ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η παρουσία των Ελλήνων την όγδοη ημέρα

Η παρουσία των Ελλήνων την όγδοη ημέρα

Η πρόκριση της Βούλας Παπαχρήστου στον τελικό του τριπλούν ήταν η καλύτερη στιγμή μέχρι τώρα για την ελληνική αποστολή κατά τη διάρκεια της όγδοης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην τελική της ευθεία έχει μπει η όγδοη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και μαζί της η ελληνική παρουσία. Από τα πρωινά αποτελέσματα εκείνο που ξεχώρισε ήταν η μεγάλη πρόκριση της Παπαχρήστου στον τελικό του τριπλούν.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με άλμα στα 14.43 πέρασε ως δεύτερη στο μεγάλο τελικό και τα ξημερώματα της Δευτέρας θα διεκδικήσει το τρίτο της μετάλλιο στις τρεις μεγάλες διοργανώσεις της χρονιάς.

Από εκεί και πέρα μακριά από τον καλό τους εαυτό έμειναν τόσο οι υπόλοιποι αθλητές του στίβου, όσο και οι Έλληνες ιστιοπλόοι. Η Βασιλείου ολοκλήρωσε το έπταθλο των γυναικών ούσα στην 27η θέση, κερδίζοντας δύο (σ.σ.: αρχικά ήταν στην τελευταία) χάρη στην πολύ καλή επίδοσή της στο ακόντιο. Την ίδια ώρα ο Γιάννης Μιτάκης στα Finn είναι πλέον στην 11η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ το ελληνικό ιστιοπλοϊκό δίδυμο στα Nacra (Μπεκατώρου και Πατενιώτης) έχει πέσει στην 16η θέση της γενικής κατάταξης

Τέλος, ο Μάκης Μίτας ολοκλήρωσε την παρουσία του στο σκιτ με τη 13η θέση.

Αναλυτικά το ελληνικό πρόγραμμα του Σαββάτου (13/8):

Στίβος

Προκριματικά: Τριπλούν (Γ)

Ελληνική συμμετοχή: Βούλα Παπαχρήστου

Πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό δεύτερο άλμα στα 14.43, η Βούλα Παπαχρήστου πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Ελληνίδα άλτρια ξεκίνησε με προσπάθεια στα 13.80, δεν αγχώθηκε όμως, και με τη δεύτερή της προσπάθεια πέρασε το όριο των 14.30. Έτσι, τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/08, 02:55 ώρα Ελλάδος) θα διεκδικήσει το πρώτο της Ολυμπιακό μετάλλιο.

Προκριματικά: 400μ. (Γ)

Ελληνική συμμετοχή: Ειρήνη Βασιλείου

Εκτός ημιτελικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο έμεινε η Ειρήνη Βασιλείου στα 400 μέτρα γυναικών. Η Ελληνίδα σπρίντερ, που πήγε στη Βραζιλία με ατομικό ρεκόρ 52.12, έκανε μόλις 54.37, με αποτέλεσμα να καταλάβει την προτελευταία θέση στην 6η σειρά των προκριματικών και να μην προκριθεί, καταλαμβάνοντας την 54η θέση.

Σάββατο 13/8, 17:45

Έπταθλο (Γ): Μήκος

Ελληνική συμμετοχή: Σοφία Υφαντίδου

Στα... χαμηλά κινήθηκε η Σοφία Υφαντίδου στο μήκος του επτάθλου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε άκυρες τις πρώτες δύο προσπάθειες, με αποτέλεσμα να πηδήξει εντελώς προσεκτικά στην τρίτη και να κάνει άλμα στα 5.51μ., που της έδωσε μόνο 703 βαθμούς. Έτσι, μετά και το πέμπτο αγώνισμα βρίσκεται στην 29η θέση της κατάταξης με 3.972 βαθμούς. Πάντως, ακολουθεί το ακόντιο που είναι και το «γερό» αγώνισμά της και μάλιστα πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο είχε πετύχει Ολυμπιακό ρεκόρ στον ακοντισμό επτάθλου (56.96).

Κυριακή 14/8, 02:20

Προκριματικά: Επί κοντώ Α

Ελληνική συμμετοχή: Κώστας Φιλιππίδης

Ο Κώστας Φιλιππίδης δεν χρειάστηκε να δοκιμάσει στα 5.75, που ήταν το όριο, ώστε να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ, αφού η δωδεκάδα συμπληρώθηκε στα 5.70, ύψος το οποίο πέρασε με την πρώτη ο Έλληνας πρωταθλητής και πήρε την πρόκριση.

Κυριακή 14/8, 03:18

Έπταθλο (Γ): Ακοντισμός

Ελληνική συμμετοχή: Σοφία Υφαντίδου

Με 54.57 η Σοφία Υφαντίδου ολοκλήρωσε τον ακοντισμό με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση επιβεβαιώνοντας πως αυτό είναι το αγώνισμά της. Έτσι, κέρδισε 949 βαθμούς και ανέβηκε στην 27η θέση.

Κυριακή 14/8, 04:50

Έπταθλο (Γ): 800μ.

Ελληνική συμμετοχή: Σοφία Υφαντίδου

Τελευταία στη σειρά της τερμάτισε στα 800μ. η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, με αποτέλεσμα να πάρει μόλις 692 βαθμούς και να φτάσει τους 5.613 στο σύνολο, που τη διατήρησαν στην 27η θέση στο σύνολο.

Σκοποβολή

Σάββατο 13/8, 15:30

Προκριματικά: Σκιτ (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Ευθύμης Μίτας

Ο Έλληνας σκοπευτής, ο οποίος ήταν 22ος με την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους του προκριματικού (69/75 βολές), είχε 50/50 βολές στο δεύτερο σκέλος του προκριματικού, το οποίο διεξήχθη σήμερα, και με 119/125 βολές κατετάγη 13ος, μένοντας εκτός της εξάδας που πήρε το «εισιτήριο» για τον ημιτελικό.

Ιστιοπλοΐα

Finn (A)

Ελληνικές συμμετοχές: Γιάννης Μιτάκης

Την 9η θέση στην 8η ιστιοδρομία σκαφών τύπου Finn πήρε ο Γιάννης Μιτάκης, γεγονός που τον φέρνει στην 11η θέση της γενικής κατάταξης. Στην κορυφή της γενικής παρέμεινε ο Βρετανός Τζιλ Σκοτ, με δεύτερο το Σλοβένο Βασίλι Ζμπόγκαρ και τρίτο τον Αυστραλό Τζέικ Λίλεϊ.

Σάββατο 13/8, 20:05

Nacra 17 (Μικτό)

Ελληνική συμμετοχή: Σοφία Μπεκατώρου - Μιχάλης Πατενιώτης

Όσο καλά πήγαν στην 7η ιστιοδρομία, όπου πήραν την 3η θέση, τόσο άσχημα πήγαν στην 8η και την 9η των Nacra 17 η Σοφία Μπεκατώρου και ο Μιχάλης Πατενιώτης, όπου κατέλαβαν την 15η και την 14η θέση αντίστοιχα.

Έτσι, το ελληνικό ιστιοπλοϊκό δίδυμο έχει πέσει στην 16η θέση της γενικής κατάταξης, όπου προηγούνται οι Αυστραλοί Τζέισον Γουοτερχάουζ/Λίζα Νταρμάνιν, δεύτεροι είναι οι Αργεντινοί Σαντιάγκο Λανγκ/Σεσίλια Καράνζα Σαρόλι και τρίτοι οι Βρετανοί Μπεν Σάξτον/Νίκολα Γκρόουβς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ