ΣΤΗΛΕΣ

Οι 10 πιο συγκλονιστικές μεταδόσεις αγώνων

Οι 10 πιο συγκλονιστικές μεταδόσεις αγώνων

Για να ζήσει κάποιος ακόμα πιο έντονα έναν αγώνα ποδοσφαίρου που παρακολουθεί από την τηλεόραση, χρειάζεται και η απαραίτητη βοήθεια από τον εκφωνητή που μεταδίδει την αναμέτρηση. Με το πάθος που βγάζουν κάποιοι εκφωνητές, σε... μεταφέρουν μέσα στο γήπεδο.

Ακούστε παρακάτω τις δέκα πιο εντυπωσιακές περιγραφές εκφωνητών από όλο τον κόσμο.

Όλες είναι από φάσεις που έχουν σημειωθεί γκολ, ενώ κάποιες από αυτές προέρχονται από σπουδαίες διοργανώσεις, όπως Μουντιάλ και Τσάμπιονς Λιγκ.

10. ΗΠΑ - Αλγερία (Μουντιάλ 2010)

Το γκολ του Λάντον Ντόνοβαν στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Αλγερία, έδωσε στις ΗΠΑ την πρόκριση στους "16" του Μουντιάλ. Ο εκφωνητής του ESPN, Ίαν Νταρκ, το πανηγύρισε αναλόγως.

9. Λίβερπουλ - Γαλατάσαραϊ (Τσάμπιονς Λιγκ 2006-07)

Ομολογουμένως ένα απίστευτο γκολ από τον Πίτερ Κράουτς, που τότε αγωνιζόταν με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Πώς να μην τρελαθεί ο εκφωνητής; Κι ας μην είναι Άγγλος...

8. Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα (Πριμέρα Ντιβισιόν 2008-09)

Οι ισπανικές περιγραφές είναι αναμφισβήτητα οι πιο ενθουσιώδεις. Πόσο μάλλον όταν μεταδίδει ένας Καταλανός το εντυπωσιακό 6-2 της Μπαρτσελόνα μέσα στο "Μπερναμπέου" επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Μέχρι και γαλλικά μίλησε προς τιμήν του Τιερί Ανρί.

7. Γερμανία - Ιταλία (Μουντιάλ 2006)

Στο 119ο λεπτό του ημιτελικού Γερμανία - Ιταλία στο "Βεστφάλενσταντιον", ο Φάμπιο Γκρόσο άφησε "ξερούς" 65.000 Γερμανούς. Και μαζί τον συνονόματό του εκφωνητή της ιταλικής τηλεόρασης, Φάμπιο Καρέσα.

6. Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Πρέμιερ Λιγκ 2006-07)

Μία φοβερή κεφαλιά του Τιερί Ανρί στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων είχε δώσει στην Άρσεναλ τη νίκη με 2-1 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο του 2007. Όπως είναι φυσικό, ματς τέτοιας σπουδαιότητας μεταδίδονται ακόμα και στις αραβικές χώρες. Απλά ακούστε πώς κάνει ο Άραβας εκφωνητής στο γκολ του Γάλλου. Α! Μην το ξεχάσω. Η Άρσεναλ έχει χορηγό τη Fly Emirates. Τυχαίο;

5. Ιταλία - Αυστραλία (Μουντιάλ 2006)

Η Ιταλία στο Μουντιάλ του 2006 είχε τρελάνει πολλούς εκφωνητές. Στη φάση των "16", πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Φάμπιο Γκρόσο, ο οποίος κέρδισε ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα από τον Λούκας Νιλ. Κινέζος ο εκφωνητής, που δεν κρύβει τα φιλο-ιταλικά του αισθήματα.

4. Νορβηγία - Αγγλία (Προκριματικά Μουντιάλ 1982)

Στις 9 Σεπτεμβρίου 1981, η Νορβηγία νίκησε με 2-1 την Αγγλία στο Όσλο, στο προτελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ 1982. Με τη νίκη αυτή έκανε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της, πλησιάζοντας τους Άγγλους στον ένα βαθμό.

Ο εκφωνητής Μπιόργκε Λιλέλιεν παραληρούσε φωνάζοντας: " Είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο. Νικήσαμε την Αγγλία. Είναι πραγματικά απίστευτο. Την Αγγλία, που είναι γενέτειρα των γιγάντων. Τους νικήσαμε όλους. Μάγκι Θάτσερ με ακούς; Μάγκι Θάτσερ έχω ένα μήνυμα για σένα. Αποκλείσαμε την Αγγλία από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάγκι Θάτσερ, τα παιδιά σου πήραν ένα μάθημα".

Η ειρωνεία της υπόθεσης; Η Ουγγαρία νίκησε με 4-1 τη Νορβηγία, έχασε με 1-0 από την Αγγλία και την πρόκριση πήραν τελικά οι Ούγγροι και οι Άγγλοι. Οι Νορβηγοί έμειναν τελευταίοι στον όμιλο, αφού τους πέρασαν και οι Ρουμάνοι και οι Ελβετοί.

3. ΗΠΑ - Χιλή (Φιλικό 2011)

Σε ρυθμό Black Eyed Peas τραγουδάει ο Ισπανός εκφωνητής μετά το γκολ που βάζει στο φιλικό των ΗΠΑ με τη Χιλή ο Τιλ Μπάνμπερι.

2. Μπρόντμπι - Βίτζεβ Λοτζ (Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ 1996-97)

Πραγματικά απολαυστικός ο Πολωνός Τόμας Ζίμοχ που είναι έτοιμος να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να κρατήσει το 3-2 που χαρίζει την πρόκριση στην πολωνική ομάδα. Και με υπότιτλους στα αγγλικά...

1. Ολλανδία - Αργεντινή (Μουντιάλ 1998)

Ένα πραγματικά πανέμορφο γκολ από τον Ντένις Μπέργκαμπ στους "8" του Μουντιάλ 1998, που έδωσε μία "χρυσή" πρόκριση στους "οράνιε" στο 89ο λεπτό. Πώς να μην αναφωνεί διαρκώς το όνομα του ξανθομάλλη επιθετικού ο Ολλανδός εκφωνητής, Τζακ Φαν Χέλντερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ