ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Εκτός Champions League ο Διομήδης

Εκτός Champions League ο Διομήδης
INTIME SPORTS

Στο EHF Cup έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν την προσεχή σεζόν ο πρωταθλητής Διομήδης Άργους και η κυπελλούχος ΑΕΚ. Οι ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του χάντμπολ.

Η εγγυητική ύψους 25.000 ευρώ που καταβάλει κάθε ομάδα που θέλει να αγωνιστεί στο Champions League του χάντμπολ αποτελεί απαγορευτικό νούμερο για τον Διομήδη Άργους.

Ούτε τώρα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία (EHF) θέλησε να δώσει χρόνο στους "Λύκους" να συγκεντρώσουν τα χρήματα ή να τα δώσουν σε δόσεις. Πριν καν διεξαχθεί ο τρίτος τελικός της Α1 Ανδρών η EHF είχε μοιράσει τα εισιτήρια.

Έτσι οι πρωταθλητές και η κυπελλούχος ΑΕΚ θα αγωνιστούν στο EHF Cup. Για την Ένωση εκκρεμεί το πρόστιμο 10.000 ευρώ που της έχει επιβάλλει η EHF, ποσό που λογικά θα πρέπει να πληρώσει για να λάβει μέρος στην Ευρώπη. Στις 7 Ιουλίου θα οριστικοποιηθούν οι συμμετοχές.

Μέχρι τότε βάσει κατάταξης οι ελληνικές ομάδες έχουν μοιραστεί ως εξής:

" Με βάση την τελική κατάταξη της Α1 Ανδρών η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον πρωταθλητή Ελλάδας Διομήδη Άργους ως πρώτη ομάδα στο EHF Cup καθώς και από την ΑΕΚ ως δεύτερη ομάδα. Ο ΑΣΕ Δούκα και ο Ποσειδώνας Λουτρακίου θα αγωνιστούν στο Challenge Cup ως πρώτη και δεύτερη ομάδα αντίστοιχα.

Στις Γυναίκες η πρωταθλήτρια ΟΦ Νέας Ιωνίας επέλεξε να αγωνιστεί στο EHF Cup ως πρώτη ομάδα. Στο ίδιο κύπελλο θα αγωνιστεί και η Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας ως δεύτερη ομάδα, ενώ στο Challenge Cup θα συμμετάσχουν ο Αμύντας Αμυνταίου ως πρώτη ομάδα και ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών ως δεύτερη ομάδα.


Μετά από ενημέρωση του σωματείου ΠΑΟΚ ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στο Κύπελλο Κυπελλούχων, η ΕΗF παραχώρησε στην ΟΧΕ μια ακόμα θέση στο Challenge Cup στο οποίο θα συμμετάσχει η ομάδα της Ορμής Λουξ ως πρώτη επιλαχούσα (6η θέση στην Α1 Γυναικών).


Σημειώνεται ότι οι συμμετοχές όλων των ομάδων στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα θα οριστικοποιηθούν μετά την οριστική υποβολή δήλωσης συμμετοχής τους στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF) στις 7 Ιουλίου και κατόπιν εγκρίσεως της
", αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΧΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ