ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κατάρα τα πέναλτι και για Μ.Βρετανία

Κατάρα τα πέναλτι και για Μ.Βρετανία

Η Μ.Βρετανία αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Ν.Κορέα με μοιραίο στην τελευταία εκτέλεση τον Στάριτζ, ενώ είχε χάσει πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο και ο Ράμσεϊ. Δύσκολα στα ημιτελικά η Βραζιλία με Νταμιάο και Νεϊμάρ

Η Μεγάλη Βρετανία έχασε με 4-5 από την Νότιο Κορέα στα πέναλτι, έτσι αποκλείστηκε στα προημιτελικά στο ποδόσφαιρο των ανδρών (1-1 κανονική διάρκεια και παράταση).

Ο Ντάνιελ Στάριτζ της Τσέλσι έχασε το πέμπτο πέναλτι, με τον Γιουνγκ για την ακρίβεια να αποκρούει, ο οποίος είχε αποκρούσει και εκτέλεση πέναλτι του Ράμσεϊ στο 40'!

Μάλιστα ο Ράμσεϊ πάλι με πέναλτι ήταν αυτός που είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στο 36', απαντώντας στο τέρμα του Ντονγκ-Γουόν Ζι από το 29'.

Δύσκολα τετράδα η Βραζιλία

Η Βραζιλία δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στην Ονδούρα, αλλά νίκησε 3-2 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών, όπου θα αντιμετωπίσει την Νότιο Κορέα.

Με τα τέρματα των Μαρτίνες στο 12' και Εσπινόσα στο 48' η Ονδούρα προηγήθηκε δύο φορές, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Την πρώτη φορά ισοφάρισε ο Λεάντρο Νταμιάο στο 38', αλλά από το 33' η "σελεσάο" έπαιζε με παίκτη περισσότερο καθώς ο αντίπαλος έμεινε με 10 λόγω αποβολής του Κρισάντο.

Ο Εσπινόσα όμως παρά το αριθμητικό μειονέκτημα έβαλε ξανά μπροστά την Ονδούρα στο 48', όμως στο 50' ισοφάρισε ο Νεϊμάρ με εκτέλεση πέναλτι.

Στο 60' την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Λεάντρο Νταμιάο, με τον άσο της Ιντερνασιονάλ να σκοράρει για δεύτερη φορά στο ματς και τέταρτη στην διοργάνωση, ενώ κόκκινη για την Ονδούρα πήρε και ο Εσπινόσα στο 90'.

Brazil's Neymar (11) celebrates his goal with Oscar (10) during their quarterfinal men's soccer match against Honduras at St James' Park in Newcastle, England, during the London 2012 Summer Olympics, Saturday, Aug. 4, 2012. (AP Photo/Scott Heppell)
Brazil's Neymar (11) celebrates his goal with Oscar (10) during their quarterfinal men's soccer match against Honduras at St James' Park in Newcastle, England, during the London 2012 Summer Olympics, Saturday, Aug. 4, 2012. (AP Photo/Scott Heppell) AP

Μεξικό - Ιαπωνία ο άλλος ημιτελικός

Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών είναι Μεξικό - Ιαπωνία. Οι Μεξικανοί νίκησαν 4-2 την Σενεγάλη στην παράταση, ενώ οι Ιάπωνες επικράτησαν με 3-0 της Αιγύπτου.

Η σύνθεση της Βραζιλίας...

Γκαμπριέλ, Ραφαέλ ντα Σίλβα, Τιάγκο Σίλβα, Ζουάν Ζεζούς, Μαρσέλο, Σάντρο (42' Ντανίλο), Ρόμουλο, Οσκάρ, Χουλκ (67' Λούκας Μόουρα), Νεϊμάρ, Λεάντρο Νταμιάο (89' Πάτο).

Η σύνθεση της Μ.Βρετανίας...

Μπάτλαντ, Μάικα Ρίτσαρντς (60' Κρεγκ Ντόσον), Στίβεν Κόκερ, Νιλ Τέιλορ, Μπέρτραντ, Τζο Άλεν, Κλέβερλι, Ράμσεϊ, Σκοτ Σινκλέρ (106' Ρόουζ), Μπέλαμι (85' Γκιγκς), Στάριτζ.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

Ιαπωνία - Αίγυπτος 3-0 (14' Ναγκάι, 78' Χοσίντα, 83' 'Ότσου)

Μεξικό - Σενεγάλη 4-2 παρ. (10' Ενρίκες, 62' Ακίνο, 98' Ζιοβάνι ντος Σάντος, 109' Ερέρα / 69' Κονατέ, 76' Μπαλντέ)

Βραζιλία - Ονδούρα 3-2 (38' και 60' Λεάντρο Νταμιάο, 51' πέν. Νεϊμάρ / 12' Μαρτίνες, 48' Εσπινόσα)

Μεγάλη Βρετανία - Νότιος Κορέα 1-1 [4-5 πέν.] (36' πέν. Ράμσεϊ / 29' Ντονγκ-Γουόν Ζι)

Τα ημιτελικά

Μεξικό - Ιαπωνία (19:00, 7/8)

Ν.Κορέα - Βραζιλία (21:45, 7/8)

*10 Αυγούστου ο μικρός τελικός και 11 Αυγούστου ο μεγάλος τελικός

Ο πίνακας των σκόρερς

5 γκολ

Μουσά Κονατέ (Σενεγάλη)

4 γκολ

Λεάντρο Νταμιάο (Βραζιλία)

3 γκολ

Νεϊμάρ (Βραζιλία)

Μοχάμεντ Σαλάχ (Αίγυπτος)

Ζιοβάνι ντος Σάντος (Μεξικό)

Τζέρι Μπένγκτσον (Ονδούρα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ