ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άλμα στην (Ολυμπιακή) ιστορία

Άλμα στην (Ολυμπιακή) ιστορία

Ο Νίκο Πολυχρονίδης έγινε ο πρώτος Έλληνας που συμμετέχει στο άλμα με σκι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι. Άνοιξε το χορό των ελληνικών συμμετοχών.

Θέα από ψηλά! Ο Νίκος Πολυχρονίδης έγινε ο πρώτος αθλητής της Ελλάδας στην ιστορία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που συμμετείχε στο άλμα με σκι, ένα από τα θεαματικότερα αθλήματα του ολυμπιακού προγράμματος.

Καβαλιώτης στην καταγωγή και γεννημένος στη Βρέμη από Έλληνα πατέρα και Γερμανίδα μητέρα ο 24χρονος αθλητής ήταν 48ος με 85 βαθμούς. Το άλμα του Πολυχρονίδη είχε μήκος 83.5 μέτρα.

Ο απόφοιτος της περίφημης σχολής άλματος με σκι στο Όμπερστντορφ δεν προκρίθηκε στον τελικό και περιμένει τη διεξαγωγή του τελικού την Κυριακή (9/2) για να μάθει την τελική του θέση. Δεν είχε άλλωστε πολλές ελπίδες, αφού στη χώρα μας δεν υπάρχει τέτοια εγκατάσταση.

Στα έξι άλματα του στην προπόνηση ο Πολυχρονίδης είχε να επιδείξει μια 52η θέση ανάμεσα σε όλους τους αθλητές. Πραγματική επιτυχία. " Αρκετοί άνθρωποι πλέον στην Ελλάδα ενδιαφέρονται για το άλμα με σκι", εξομολογήθηκε στους διοργανωτές. Μακάρι τα πράγματα να αλλάξουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ