ΣΤΗΛΕΣ

Τα 10 κορυφαία αυτογκόλ της χρονιάς!

Τα 10 κορυφαία αυτογκόλ της χρονιάς!

Το Sport24.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τα 10 πιο θεαματικά... αυτογκόλ μέσα στο 2011 από όλα τα γήπεδα του κόσμου. Απολαύστε τα (videos)!

Aν τα γκολ αποτελούν πέμπτουσία του ποδοσφαίρου τότε τα αυτογκόλ είναι σίγουρα το αλατοπίπερο που προσθέτουν νοστιμάδα στον "βασιλιά των σπορ".

Το 2011 ήταν μάλιστα μία άκρως παραγωγική χρονιά όσον αφορά στα γκολ σε... λάθος εστία, με τις "γκάφες" από πλευράς αμυνόμενων παικτών και τερματοφυλάκων να είναι ουκ ολίγες και να σκορπούν αυθόρμητο γέλιο στους θεατές που τις παρακολούθησαν είτε διά ζώσης είτε από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

Και τι δεν είδαμε σε αυτούς τους 12 μήνες. Γκολκίπερ να βάζουν μόνοι τους τη μπάλα στα δίχτυα χωρίς την παραμικρή πίεση, αυτογκόλ με λόμπες ακριβείας αλλά και με απευθείας σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Και δεν ήταν μόνο αυτά. Το μενού είχε πολλά ακόμα special πιάτα αφού περιελάμβανε: αυτογκόλ με κεφαλιά δίκην επιθετικού, με ανάποδο τακουνάκι από 30 μέτρα καθώς και με το "χτύπημα του σκορπιού" που παρέπεμπε στη θρυλική απόκρουση του Ρενέ Χιγκίτα το 1996, σε φιλικό στο "Γουέμπλεϊ".

Κοινώς, το γέλιο στις αράδες που ακολουθούν είναι εγγυημένο...

Τα αυτογκόλ της χρονιάς, από το 10 ως το 1:

10. Αυτογκόλ με ζεϊμπεκιά (Τζον Πάντσιλ, Λίβερπουλ - Φούλαμ, Premier League): Η πίεση που ασκεί η Kop (εξέδρα των φανατικών των "κόκκινων") στους αντιπάλους της Λίβερπουλ είναι συνήθως ασφυκτική, όμως ο Τζον Πάντσιλ φαίνεται πως επηρεάστηκε στον... μέγιστο βαθμό. Πως αλλιώς να εξηγηθούν οι διαδοχικές αποτυχημένες προσπάθειές του να διώξει τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, για να τη σπρώξει τελικά ο ίδιος στα δίχτυα;

9. Αυτογκόλ από τα αποδυτήρια (Ματέους Πάβλοβιτς, Οκοτσίμσκι Μπρέτσκο-Σλασκ Βρότσλαβ, Κύπελλο Πολωνίας): Η "καλή" ημέρα για τον Ματέους Παβλοβιτς φάνηκε από νωρίς, καθώς με τη συμπλήρωση 36 δευτερολέπτων αγώνα νίκησε τον τερματοφύλακα της ομάδας του με ένα απαράδεκτο γύρισμα της μπάλας από 25 μέτρα...

8. Αυτογκόλ ευρωπαϊκό από... Ασιάτη (Tσα Ντου-Ρι, Ρεν-Σέλτικ, Europa League): Γκάφες γίνονται ακόμη και στις μεγάλες διοργανώσεις. Αυτό θα πρέπει να έχει στο μυαλό του για παρηγοριά ο Νοτιοκορετάτης μπακ της Σέλτικ, Τσα Ντου-Ρι, ο οποίος "συννενοήθηκε σε άλλη διάλεκτο" με τον εξερχόμενο γκολκίπερ, με αποτέλεσμα να κάνει δώρο στη Ρεν ένα γκολ από το πουθενά.

7. Αυτογκόλ με υπογραφή γκολκίπερ (Mόργκαν Ντε Σάνκτις, Νάπολι-Ρόμα, Serie A): Η Ρόμα έκανε υπερήφανους όλους τους οπαδούς της (μεταξύ αυτών και οι "δικοί μας άνθρωποι" από το Sport24.gr, Παντελής Διαμαντόπουλος και Γρηγόρης Μπάτης) με τη νίκη μέσα στο καμίνι του "Σαν Πάολο", όμως για να έρθει το 3-1 επί της Νάπολι χρειάστηκε να βάλει στην αρχή το χεράκι του ο Μόργκαν Ντε Σάνκτις...

6. Αυτογκόλ από κόρνερ (Τσάρλι Άνταμ, Λίβερπουλ-Μπλάκμπερν, Premier League): Η Μπλάκμπερν έκανε μόλις ένα σουτ προς την εστία της Λίβερπουλ σε 95 λεπτά αγώνα, παρόλα αυτά έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Μέρσεϊσαϊντ υποχρεώνοντας την αντίπαλό της στην 6η φετινή της ισοπαλία σε 9 εντός έδρας ματς. Οι ρόβερς θα έπρεπε πάντως να ανάψουν μία λαμπάδα για την επιτυχία τους αυτή στον σούπερ-άτυχο Τσάρλι Άνταμ, ο οποίος κεραυνοβόλησε τον Ρέινα με μονοκόμματο γυριστό σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ.

5. Αυτογκόλ με λόμπα (Καρλ Τζένκινσον, Κολωνία-Άρσεναλ, Φιλικό ματς): Κάθε αρχή και δύσκολη. Ο Καρλ Τζένκινσον αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την Άρσεναλ και σε ένα από τα πρώτα του ματς με τη φανέλα των "κανονιέρηδων" πέτυχε αυτογκόλ-ποίημα, με ψηλοκρεμαστή λόμπα στην εστία του Στσέσνι στο φιλικό κόντρα στην Κολωνία.

4. Αυτογκόλ σε Superclásico (Χουάν Πάμπλο Καρίσο, Μπόκα-Ρίβερ, Clausura Αργεντινής): Και μετά αναρωτιόμαστε πως έφτασε πέρυσι η Ρίβερ Πλέιτ να υποβιβαστεί στην δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μα, εδώ ο τερματοφύλακάς της Χουάν Πάμπλο Καρίσο έβαλε μόνος του τη μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση κόρνερ (!), στο απόλυτο ντέρμπι του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, το ματς κόντρα στη Μπόκα Τζούνιορς...

3. Αυτογκόλ με άπιαστη κεφαλιά (Μανουέλ Λόπεθ Μοντραγκόν, Κερετάρο-Τίγκρες, Πρωτάθλημα Μεξικού): Την κεφαλιά του Μανουέλ Λόπεθ Μοντραγκόν, χαμηλά στη γωνία του τερματοφύλακα, θα τη ζήλευαν πολλοί καλοί επιθετικοί. Δυστυχώς για τον παίκτη της Κερέταρο, το γκολ αυτό έμελε να ήταν το μοναδικό στις δύο αναμετρήσεις με την Τίγκρες, δίνοντας έτσι στους αντιπάλους το εισιτήριο για τον τελικό του πρωταθλήματος Μεξικού.

2. Αυτογκολ με τακουνάκι από 30 μέτρα (Ίνιγο Μαρτίνεθ, Ισπανία-Γεωργία, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21): Βλέποντας πως ο Νταβίντ Ντε Χέα δύσκολα δεχόταν γκολ από τους αντιπάλους, οι συμπαίκτες του αποφάσισαν να το κάνουν οι ίδιοι. Σουρεάλ σκηνικό, μήπως όμως έτσι δεν ήταν και η φάση με το αυτογκόλ του Μαρτίνεθ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Εθνικής Ισπανίας με ανάποδο τακουνάκι εκτός περιοχής; Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο εν λόγω κύριος έχει έφεση στο να σκοράρει από το... σπίτι του: έχει πετύχει ήδη δύο γκολ πίσω από τη σέντρα (!) στη φετινή Primera Division.

1. To αυτογκόλ του αιώνα (Φέστους Μπέιζ, Σουν Χέι-Σίτιζεν, Πρωτάθλημα Χονγκ-Κονγκ): Μία απόκρουση του Ρενέ Χιγκίτα σε φιλικό Αγγλία-Κολομβία (7 Σεπτεμβρίου 1995), έμεινε στην ιστορία ως το "χτύπημα του σκορπιού". Η ιστορία επαναλήφθηκε ως... φάρσα 16 ολόκληρα χρόνια μετά, με τον Νιγηριανό αμυντικό Φέστους Μπέιζ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του αντιγράφοντας τον Κολομβιανό γκολκίπερ. Αυτογκόλ που θα κάνει καιρό να βρει ανάλογο ταίρι όσον αφορά στο συντελεστή δυσκολίας που είχε αλλά και στο θέαμα που προσέφερε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ