BEACH VOLLEY

Μέντριτσκα: "Ο κόσμος αγκάλιασε το τουρνουά"

Μέντριτσκα: "Ο κόσμος αγκάλιασε το τουρνουά"

Εντυπωσιασμένη απ' όσα συνάντησε στο "Aegina Masters Beach Volley" εμφανίστηκε η Γκάμπι Μέντριτσκα, υπογραμμίζοντας πως ελπίζει να την βοηθήσει να βελτιωθεί στο μέλλον.

Η Τσέχα αθλήτρια που μοιάζει με... Αγγλία λόγω και της 7χρονης παρουσίας της στο Λονδίνο, δεν είχε μεγάλη εμπειρία από... άμμο, αλλά με την βοήθεια της συμπαίκτρια της, Φένια Παπαγεωργίου, όλα πήγαν καλά και θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί.

Όσο για την άποψή της αναφορικά με το τουρνουά της Αίγινας, η Μέντριτσκα έχει μόνο καλά λόγια να πει τόσο για την ομορφιά του νησιού, όσο και για την διοργάνωση και τον κόσμο που τους αγκάλιασε.

"Όταν σπούδαζα στη Γερμανία αγωνιζόμουν στην ομάδα του Βερολίνου και το επίπεδο του πρωταθλήματος μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά υψηλό. Επίσης, θυμάμαι ότι ακόμα και το μπιτς βόλεϊ της χώρας ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένο, σε αντίθεση με την Αγγλία, όπου ζω τα τελευταία εφτά χρόνια. Πλέον αγωνίζομαι στην ομάδα Polonia της οποίας προπονητής είναι ο Ελληνοβρετανός Μαρκ Κοντόπουλος, ο οποίος είναι και στέλεχος της αγγλικής ομοσπονδίας.

Μάλιστα τυχαίνει να είναι και ο φίλος μου οπότε καταλαβαίνετε ότι έχω ακούσει και μάθει πολλά για τη χώρα σας και ίσως ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ήρθα στην Ελλάδα. Σε αυτό βέβαια, είχα τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του Βαγγέλη Κουτουλέα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα με έχει καλέσει στις προπονήσεις που κάνει με τις Εθνικές ομάδες της Βρετανίας που διεκδικούν μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ πολύ να βελτιωθώ και θέλω πολύ να παίξω επαγγελματικό μπιτς βόλεϊ. Η βοήθεια του Κουτουλέα είναι μεγάλη και ελπίζω ότι τα αποτελέσματα θα φανούν στην πορεία. Προς το παρόν δεν έχω εμπειρίες από διεθνή τουρνουά της FIVB ή της CEV και μπορώ να πω ότι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ είναι από τα πιο καλά οργανωμένα από όσα παίξω και έχω δει.

Ελπίζω ότι η εμπειρία της Αίγινας, αλλά και η συνέχεια στα ελληνικά τουρνουά θα με βελτιώσει ως παίκτρια και μακάρι κάποια στιγμή να βρω μόνιμη συμπαίκτρια και στην Αγγλία. Για την ώρα, το μόνο που έχω προγραμματίσει είναι να συνεχίσω με τη Φένια Παπαγεωργίου, την οποία ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια που μου παρέχει. Έχουμε συζητήσει το ενδεχόμενο να συνεχίσουμε μαζί και στα υπόλοιπα ελληνικά τουρνουά και της πρότεινα να παίξουμε μαζί και σε κάποια της Αγγλίας.

Είναι φανταστικά εδώ, ούτε το περίμενα ότι θα μπορούσε να είναι τόσο ωραία. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τη διοργάνωση, η ατμόσφαιρα είναι υπέροχη και γενικώς όλοι είναι πολύ ευγενικοί. Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να ξανάρθω και να γνωρίσω και άλλα ελληνικά νησιά. Στόχος είναι να πάω στην Κρήτη για Μάστερς του Ρεθύμνου και από εκεί και πέρα βλέπουμε…".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ