ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στην 4άδα το Κατάρ, "πέταξε" έξω τη Γερμανία

Qatar's Eldar Memisevic in action during the Qatar 2015 24th Men's Handball World Championship quarter final match between Qatar and Germany at the Lusail Multipurpose Hall outside Doha, Qatar, 28 January 2015. Qatar 2015 via epa/Guillaume Horcajuelo
Qatar's Eldar Memisevic in action during the Qatar 2015 24th Men's Handball World Championship quarter final match between Qatar and Germany at the Lusail Multipurpose Hall outside Doha, Qatar, 28 January 2015. Qatar 2015 via epa/Guillaume Horcajuelo QATAR 2015 VIA EPA

Πολωνία-Κατάρ και Ισπανία-Γαλλία είναι τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης του παγκοσμίου πρωταθλήματος χάντμπολ.

Με κορυφαίο παίκτη τον τερματοφύλακά του Ντάνιελ Σάριτς το Κατάρ νίκησε με 26-24 την Γερμανία στο κατάμεστο «Lusail» και προκρίθηκε στα ημιτελικά του 24ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος χάντμπολ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Πολωνία για μια θέση στον τελικό.

Το παιχνίδι ήταν «σφιχτό» από την αρχή με το Κατάρ να ξεφεύγει με τέσσερα γκολ διαφορά στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στον αιφνιδιασμό, με τους Γερμανούς να πέφτουν πάνω στον Σάριτς, οποίος με δύο εκπληκτικές αποκρούσεις στο τελευταίο λεπτό του αγώνα έδωσε τη νίκη-πρόκριση στους διοργανωτές. Πρώτος σκόρερ για το Κατάρ ήταν ο Καποτέ με οκτώ γκολ. Για τις θέσεις 5-8 η Γερμανία θα αντιμετωπίσει την Κροατία.

Κροατία-Πολωνία 22-24

Το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πήρε την Τετάρτη (28/1) η Πολωνία η οποία νίκησε με 24-22 την Κροατία. Η Κροατία ήταν μπροστά στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας οι Πολωνοί στο τελευταίο πεντάλεπτο πέτυχαν τρία τέρματα και κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση. Η Πολωνία στους «4» θα παίξει με το Κατάρ και η Κροατία για τις θέσεις 5-8 με την Γερμανία.

Σλοβενία-Γαλλία 23-32

Η Γαλλία ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Σλοβενίας με 32-23 και πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εκεί όπου θα βρει την Ισπανία. Οι Γάλλοι από την αρχή του αγώνα πήραν το πάνω χέρι και με πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση πήραν τη νίκη-πρόκριση. Η Σλοβενία η οποία δεν κατάφερε να μπει στον ρυθμό του αγώνα θα παίξει με την Δανία για τις θέσεις 5-8.

Δανία-Ισπανία 24-25

Με γκολ στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα από τον Κανέγιας η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία νίκησε με 25-24 την Δανία και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου θα βρει απέναντί της την Γαλλία. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό από το ξεκίνημα με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονταν στο σκορ. Στα τελευταία δευτερόλεπτά του ματς η Δανία ισοφάρισε σε 24-24 με τον Μενσά, αλλά ο Κανέγιας είχε διαφορετική άποψη στέλνοντας στους «4» του Ισπανούς. Ο Ριβέρα ήταν πρώτος σκόρερ των Ισπανών με δέκα γκολ. Η Δανία θα αναμετρηθεί με την Σλοβενία για τις θέσεις 5-8.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της Τετάρτης (28/1):

Προημιτελικοί

Κροατία-Πολωνία 22-24

Κατάρ-Γερμανία 26-24

Σλοβενία-Γαλλία 23-32

Δανία-Ισπανία 24-25

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (30/1):

Ημιτελικά

Πολωνία-Κατάρ (17.30)

Ισπανία-Γαλλία (20.00)

Αγώνες κατάταξης (Θέσεις 5-8)

Κροατία-Γερμανία (15.00)

Δανία-Σλοβενία (17.30)

*Οι ώρες είναι Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ