ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από το Dracula στο Σκέλετον

Από το Dracula στο Σκέλετον

Ο 29χρονος Αλέξανδρος Κέφαλας ολοκλήρωσε τους πρώτους δύο γύρους στο σκέλετον. Διαβάστε πως ξεκίνησε την ενασχόληση του με το άθλημα.

Το όνειρο του ήταν να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο σκέλετον και ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου ο Αλέξανδρος Κεφάλας τα κατάφερε. Και στους δύο πρώτους γύρους κατέλαβε την 23η θέση και βρίσκεται 4.54 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή και τον Ρώσο Αλεξάντερ Τρετιάκοβ.

Δεύτερος είναι ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Λετονός Μάρτινς Ντούκουρς, ένας αθλητής που ο Αλέξανδρος τον γνωρίζει καλά, μιας και ανήκουν στον ίδιο σύλλογο, την ελβετική Sika.

Η Silka υποστηρίζει αθλητές μικρών χωρών ή καλύτερα χωρών που δεν έχουν παράδοση στο σκέλετον ή στα χειμερινά σπορ. Ο 29χρονος Έλληνας είναι ένας εξ αυτών.

Γεννημένος στο Κάμπφερ από Έλληνα πατέρα και Ελβετίδα μητέρα ξεκίνησε να κάνει σκέλετον σε μια από τις παλαιότερες πίστες στον κόσμο (σ.σ. χρονολογείται το 1885), την Cresta Run που βρίσκεται στο Σεντ Μόριτς. Είναι τόσο διαφορετική από τις υπόλοιπες που από το σκέλετον με τη σημερινή του μορφή αναπτύχθηκε στην Κρέστα.

Από το Dracula στο Σκέλετον

Ο Κεφάλας, κάτοχος πτυχίου communications manager και management του πανεπιστημίου Σεντ Γκάλεν, δούλευε στο μπαρ "Dracula" όταν έπιασε συζήτηση με τον ιδρυτή της Sika τα ξημερώματα. Ξεκίνησε στην Κρέστα το 2007 και το 2009 ασχολήθηκε με το σκέλετον. Σήμερα βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η καρδιά του είναι μοιρασμένη ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ελβετία, όπως μπορεί να κρίνει κανείς από το μοναδικό κράνος του.

Δείτε τα πιο εντυπωσιακά κράνη των αθλητών του σκέλετον στο Σότσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ