ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέμπτος στο RS:X ο Κοκκαλάνης

Πέμπτος στο RS:X ο Κοκκαλάνης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κατακτώντας την 8η θέση στην κούρσα μεταλλίων, ο Βύρων Κοκκαλάνης παρέμεινε στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης στα RS:X ανδρών, αφού δεν κατάφερε να προσπεράσει τον Γάλλο και τον Πολωνό αντίπαλό του.

Ολοκλήρωσε την παρουσία του στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα κατηγορίας RS:X, με την κατάληψη της 5ης θέσης στη γενική κατάταξη ο Βύρων Κοκκαλάνης (με 96 βαθμούς ποινής).

Στην κούρσα μεταλλίων (medal race), o Έλληνας ιστιοπλόος τερμάτισε στην 8η θέση, με 18 βαθμούς ποινής. Οι ελπίδες του Κοκκαλάνη για παρουσία στο βάθρο είχαν εξανεμιστεί πριν την καταληκτική κούρσα, όταν υποχώρησε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης, μετά την 11η θέση στην 11η ιστιοδρομία και τη 10η στη 12η ιστιοδρομία.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ολλανδός Ντόριαν Φαν Ρισελμπέργκε με 25 βαθμούς ποινής, το ασημένιο ο Βρετανός Νικ Ντέμπσεϊ (52β. ποινής) και το χάλκινο, ο Γάλλος Πιερ Λε Κοκ (86β. ποινής). Απαρηγόρητος ήταν ο Πολωνός Πιοτρ Μίσκα που αν και ξεκίνησε ως 3ος τον medal race, έμεινε εκτός βάθρου για 2 βαθμούς ποινής περισσότερους από τον Γάλλο (88β.).

Στη 19η θέση της γενικής κατάταξης ολοκλήρωσε τη δική του παρουσία, ο Κύπριος Ανδρέας Καριόλου, με 181 β.π.

Η τελική κατάταξη:

1. Ντόριαν Φαν Ρισελμπέργκε (Ολλανδία) χρυσό 25 βαθμοί ποινής

2. Νικ Ντέμπσεϊ (Μεγάλη Βρετανία) ασημένιο 52

3. Πιερ Λε Κοκ (Γαλλία) χάλκινο 86

4. Πιοτρ Μίσκα (Πολωνία) 88

5. Βύρων Κοκκαλάνης (ΕΛΛΑΔΑ) 96

6. Τόνι Βίλελμ (Γερμανία) 100

7. Ρικάρντο Σάντος (Βραζιλία) 118

8. Τσουν Λεούνγκ Μάικλ Τσενγκ (Χονγκ Κονγκ) 126

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ