαρα και τον Μασιμιλιάνο Βαλκαρέτζι για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ναουσαία Σοφία Ράλλη επιστρέφει μετά το 2010 στους Ολυμπιακούς Αγώνες επίσης στο αλπικό σκι.

Αργηγός της ελληνικής αποστολής είναι ο Βασίλης Κατσώρας. Προπονητές είναι ο Τιμολέων Τσουρέκας, ο Στέργιος Πάππος και ο Κρίστιαν Μέλερ.

Η Ελλάδα έχει αγωνιστεί 17 φορές στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1936 με 61 διαφορετικούς αθλητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ