ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

2nd Greece On Board Festival & Eurotour by FRULITE ONTHEGO

2nd Greece On Board Festival & Eurotour by FRULITE ONTHEGO

Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουλίου, στην παραλία του Σχινιά, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2nd Greece On Board Festival by FRULITE ON THE GO, με μεγάλο χορηγό την εταιρεία BIC®, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα.

Το πρόγραμμα του διήμερου ήταν πλούσιο και ο χώρος του Moraitis Beach είχε διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να φιλοξενήσει την 9η στάση των πανευρωπαϊκών αγώνων SUP Eurotour που πραγματοποιήθηκαν στην χώρα μας για πρώτη φορά υπό την διοργάνωση του WBSF.

Tο FRULITE ON THE GO βρισκόταν μέσα στη δράση του διήμερου, προσφέροντας στους αθλητές ενέργεια με φυσικό τρόπο για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να ξεπεράσουν τα όριά τους με επιδόσεις πέρα από τις προσδοκίες τους.

Η BIC®, πρόσφερε ξυριστικά προϊόντα σε όλους όσους επέλεξαν το Moraitis beach για να περάσουν το διήμερο, είτε διασκεδάζοντας είτε συμμετέχοντας στις αθλητικές δραστηριότητες.

Η πρώτη ημέρα του διημέρου, ξεκίνησε με τις τελευταίες εγγραφές των αθλητών και λίγο μετά τις 11 το πρωί, την σκυτάλη πήρε ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος Γάλλος αθλητής της BIC®, Eric Terrien, παρουσιάζοντας ένα δίωρο εκπαιδευτικό σεμινάριο για το άθλημα του SUP, στους αθλητές των αγώνων αλλά και στους παρευρισκόμενους στο χώρο.

Λίγο αργότερα η δράση μεταφέρθηκε στην παραλία όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να δοκιμάσουν το άθλημα του SUP με σανίδες BIC® SUP και τη βοήθεια έμπειρων αθλητών του WBSF ενώ παράλληλα προετοιμάστηκαν οι ομάδες για τον διασκεδαστικό ομαδικό αγώνα «Race for Glory Xl team relay» με τις υπερμεγέθη σανίδες SUP.

Μετά από μια σκληρή αναμέτρηση πάνω στις μεγάλες φουσκωτές σανίδες μεταξύ των ομάδων του «Line up Surf shop», της ομάδας «Jim», της BIC και του «Moraitis beach», επικράτησαν στον ημιτελικό οι δύο τελευταίες ομάδες με τελικό νικητή την πολύ δυνατή ομάδα του Moraitis Beach.

Λίγο αργότερα η ομάδα του Line up Surf shop παρουσίασε ένα πολύ εντυπωσιακό skimboard show με επιρροές από το άθλημα του skate σε ένα διαμορφωμένο χώρο στην παραλία με ειδικές κατασκευές.

Παράλληλα με όλες τις δραστηριότητες της παραλίας, ο κήπος του Moraitis Beach είχε μετατραπεί σε έναν εκθεσιακό χώρο όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διασκεδαστικά παιχνίδια με πολλά δώρα όπως το «BOARD CHALLENGE» του FRULITE ON THE GO και το «ΞΥΡΙΣΤΟ» της BIC®.

Παράλληλα δοκίμασαν τις σειρές αντηλιακών της ISLAND TRIBE και γνώρισαν τα προϊόντα υψηλής ποιότητας της THULE από εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας.

Η πρώτη μέρα του 2nd Greece On Board Festival έκλεισε με ένα δείπνο καλωσορίσματος για τους αθλητές, ώστε όλοι να πάρουν δυνάμεις και να προετοιμαστούν για τον αγώνα της επόμενη ημέρας.

Η Κυριακή ξεκίνησε νωρίς το πρωί με την ενημέρωση των αθλητών όπου ο Belar Diaz, υπεύθυνος του Eurotour, μαζί με τον Race director του WBSF, Νίκο Αθανασίου, εξήγησαν στους αθλητές τον στίβο, την διαδικασία εκκίνησης και τερματισμού μαζί με κάποιες συμβουλές για τακτική και μια μικρή περιγραφή των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Η εκκίνηση 18χλμ του Elite Race δόθηκε με διεθνή πρότυπα από τον race director και οι αθλητές ξεκίνησαν με ρυθμό sprint για την 1η σημαδούρα. Ακολούθησε δεύτερη εκκίνηση μετά από 2 λεπτά για τους amateurs που θα έκαναν μόνο ένα γύρο του στίβου, δηλαδή 9.250 μ. συνολική απόσταση.

Οι Έλληνες αθλητές είχαν να αντιμετωπίσουν την πρωτόγνωρη εμπειρία του να τρέχεις έναν αγώνα με επαγγελματίες αθλητές και απέδειξαν πως είναι έτοιμοι για όλα. Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου για τους Elite, τα πράγματα είχαν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν με τους Eric Terrien και Leonard Nika να ξεχωρίζουν από τους Paolo Marconi και Davide Ionico ενώ οι Έλληνες αθλητές ακολούθησαν σε απόσταση αναπνοής.

Την πρώτη θέση στον αγώνα των 18 χιλιομέτρων τελικά κατέλαβε ο Leonard Nika με χρόνο 01:58'18"498, με τον Eric Terrien και Paolo Marconi να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Αξίζει να αναφέρουμε τις πολύ καλές επιδόσεις των ελλήνων αθλητών και ιδιαίτερα του Γιώργου Ferbus από την Κρήτη (5ος) και του Γιώργου Κωνσταντή (6ος) από την Άνδρο οι οποίοι απέδειξαν ότι συγκαταλέγονται μέσα στους πιο σημαντικούς έλληνες αθλητές με πολύ μεγάλες προοπτικές.

Στις Γυναίκες η Susak Molinero από την Ισπανία πήρε την πρώτη θέση στο βάθρο με χρόνο 02:20'14"387, με την Ελληνίδα Ιλιάνα Λακαφώση να ακολουθεί και να κερδίζει την εμπειρία για τους τόσο μεγάλους και δύσκολους αγώνες.

Ο αγώνας των Amateur Αντρών είχε τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο να κυριαρχεί και να τερματίζει πρώτος με χρόνο 01:14'55"153, ακολουθώντας στην 2η θέση ο Γιώργος Λουκιανός και στην 3η ο Βαγγέλης Ηλιάκης.

Στις Γυναίκες η Άρτεμις Βαρθολομαίου έδειξε ότι η προετοιμασία που είχε κάνει απέδωσε τερματίζοντας πρώτη με χρόνο 01:31'36"211 και ξεχωρίζοντας από τις Αθανασιάδου Βανέσα και Βουρλιά Ειρήνη που τερμάτισαν στην δεύτερη και Τρίτη θέση αντίστοιχα.

Γύρω στις 3 το μεσημέρι τη σκυτάλη πήραν οι μικροί μας φίλοι που ανυπόμονα περίμεναν τη σειρά τους να μας δείξουν τι μπορούν να κάνουν και ότι το SUP στην Ελλάδα έχει σταθερή και αναπτυσσόμενη βάση.

Μετά από μια διαδρομή περίπου 100 μέτρων και την συνεχή επίβλεψη ναυαγοσωστών και διοργανωτών, οι μικροί paddlers τερμάτισαν και η επιβράβευση μετά και τα χαμόγελα τους ήταν το καλύτερο δώρο για το Σαββατοκύριακο.

Οι απονομές και ένας μικρός ευχαριστήριος λόγος από τον εκπρόσωπο του Eurotour, Belar Diaz έκλεισαν τους αγώνες με την επιβεβαίωση ότι το Greece On Board Festival θα είναι μέρος του Ευρωπαϊκού tour και το 2017, πολύ πιο μεγάλο και εντυπωσιακό. Oι elite αθλητές έλαβαν το χρηματικό έπαθλο των αγώνων ενώ όλοι οι νικητές έλαβαν πλούσια δώρα από την RIP CURL και την DAKINE, καθώς και τα αναμνηστικά έπαθλα της διοργάνωσης.

Η διοργάνωση του WBSF θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Μαραθώνα για την πολύτιμη υποστήριξη και την παραχώρηση αιγίδας. Το Moraitis Beach για την άψογη φιλοξενία. Τον Δημήτρη Τσελένη και την Νίκη Ξημέρη για την συνεχή ενημέρωση για το τι συμβαίνει στην παραλία. Τον Κώστα Σταματάκο για την τεχνική υποστήριξη εξοπλισμών και το LineUp surfshop για το εντυπωσιακό skimboard show.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, που μαζί τους το 2nd Greece On Board έγινε πραγματικότητα:

Presented by: FRULITE ON THE GO

Major Sponsor: BIC®

Sponsors: Thule | Dakine | Rip Curl | Sony Action Cam | Island Tribe | BIC® SUP |

Supporters: Boards N Wheels | Lineup Surf Shop | Restube

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ