ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Το κύπελλο βάφτηκε κίτρινο

Το κύπελλο βάφτηκε κίτρινο
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο, επικράτησε με 27-23 του ΠΑΟΚ στην Κέρκυρα σε έναν άκρως ελληνικό τελικό με μόλις εξήντα οπαδούς στην κερκίδα.

Παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι και Μπαλωμένο(ς)! Η ΑΕΚ κατέκτησε το κύπελλο, επικρατώντας με 27-23 του ΠΑΟΚ στον τελικό της Κέρκυρας.

Μεγάλο σασπένς, σπουδαίο θέαμα το οποίο απόλαυσαν μόλις εξήντα οπαδοί των δύο ομάδων μετά τα μέτρα ασφαλείας που πήρε η ομοσπονδία (ΟΧΕ).

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Σπύρος Μπαλωμένος από τη Νέα Φιλαδέλφεια, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από αξιόλογη καριέρα μιας και πλέον δεκαετίας στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο διεθνής ίντερ πέτυχε δέκα γκολ και εκτός από το πρώτο κύπελλο στην καριέρα του, πήρε σπίτι του και τη διάκριση του πολυτιμότερου παίκτη.

Το κύπελλο βάφτηκε κίτρινο
INTIME SPORTS

Αυτό είναι το δεύτερο κύπελλο που κατακτάει το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ μετά από το 2009 στις Σέρρες. Το 2012 είχαν αναμετρηθεί οι δύο "δικέφαλοι" στην Πάτρα με τον ΠΑΟΚ να αναδεικνύεται νικητής.

Η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά στον τελικό στην έναρξη του β'ημιχρόνου με τον Γεωργιάδη (11-10 στο 32:10). Στα πρώτα τριάντα λεπτά ο ΠΑΟΚ με αιχμή του δόρατος τον Απόστολο Παλάσκα είχε τον πρώτο λόγο.

Το κύπελλο βάφτηκε κίτρινο
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Τσακίρης, MVP του περσινού τελικού, έδωσε διαφορά δύο γκολ στον ΠΑΟΚ (7-9 στο 25:25). Όμως οι διαιτητές Μπέτμαν και Τζαφερόπουλος χρέωσαν με πέναλτι τον Σεβαστίδη στο τελευταίο λεπτό. Ο αρχηγός της Ένωσης, ο Μπακαούκας διαμόρφωσε το 10-10 στο 59:58. Έτσι πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έπαιξε καλύτερα στην άμυνα και πάνω στον Παλάσκα και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε δίχως λύσεις. " Δεν ανταποκριθήκαμε στις συνθήκες του αγώνα", είπε ο Στέλιος Υετίων με τον τεχνικό των ηττημένων να παραδέχεται την ελαφριά υπεροχή της Ένωσης.

Το κύπελλο βάφτηκε κίτρινο
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ πέρασε για τελευταία φορά μπροστά στο σκορ στο 34:46 με τον αξιόμαχο Νίκο Κοκκώνη, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη συγκίνηση του. Ο Χριστόφορος Μπακαούκας έφερε την ΑΕΚ στα δύο γκολ διαφορά (14-12), ενώ ο Διονύσης Γεωργιάδης έδωσε στην ομάδα του αέρα τριών γκολ (18-15 στο 45:17).

Ο Αλέξης Αλβανός, το άλλο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, διαμόρφωσε το 21-17 στο 50:10, όμως στη συνέχεια οι τυπικά γηπεδούχοι έχασαν τον Μάρκο Οικονόμου με κόκκινη κάρτα (τρίτο δίλεπτο), ο οποίος έδινε μάχες στην άμυνα.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση δύο γκολ (22-20 στο 53:58) με τον "κεραυνό" του Χρήστου Τσάτσου και στη συνέχεια (23-21 στο 54:35) με το πρώτο τέρμα του Παλάσκα στο δεύτερο ημίχρονο.

Για να έρθει ο Γιώργος Παπαδόπουλος και να πάρει τον τελικό για την ΑΕΚ με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά και τον Μπαλωμένο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα και να παίρνει τη μπάλα στο σπίτι του.

Το κύπελλο βάφτηκε κίτρινο
INTIME SPORTS

Ο πρώτος τελικός της χρονιάς στο χάντμπολ τελείωσε άσχημα με τους Δημήτρη Καφφάτο (εξαιρετικός όπως και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Κώστας Γουργούμης) και Τσακίρη να αποβάλλονται οριστικά από το παιχνίδι μετά από το μεταξύ τους επεισόδιο. Έτσι ο Καφφάτος είχε ώρα για να πλησιάσει το σημείο όπου κάθονταν οι τριάντα φίλοι της ΑΕΚ και να πανηγυρίσει μαζί τους.

Ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Παντελής Χατζηιωάννου προανήγγειλε τη διεξαγωγή του τελικού το 2013 σε γήπεδο 4.000 θέσεων. Η εικόνα με τους τριάντα οπαδούς του ΠΑΟΚ και τους τριάντα της ΑΕΚ με την αστυνομία στη μέση απογοήτευσε δικαιολογημένα τον πολύπειρο παράγοντα.

Τα δεκάλεπτα: 1-2, 6-6, 10-10 (ημχ.), 15-13, 21-17, 27-23

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Γ.Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 7, Γεωργιάδης 4, Γιαννόπουλος, Μπαλωμένος 10, Τσακνής, Σύγγαρης, Ασαρίδης, Οικονόμου, Αλβανός 3, Ναουμίδης, Τσαούσης 1, Παπαδιονυσίου, Κουρέτα, Παπαδόπουλος 2, Χερουβείμ.

ΠΑΟΚ (Σ. Υετίων): Ζάγκας, Παλάσκας 6, Γουργούμης, Πίτσιος, Αποστολίδης, Κοκκώνης 3, Αποστολίδης, Ορφανουδάκης, Πετρίδης, Ιωαννίδης, Τσακίρης 6, Περβανάς, Τσάτσος 4, Καράγγελος, Τσίλης, Σεβαστίδης 4. Διαιτητές: Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, Παρατηρητής: Μπεμπέτσος, δίλεπτα: 8-6, πέναλτι: 4/4-4/4.

Κόκκινες: 59:39: Καφφάτος, Τσακίρης (απώθησαν βίαια αντίπαλο, κρατήθηκαν δελτία).

Το κύπελλο βάφτηκε κίτρινο
INTIME SPORTS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ