ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Αποχή ανακοίνωσαν οι διαιτητές

Αποχή ανακοίνωσαν οι διαιτητές
INTIME SPORTS

Οι διαιτητές αιφνιδίασαν την ΟΧΕ, ανακοινώνοντας αποχή από τους αγώνες του σαββατοκύριακου. Γιατί προέβησαν σε αυτό το βήμα και πόσα χρήματα χάνουν.

Δεν θα υπάρξει αγωνιστική δραστηριότητα στο χάντμπολ αυτό το σαββατοκύριακο. Οι διαιτητές ενημέρωσαν επίσημα την ομοσπονδία χάντμπολ (ΟΧΕ) πως κατεβαίνουν σε αποχή. Επ' αόριστον...

" Μετά την απόφαση των διαιτητών για αποχή τους από τους αγώνες, χωρίς να έχει υπάρξει οποιαδήποτε προσπάθεια για επικοινωνία και διάλογο με την ΟΧΕ, η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος αποφάσισε την αναβολή όλων των προγραμματισμένων αγώνων (Α1 Γυναικών, Α2 Γυναικών, Β' ανδρών και ηλικιακά) του Σαββατοκύριακου", ανακοίνωσε η ΟΧΕ.

Οι διαιτητές ζητούν οφειλόμενα οδοιπορικά προηγούμενων ετών. Αξίζει να αναφερθεί πως τα τελευταία δύο χρόνια ομοσπονδία, ΚΕΔ και διαιτητές συμφώνησαν να μην γίνονται μετακινήσεις διαιτητών για την αποφυγή των εξόδων. Έτσι οι διαιτητές δεν διευθύνουν αγώνες που διεξάγονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 100χλμ. από τους συνδέσμους τους.

Βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος πριν από κάθε αγώνα της Α1 Γυναικών και της Α2 Ανδρών ο καθένας από τους δύο διαιτητές κερδίζει 45 ευρώ, 30 ο παρατηρητής και 25 ο καθένας από τους κριτές (σ.σ. δύο σε κάθε αγώνα).

Σε άλλο σημείο σημειώνεται πως αν η γηπεδούχος ομάδα δεν πληρώσει τους διαιτητές πριν από τον αγώνα, τότε το παιχνίδι κρίνεται στα χαρτιά με 10-0 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Κάθε παιχνίδι στην Α1 Ανδρών κοστίζει 320 ευρώ στη γηπεδούχο ομάδα. Αυτό είναι το ποσό που κερδίζουν οι διαιτητές (100 ευρώ ο καθένας, 60 ο παρατηρητής και από 30 ευρώ ο κριτής). Το πρωτάθλημα στους άνδρες έχει διακοπεί λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας μέχρι τις 25 του μήνα.

Μένει να δούμε τι θα γίνει με τα παιχνίδια του κυπέλλου που έχουν οριστεί στις 22 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζουμε πως οι διαιτητές κατέβηκαν σε αποχή λίγο πριν την έναρξη της περσινής αγωνιστικής σεζόν. Μονάχα ο τηλεοπτικός αγώνας της πρεμιέρας ανάμεσα στην ΑΕΚ και στη ΧΑΝΘ διεξήχθη κανονικά, βάσει του συμβολαίου με τον ΟΤΕ TV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ