ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Αδέρφια από άλλη χώρα

Αδέρφια από άλλη χώρα

Οι αδερφοί Ιβάν και Ιγκόρ Κάρατσιτς θα τεθούν αντιμέτωποι την Παρασκευή (23/1) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του χάντμπολ. Ο ένας είναι Βόσνιος και ο άλλος Κροάτης.

Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας η Γερμανία του Τζερόμ Μπόατενγκ επικράτησε της Γκάνας του Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ. Τα δύο αδέρφια γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Γερμανία από Γκανέζους γονείς, "προϊόντα" του γερμανικού ποδοσφαίρου ο ένας επέλεξε τη Γερμανία και ο άλλος την πατρίδα των γονιών του.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χάντμπολ του Κατάρ θα αναμετρηθούν την Παρασκευή (23/1) δύο αδέρφια. Ο 29χρονος Ιβάν Κάρατσιτς (φωτό)με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και ο 26χρονος Ιγκόρ με την Κροατία. Φαβορί για τη νίκη είναι ο Ιγκόρ.

Τα δύο αδέρφια γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Μόσταρ που ανήκει στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη σήμερα. Όσο θυμούνται τον εαυτό τους είναι μόνιμα αντίπαλοι με την "κόντρα" να γεννιέται όταν αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, ο Ιβάν με τη Μπόρατς Μπάνια Λούκα και ο Ιγκόρ με τη Μπόσνα Σαράγεβο.

" Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ πως θα παίζαμε αντίπαλοι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα", δήλωσε ο Ιβάν, πλέι μέικερ της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, μιας από τις συμμετοχές-έκπληξη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

" Η Βοσνία/Ερζεγοβίνη βρίσκονταν μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις. Από την άλλη ο Ιγκόρ δούλεψε σκληρά για να εξασφαλίσει μια θέση στην Κροατία. Αυτό ήταν το πεπρωμένο μας", κατέληξε.

Όταν ο Ιγκόρ δέχθηκε την κλήση από τον προπονητή Ίρφαν Σμάλαγκιτς το 2005 για να αγωνιστεί στην εθνική νέων της Κροατίας, ο Ιβάν είχε ήδη ξεκινήσει τη διεθνή καριέρα του.

Αδέρφια από άλλη χώρα

Ο Ιγκόρ Κάρατσιτς

Ο Ιβάν και ο Ιγκόρ είναι παιδιά ενός μεικτού γάμου, συνήθης πρακτική στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Και οι δύο συμφωνούν πως το πρόσωπο που θα περάσει τις δυσκολότερς στιγμές κατά τη διάρκεια των εξήντα λεπτών που διαρκεί ένα παιχνίδι χάντμπολ είναι η μητέρα τους.

"Γνωρίζω πως δεν θα παρακολουθήσει τον αγώνα, αλλά ο πατέρας και ο αδερφός μας θα το κάνουν. Από το ξεκίνημα του τουρνουά έχουν τοποθετήσει δύο τηλεοράσεις μέσα στο σαλόνι, γιατί οι ομάδες μας παίζουν παράλληλα. Θα είναι πραγματικό υπερθέαμα και οι γονείς μας έχουν καλέσει κόσμο για να παρακολουθήσει τον αγώνα", εξηγεί ο Ιγκόρ.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χάντμπολ πάντως τα αδέρφια Κλίμοβιτς έχουν προλάβει να γράψουν ιστορία πριν από τους Κάρατσιτς. Ο Αντρέι έπαιζε στη Γερμανία και ο Βλάντιμιρ στη Λευκορωσία αναμετρήθηκαν στο EURO 2008 στη Νορβηγία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ