ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Διομήδης Άργους-ΑΕΚ 29-24

Διομήδης Άργους-ΑΕΚ 29-24
INTIME SPORTS

Σε έναν επεισοδιακό αγώνα ο Διομήδης Άργους ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των τελικών. Το παιχνίδι τίτλου θα διεξαχθεί την Παρασκευή (30/5, 20.00, live από το Sport24.gr).

Mε τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε ο Διομήδης Άργους την αυριανή (28/5) επέτειο συμπλήρωσης δύο ετών από την κατάκτηση του Challenge Cup.

Οι "Λύκοι" έμειναν "ζωντανοί" στη διεκδίκηση του τίτλου, νίκησαν με 29-24 την ΑΕΚ για πρώτη φορά φέτος, ισοφάρισαν σε 1-1 τη σειρά των τελικών της Α1 Ανδρών και το πρωτάθλημα θα κριθεί την Παρασκευή (30/5, 20.00, live από το Sport24.gr).

Οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ να τρέξει και μολονότι ο τερματοφύλακας Κώστας Τσιλιμπάρης πραγματοποίησε σειρά εξαιρετικών επεμβάσεων, οι φιλοξενούμενοι "κυνηγούσαν" στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Η ΑΕΚ ατύχησε να χάσει τον Πέταρ Ζούγιοβιτς στην αρχή του αγώνα. Ο Σέρβος πλέι μέικερ δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα από τον Χάρη Μάλλιο, χτύπησε στη μύτη και αποχώρησε με φορείο από το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Κίου υπό το ζεστό χειροκρότημα των θεατών.

Με πρώτο "βιολί" τον Χάρη Μάλλιο που πέτυχε επτά γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ο Διομήδης προηγήθηκε με 10-7 για να ολοκληρωθεί το πρώτο 30λεπτο με 12-11 υπέρ των γηπεδούχων.

Θυμηθείτε πως καλύψαμε LIVE τον αγώνα.

Η Ένωση ισοφάρισε με τον Αλέξη Αλβανό και πέρασε μπροστά στο σκορ με τον Μίλαν Ράκσεβιτς στο 33:11. Με δύο γκολ του Νίκου Σαμαρά ο Διομήδης προηγήθηκε ξανά και άνοιξε διαφορά τεσσάρων γκολ (18-14) στο 39:22.

Ο Σαμαράς ανέβασε το δείκτη της διαφοράς στα έξι γκολ (22-16) για να διαμορφώσει ο Μάλλιος το τελικό 29-24 δύο δευτερόλεπτα πριν από την εκπνοή. Σε εκείνο το σημείο υπήρξε λεκτικό επεισόδιο ανάμεσα στον προπονητή του Διομήδη, Δημήτρη Δημητρούλια και στον Ράκσεβιτς με τους διαιτητές να αποβάλλουν με κόκκινη κάρτα τον Έλληνα τεχνικό.

Υπήρξε ένταση στο γήπεδο με τους αστυνομικούς να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να διατηρήσουν την τάξη.

Οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα: "Στο 59:58 τιμωρήθηκε με δίλεπτη ο Ράκσεβιτς και ενώ κατευθυνόταν στον πάγκο της ομάδας του, ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το κέντρο του γηπέδου και επιτέθηκε λεκτικά στον παίκτη της ΑΕΚ και τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα. Στο ίδιο λεπτό οπαδός της γηπεδούχου ομάδας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να πλησιάσει παίκτες της ΑΕΚ, συγκρατήθηκε και απομακρύνθηκε από αστυνομικές δυνάμεις".

Ο Διομήδης νίκησε για πρώτη φορά την ΑΕΚ σε έξι αγώνες, αλλά η Ένωση κρατάει ακόμα το πάνω χέρι στους τελικούς και θα επιχειρήσει με τη συμπαράσταση των οπαδών της να κατακτήσει το τρίτο πρωτάθλημα την Παρασκευή στο κλειστό του Πανελληνίου.

Tα 5λεπτα: 1-2, 3-3, 5-5, 9-7, 10-8, 12-11 (ημχ).13-13, 18-15, 20-15, 24-19, 27-22, 29-24

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (Δ.Δημητρούλιας): Ζαραβίνας 1, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 2, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μάλλιος 11, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 3, Σαμαράς 6, Σπέντζος, Ανανιάδης 1, Δεληγιάννης, Λοίζος, Μαστορογιάννης 4, Χατζηκωνσταντίνου, Τάσκοβιτς 1.

ΑΕΚ (Γ. Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 4, Μπακαούκας, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 4, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς, Νικολαϊδης 1, Σανίκης 2, Αλβανός 4, Καρυπίδης 7, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος 2, Χερουβείμ. Διαιτητές: Κατσίκης- Μιχαηλίδης, κόκκινη: 54:37 Παπαδιονυσίου (τρία δίλεπτα), 59:58 Δημητρούλιας, δίλεπτα: 5-9, πέναλτι: 5/6-2/2.

Oι δηλώσεις των δύο προπονητών:

Γιάννης Αρβανίτης (προπονητής ΑΕΚ): " Πολύ κακό ματς, πολλά νεύρα και καθόλου καθαρό μυαλό. Δίκαιη η νίκη του Διομήδη. Εμείς βγάλαμε πολύ εκνευρισμό, πράγμα αδικαιολόγητο για την εμπειρία και το επίπεδο της ομάδας. Ο τίτλος θα κριθεί στο 3ο ματς, όπως και πέρσι".

Δημήτρης Δημητρούλιας (προπονητής Διομήδη): " Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς επιστροφή για εμάς. Επιστρατεύσαμε όλες τις ικανότητες μας απέναντι στην καλύτερη επίθεση που έχουμε αντιμετωπίσει στην Ελλάδα. Δείξαμε μεγάλη ενέργεια και πάθος. Θέλω να ζητήσω συγνώμη για την εισβολή μου στο γήπεδο, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Νόμιζα ότι είχε τελειώσει το παιχνίδι και ήθελα να προστατέψω τον νεαρό αθλητή μου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ