ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Πήραν μεταγραφή για τη... φυλακή

Australia faces Bahrain in the placements matches, during the 22nd Men's Handball World Championship. The match ended 33 - 23 to Bahrain. Malmweden. 22/01/2011.
Australia faces Bahrain in the placements matches, during the 22nd Men's Handball World Championship. The match ended 33 - 23 to Bahrain. Malmweden. 22/01/2011. DEMOTIX / SONNY JOHANSSON

Δύο παίκτες της εθνικής ομάδας χάντμπολ του Μπαχρέιν καταδικάστηκαν σε 15ετή φυλάκιση. Διαβάστε γιατί βρέθηκαν ένοχοι.

Στρατιωτικό δικαστήριο βρήκε ένοχους τους αδερφούς Μοχάμεντ και Αλί Μίρζα για τη συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος.

Τα επεισόδια ξέσπασαν τον Φεβρουάριο και τον Ιανουάριο εκπροσώπησαν τη χώρα τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χάντμπολ της Σουηδίας!

Στα δύο αδέρφια επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε ετών. Κατηγορήθηκαν ότι έβαλαν φωτιά σε κτήμα που ανήκει σε μέλος της δυναστείας που κυβερνάει το Μπαχρέιν, τους "Αλ Χαλίφα". Βρέθηκαν επίσης ένοχοι για οπλοκατοχή και κλοπή χρημάτων.

Ο πατέρας των δύο παικτών, Μίρζα Σαλμάν Αμπντάλα φωνάζει ότι οι γιοι του είναι αθώοι και δεν συμμετείχαν στις διαδηλώσεις των Σιιτών εναντίων του καθεστώτος των Σουνιτών.

" Δεν περιμέναμε την καταδίκη τους. Οι γιοι μου δεν έκαννα τίποτα. Όλα αυτά είναι ανοησίες. Μέχρι να συμβούν όλα αυτά, βρίσκονταν μακριά από το Μπαχρέιν και δεν είχαν καμιά ανάμειξη με την πολιτική. Οι γιοι μου πάντοτε αγαπούσαν την πατρίδα τους και τον αθλητισμό. Αυτό κάνουν σε ολόκληρη τη ζωή τους", κατέληξε ο άμοιρος πατέρας.

Ένας παίκτης του μπιτς χάντμπολ, ο Αλί Τζαχουάντ τιμωρήθηκε επίσης με φυλάκιση 15 ετών. Περίπου 150 αθλητές, προπονητές και διαιτητές συνελήφθησαν από τις αρχές με την κατηγορία ότι υποστήριζαν τις διαδηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ