ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Τα βλέμματα σε Έδεσσα, Αργολίδα και ΧΑΝΘ

Τα βλέμματα σε Έδεσσα, Αργολίδα και ΧΑΝΘ

Μετά από διακοπή ενός μήνα και τεσσάρων ημερών αρχίζει και πάλι το πρωτάθλημα των ανδρών της Handball Premier με την διεξαγωγή της 14ης αγωνιστικής. Αναλυτικά το πρόγραμμα.

Μετά από διακοπή ενός μήνα και τεσσάρων ημερών αρχίζει και πάλι το πρωτάθλημα των ανδρών της Handball Premier με την διεξαγωγή της 14ης αγωνιστικής. Πάντα η πρώτη αγωνιστική μετά από διακοπή και χειμερινή μεταγραφική περίοδο (για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος) είναι ιδιαίτερη και άκρως ενδιαφέρουσα, αφού κανείς δεν γνωρίζει πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες.

ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ- ΑΕΚ (23/1, 18:00)

Στην Έδεσσα η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον επικίνδυνο Αερωπό που στην έδρα του είναι ιδιαίτερα ισχυρός. Ντεμπούτο για τους γηπεδούχους αναμένεται να κάνει ο Αλέξης Δούγιας που θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα.

Αντίθετα ο Αερωπός δεν έχει πλέον στο ρόστερ του τον Γιόσμου, ενώ η «Ένωση» τον Ανίς Γκατφί που αναμένεται να φύγει για Ιταλία.

Ο τεχνικός του Αερωπού, Γιάννης Πηλαλίδης, είπε: "Έχουμε την απώλεια του Γιόσμου που για επαγγελματικούς λόγους αποχώρησε από την Έδεσσα. Προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό του με ξένο αθλητή. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι δύσκολο. Θέλουμε να έχουμε σοβαρό πρόσωπο απέναντι σε μία ομάδα που έχει μάθει να ζει με προβλήματα και δυσκολίες. Τα τρία παιχνίδια που ακολουθούν είναι σημαντικά για το αν θα παίξουμε στα πλέι οφ ή στα πλέι άουτ".

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Γιάννης Αρβανίτης, ανέφερε: "Κάνουμε πρεμιέρα μετά από καιρό. Θα είναι δύσκολο για όλους. Έχουμε δουλέψει λίγο καλύτερα, έχουμε μπει σε ένα καλύτερο γήπεδο και είμαστε σε μία καλύτερη επικοινωνία. Έχουμε σαν στόχο το πρωτάθλημα και θα παλέψουμε μέχρι τέλους για αυτό, παρότι είμαστε σε δύσκολη θέση. Ο Αερωπός είναι πολύ καλή ομάδα, με δυνατό ρόστερ και επικίνδυνος στην έδρα του".

ΔΙΟΜΗΔΗΣ- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ (23/1, 19:00, DRTV)

Στη Νέα Κίο ο πρωτοπόρος Διομήδης θέλει να διευρύνει το νικηφόρο σερί του, έχοντας ήδη «8 στα 8», απέναντι στον Δούκα. Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» και ο ΠΑΟΚ είναι οι μοναδικές που κέρδισαν στον 1ο γύρο τους «Λύκους» και για αυτό το ματς αναμένεται ενδιαφέρον.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την DR Τηλεόραση και μέσω livestreaming από την επίσημη ιστοσελίδα www.diomidis-handball.gr. Χορηγοί μετάδοσης του αγώνα είναι το Duo Coffee Company, το κατάστημα Μαυρίδου και το Barche Bistro.

Ο προπονητή του Διομήδη, Δημήτρης Δημητρούλιας, δήλωσε: "Ο Δούκας επέδειξε διάρκεια στον πρώτο γύρο και δίκαια βρίσκεται στην 4η θέση. Για εμάς αυτό το ματς έχει πολλές παραμέτρους για αξιολόγηση, σε περίπτωση που καταφέρουμε να κερδίσουμε, με προεξάρχουσα το γεγονός ότι προερχόμαστε από ένα μεγάλο κενό με την μισή ομάδα να απέχει από την προετοιμασία λόγω υποχρεώσεων της Εθνικής, γεγονός που μας στοιχίζει, όπως φάνηκε και στην προηγούμενη διακοπή στον αγώνα με τον Αερωπό Έδεσσας, αφού η ομάδα φυσιολογικά ξαναχρειάζεται χρόνο μαζί για να βρει τα πατήματά της και κυρίως τον ρυθμό της. Συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι από τη συγκεκριμένη ομάδα ηττηθήκαμε στον πρώτο γύρο, κρίνεται επιβεβλημένη η απόλυτη συγκέντρωση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά σίγουρα και η ενέργεια, που μας έλειψε επίσης στον πρώτο αγώνα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον ρυθμό της ομάδας και το επίπεδο επαγγελματισμού των παικτών μου κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, αφού δουλεύουμε εντατικά σε βίντεο και γήπεδο, για να πλησιάσουμε αγωνιστικά το επίπεδο που βρισκόμασταν πριν τη διακοπή".

ΑΡΧΕΛΑΟΣ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ (23/1, 18:00)

Στην Κατερίνη ο Φίλιππος είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στον Αρχέλαο, ενώ παρουσιάζεται ενισχυμένος με τις προσθήκες των Κώστα Τσιλιμπάρη και Νίκου Βουτσά, ο οποίος ενδέχεται να κάνει ντεμπούτο κόντρα στην παλιά του ομάδα. Απών θα είναι ο Γιώργος Μαστορογιάννης που αναρρώνει από την επέμβαση που έκανε στον μηνίσκο.

Ο προπονητής του Φιλίππου, Κώστας Τούτσης, τόνισε: "Η ομάδα δεν σταμάτησε να δουλεύει στις γιορτές. Μετά το ματς με την ΧΑΝΘ, κάναμε τρεις μέρες ρεπό και ξεκινήσαμε μια προετοιμασία. Παίζουμε στην Κατερίνη και το ματς είναι στα μέτρα μας. Πρέπει όμως να είμαστε συγκεντρωμένοι για να έχουμε καλό αγωνιστικό ρυθμό. Αμέσως μετά, την Τετάρτη, θα παίξουμε στην ΧΑΝΘ για το κύπελλο και δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον τρόπο που κερδίσαμε στον πρώτο γύρο. Είναι ένα ματς κυπέλλου και η ΧΑΝΘ θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη για να περάσει αυτή στο φάιναλ φορ. Ακολουθεί μια δύσκολη συνέχεια με συνεχή παιχνίδια. Από αυτή την σειρά αγώνα θα μας λείψει ο Μαστορογιάννης και ο Δραγκόλας. Το καλό είναι ότι επέστρεψε σε αγωνιστικούς ρυθμούς ο Καρυπίδης. Προσπαθούμε να κρατήσουμε σε καλό επίπεδο τον Σανίκη. Ελπίζω να μην έχουμε άλλες απουσίες. Οι δυο παίκτες που ήρθαν θα μας βοηθήσουν. Ο Τσιλιμπάρης με την εμπειρία του θα μας βοηθήσει στο τέρμα και ο Βουτσάς με την δυναμική που έχει θα μας βοηθήσει να καλύψουμε κάποια κενά στην άμυνα".

ΧΑΝΘ- ΠΟΣΕΙΔΩΝ (23/1, 16:00)

ΦΟΙΒΟΣ- ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ (23/1, 18:00)

Στη Θεσσαλονίκη ΧΑΝΘ και Φοίβος Συκεών θα υποδεχθούν Ποσειδώνα και ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ αντίστοιχα. Στο ματς της ΧΑΝΘ με τον Ποσειδώνα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αφού αν η ΧΑΝΘ πάρει βαθμό η βαθμούς θα πάρει μαζί της στα πλέι άουτ τον Ποσειδώνα που δύσκολα θα καταφέρει να μπει στην πρώτη εξάδα. Οι φιλοξενούμενοι κάνουν κακό πρωτάθλημα και δεν είναι τυχαίο ότι εκτός έδρας σε έξι αγώνες έχουν πέντε ήττες και μία ισοπαλία!

Λίγο πιο βόρεια στις Συκιές ο Φοίβος με την δύναμη της έδρας του (3-1-2) θα προσπαθήσει να κερδίσει τον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ που έχει στόχο να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Η ομάδα της Νέας Ιωνίας θα έχει για πρώτη φορά στη σύνθεση της τον Τάσο Παπαδιονυσίου και σίγουρα εμφανίζεται ενισχυμένη ενόψει του δεύτερου γύρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ