BEACH VOLLEY

Χρήστου και... Τέζα στην άμμο! (photos)

Χρήστου και... Τέζα στην άμμο! (photos)

Η Αρετή Τέζα (αριστερά) και η Εύη Χρήστου (δεξιά) προπονούνται για τα Masters του Beach Volley και φωτογραφίζονται για το Sport24 και την κάμερα του Κουρκούτι.

Γνωστές (και) από την παρουσία τους στη σάλα, Αρετή και Εύη φέτος σχημάτισαν ζευγάρι στο beach volley με σκοπό να περάσουν καλά και να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

Προς το παρόν δεν έχει έρθει η κατάκτηση κάποιου Masters (δύο τρίτες θέσεις και μία πέμπτη), όμως τα δείγματα γραφής που έχουν δώσει είναι θετικά και συγκαταλέγονται στις κορυφαίες και πιο ανταγωνιστικές ομάδες του θεσμού.

Πέρα από την άμμο όμως, και οι δύο κάνουν καριέρα στα κλειστά γήπεδα του βόλεϊ.

Η Αρετή (πασαδόρος, 1.75, 1980), ξεκίνησε 1989 στο Γυμναστικό Σύλλογο Πετρούπολης και αγωνίστηκε εκεί έως το 2000. Στη συνέχεια και μέχρι το 2005 συνέχισε στα Βριλήσσια, από το 2005 ως το 2009 στον Πανελλήνιο, τη σεζόν 2009-2010 στην Κερατέα και συνέχισε στους Τράχωνες και τον Ολυμπιακό, όπου θα αγωνίζεται και τη νέα χρονιά.

Χρήστου και... Τέζα στην άμμο! (photos)

Η Εύη (ακραία, 1.80, 1987) "βγήκε" από τον Άρη της Νίκαιας το 2000 και το 2009 μετακόμισε για 2 χρόνια στον Άρη Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια αγωνίστηκε από μια χρονιά στον Πανελλήνιο, το ΖΑΟΝ και τους Ίωνες, ενώ σκέφτεται προτάσεις για τη νέα σεζόν. Όπως και η Αρετή, έχει περάσει και αυτή από την Εθνική ομάδα, με κορυφαία διάκριση την τέταρτη θέση στους Μεσογειακούς αγώνες της Πεσκάρα.

Χρήστου και... Τέζα στην άμμο! (photos)

Πώς περνάτε την καθημερινότητά σας;

Αρετή: Εγώ τα τελευταία δυο χρόνια ασχολούμαι με την Τζωρτζινα μου (σσ: η κόρη της). Δεν έχω χρόνο για πολλά πράγματα, σίγουρα όμως όταν βρίσκω χρόνο προσπαθώ να βλέπω τους φίλους μου κ να πηγαίνω σινεμά.

Εύη: Δουλειές στο σπίτι, προπονήσεις, διάβασμα για τις σπουδές μου (Παιδαγωγικό), μουσική και καμια ταινιούλα το βράδυ.

Πώς προέκυψε αυτό το ζευγάρι;

Αρετή: Με παρότρυνε η προπονήτριά μας, Πολα Κιτσου, ήξερα κ την Εύη από την εθνική σάλας κ έτσι ενώσαμε τις δυνάμεις μας. Θεωρώ ότι ταιριάξαμε και στο γήπεδο παρά πολύ γρήγορα.

Εύη: Ναι, υπήρξε θετική σκέψη και συνεργαστήκαμε.

Χρήστου και... Τέζα στην άμμο! (photos)

Ποια είναι η σχέση σας με το Beach Volley; Τι διακρίσεις έχετε;

Εύη: Η κορυφαία μου στιγμή είχε έρθει στα 17 μου, η 1η θέση στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors και τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να επανέλθω στις επιτυχίες!

Αρετή: Παίζω παρά πολλά χρόνια Beach Volley, από το 1997. Όλα αυτά τα χρόνια έχω ζήσει πολλές αποτυχίες και επιτυχίες, έχω αρκετές διακρίσεις αλλά θα ξεχωρίσω αυτή το 2009 με συμπαίκτρια την Πόλα Κίτσου (ασημένιο μετάλλιο στα τελικά της Καλύμνου).

Χρήστου και... Τέζα στην άμμο! (photos)

Ποια είναι η γνώμη σας για τα φετινά Masters; Τι στόχους έχετε;

Εύη: Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που προπονούμαι καθημερινά και παίζω τόσους αγώνες, οι στόχοι μου προσωπικά είναι να βελτιωθώ όσο περισσότερο μπορώ και να ανταποκριθώ όσο γρηγορότερα γίνεται στα ερεθίσματα που μου δίνονται από τη συμπαίκτρια και την προπονήτριά μου. Από ομαδικούς στόχους, πιο κατάλληλη να απαντήσει είναι η η Αρετή λόγω της εμπειρίας της.

Αρετή: Κάθε πέρυσι και καλύτερα, που λέει κι ο λαός. Τα Μasters θα πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο που ήταν πριν 3-4 χρόνια. και αναφέρομαι σε οργανωτικό επίπεδο. Οι στόχοι μας σαν ομάδα είναι η τετράδα και αν έρθει κάτι καλύτερο θα ήταν το ιδανικό.

Χρήστου και... Τέζα στην άμμο! (photos)

Τα πλάνα σας για την φετινή σεζόν στη σάλα;

Αρετή: Θα συνεχίσω για δεύτερη σεζόν στον Ολυμπιακό.

Εύη: Φέτος θέλω να επιστρέψω στην Α1 και να επανέλθω σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο, να βελτιωθώ και να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ.

Χρήστου και... Τέζα στην άμμο! (photos)

Μερικές ιδέες για την "άνοδο" των δύο αθλημάτων (Beach και σάλα), τι πάει στραβά και τι μπορεί να γίνει;

Εύη: Θεωρώ ότι για την άνοδο του αθλήματος θα πρέπει να μπουν σε κατάλληλα πόστα άνθρωποι που γνωρίζουν το σπορ, το αγαπούν και θέλουν να το αναβαθμίσουν. Η οικονομική κρίση δεν νομίζω ότι είναι ο βασικός λόγος για το πεσμενο επίπεδο των τουρνουά.

Αρετή: Δυστυχως και στα δυο αθλήματα έχουμε σοβαρά προβλήματα. Δεν φταίει η κρίση που είναι εκεί που είναι το άθλημα, θεωρώ ότι και με λίγα χρήματα μπορείς να κανείς πολλά και καλά πράγματα,αρκεί όπως είπε κ η Εύη να βρεθούν άνθρωποι που να αγαπούν το άθλημα για να το προχωρήσουν μπροστά.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας που μας στηρίζουν, Uvex, Speedo-Asics, Οπτικά Κόης, Sirios Play & Sports και φυσικά το Sport24.gr που είναι πάντα κοντά στους αθλητές και τις αθλήτριες!

Εύη: Κι εγώ με τη σειρά μου θέλω να πω ένα ευχαριστώ στην προπονήτριά μας, που μας πιστεύει και μας βοηθά καθημερινά.

Χρήστου και... Τέζα στην άμμο! (photos)

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την φωτογράφιση εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ