ΣΤΗΛΕΣ

Τρεις οδηγοί της F1 πάνω σε μονοθέσιο!

Τρεις οδηγοί της F1 πάνω σε μονοθέσιο!

Το περιστατικό με το "ταξί" των Φερνάντο Αλόνσο και Μαρκ Γουέμπερ στη Σιγκαπούρη έφερε στη μνήμη των παλαιότερων ένα αντίστοιχο όχι με επιβάτη έναν οδηγό, αλλά τρεις! (video).

Ο Φερνάντο Αλόνσο και ο Μαρκ Γουέμπερ τιμωρήθηκαν γιατί ο πρώτος μετέφερε τον δεύτερο επάνω στη Ferrari στο τέλος του Grand Prix της Σιγκαπούρης.

Του Αυστραλού του "στοίχισε" γιατί ήταν το τρίτο παράπτωμα του που μεταφράζεται σε ποινή δέκα θέσεων στην εκκίνηση του επόμενου αγώνα, στην Κορέα.

Οι δύο οδηγοί παραβίασαν τους κανονισμούς, ο Αλόνσο σταμάτησε πάνω στην αγωνιστική γραμμή και ο Γουέμπερ κινδύνευσε να παρασυρθεί από τις διερχόμενες Mercedes.

Μολονότι όλοι οι κορυφαίοι οδηγοί έχουν αναγκαστεί να σκαρφαλώσουν επάνω σε ένα ξένο μονοθέσιο για να επιστρέψουν στα πιτ στο τέλος του αγώνα, πρώτη φορά υπήρξε βαριά τιμωρία.

Το περιστατικό οδήγησε και τον ίδιο τον Γουέμπερ να ανεβάσει φωτογραφία του αγωνοδίκη Ντέρεκ Γουόργουικ επάνω σε μονοθέσιο.

Ωστόσο οι παλαιότεροι θυμήθηκαν το Grand Prix του Μεξικό το 1986. Ο αγώνας έχει μείνει στην ιστορία γιατί ήταν η πρώτη νίκη του Αυστριακού Γκέρχαρντ Μπέργκερ στη Φόρμουλα 1 (σ.σ. με δεύτερο τον Αλέν Προστ και τρίτο τον Άιρτον Σένα με Lotus) και βέβαια διότι ο 4ος Nέλσον Πικέ επέστρεψε στα πιτ με τρεις επιβάτες να έχουν βολευτεί στη Williams.

Πρώτα ο Στέφαν Γιοχάνσον (Ferrari) και ο Ρενέ Αρνού (Ligier) σταμάτησαν τη Ligier του Φιλίπ Αλιό, όμως το μονοθέσιο του Γάλλου δεν έπαιρνε μπροστά και οι τρεις ζήτησαν τη βοήθεια του Πικέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ