ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν άφησαν χρέη οι Αγώνες στο Βανκούβερ

Δεν άφησαν χρέη οι Αγώνες στο Βανκούβερ

Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2010 στο Βανκούβερ δεν δημιούργησαν χρέη όπως ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Βανκούβερ συνδέθηκαν με την τραγωδία στην πίστα του λουτζ και το θάνατο του Γεωργιανού Νοντάρ Κουμαριτασβίλι, όμως ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση με μεγάλες στιγμές και εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Τέσσερα και πλέον χρόνια μετά πέρασαν στην ιστορία με την οργανωτική επιτροπή να δημοσιοποιεί την τελευταία αναφορά για το κόστος της διοργάνωσης.

Το συμπέρασμα είναι πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν αφήνουν ζημιές, αφού δεν δαπανήθηκαν περισσότερα από 1.9 εκατομμύρια δολάρια Καναδά που ήταν ο προϋπολογισμός.

Οι αριθμοί από την πώληση των εισιτηρίων και των προϊόντων βοήθησαν την οργανωτική επιτροπή να φτάσει στο στόχο της. Φυσικά υπήρξε οικονομική συνεισφορά από την κυβέρνηση του Καναδά, την τοπική κυβέρνηση της Βρετανικής Κολούμπια και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Τζον Φέρλονγκ τόνισε " κοιτάζω τη δική μας κατάσταση και σκέφτομαι πως είμαστε το ιδανικό μοντέλο για τη φιλοξενία τέτοιων γεγονότων. Αυτό είναι πολύ καλό για το brand του Καναδά, είμαστε αξιόπιστοι, κρατάμε τις υποσχέσεις μας, τηρούμε τις προθεσμίες και είμαστε εντός προϋπολογισμού, είμαστε υπεύθυνοι για όλα εκείνα τα θέματα που έχουν σημασία για το κοινό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ