ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Βγήκαν "μαχαίρια" στο ελληνικό χάντμπολ

Βγήκαν "μαχαίρια" στο ελληνικό χάντμπολ
INTIME SPORTS

Ο "ισχυρός άνδρας" του Δούκα, Κωστής Δούκας επιτίθεται, μέσω επιστολής στον πρώην πρόεδρο της ΟΧΕ, Στέλιο Αγγελούδη. Τι απάντησαν Αγγελούδης και ΟΧΕ.

Μια επιστολή του προέδρου του Δούκα, Κωστή Δούκα ήρθε να αναστατώσει το ελληνικό χάντμπολ και εν προκειμένω, την ομοσπονδία και τον πρώην πρόεδρο της, Στέλιο Αγγελούδη.

Αφορμή ήταν η κίνηση της ΟΧΕ να μην προχωρήσει σε αναβολή του ντέρμπι με τον Διομήδη Άργους την προηγούμενη Τετάρτη (15/2), προκειμένου οι δύο ομάδες να είχαν χρόνο να ξεκουραστούν ενόψει των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων τους το περασμένο Σάββατο (18/2).

Ο Δούκας λύγισε στο τελευταίο δεκάλεπτο και αποκλείστηκε από την ισραηλινή Μακάμπι Τελ Αβίβ στους "16" του Challenge Cup.

Η επιστολή αναφέρει για τον κ.Αγγελούδη "... Λειτουργώντας συστηματικά με την λογική του διαίρει και βασίλευε, του ρουσφετιού, της κομματικής και όχι αθλητικής προσέγγισης στον αθλητισμό, είναι από τους λίγους πλέον που συντηρούν την Ελλάδα που όλοι θέλουμε να αλλάξει. Γιατί κάποιες τέτοιες πρακτικές, που ανθούσαν άλλες εποχές, δυστυχώς έφεραν την χώρα μας εδώ που είναι, αλλά που ευτυχώς πλέον πεθαίνουν με την μαζική προσπάθεια που καταβάλουν οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες".

Από την πλευρά της η ΟΧΕ χαρακτηρίζει "συκοφαντική" την επιστολή που "στόχο έχει να δημιουργήσει κλίμα ενόψει Γενικής Συνέλευσης και ενόψει εκλογών. Ο κ. Δούκας –όλως τυχαίως- λίγους μόλις μήνες πριν τις εκλογές θυμήθηκε πως όλα στο ελληνικό χάντμπολ πάνε στραβά, ενώ εκείνος είναι απών εδώ και χρόνια από την καθημερινότητα του αθλήματος. Είναι απών εδώ και χρόνια από τις Γενικές Συνελεύσεις, που είναι η "φωνή" του χάντμπολ" και προσθέτει πως ο Δούκας δεν κατέθεσε ποτέ αίτημα αναβολής , ενώ το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να παραπέμψει τον Κωστή Δούκα στα αρμόδια όργανα.

Θέση επί του θέματος πήρε και ο "θιγόμενος" κ.Αγγελούδης. Η γραπτή δήλωση του αναφέρει μεταξύ άλλων " Με τον ίδιο βαθμό αναλήθειας και ανακρίβειας (σ.σ. ο Κωστής Δούκας) αναφέρεται και συνδέει με το πρόσωπο μου χάρες προς σωματεία, Γενικές Συνελεύσεις που γίνονται μόνο στη Θεσσαλονίκη και σωματεία "σφραγίδες". Προφανώς αγνοεί ότι η πλειοψηφία του αθλήματος ενεργοποιείται στην Βόρειο Ελλάδα και ότι οι αποφάσεις για την διενέργεια Γενικών Συνελεύσεων στη Θεσσαλονίκη, λαμβάνονται ομόφωνα από το Δ.Σ. και ο μοναδικός λόγος είναι η μη μετακίνηση των περισσότερων ανθρώπων σε άλλη περιοχή, ειδικότερα αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ