ΣΤΗΛΕΣ

Ο σκόρερ με το ένα χέρι

Ο σκόρερ με το ένα χέρι

Ο Ζακ Χόντσκινς έχει αφήσει ολόκληρη την Αμερική με το στόμα ανοιχτό. Ακόμη και τον ξακουστό προπονητή του Φλόριντα, τον Μπίλι Ντόνοβαν. Λογικό, από τη στιγμή που είναι ο μπασκετμπολίστας που έχει μόνο ένα χέρι! (Και δεν είναι ο πρώτος)

Ο Χόντσκινς, τελειόφοιτος στο γυμνάσιο Μίλτον είναι το αστέρι της ομάδας και ο καλύτερος της παίκτης, παρότι γεννήθηκε χωρίς αριστερό χέρι (συγκεκριμένα σταματάει λίγο κάτω από τον ώμο). Και η είδηση δεν είναι οι Γκέιτορς, αλλά και άλλα κολέγια ενδιαφέρονται να τον εντάξουν στο ρόστερ τους, αλλά ότι είναι πραγματικά καλός.

Τον παρουσίασε το "Bleacher Report" και ήδη το CNN ετοιμάζεται να τον βγάλει στον αέρα, όπως ανακοίνωσε περιχαρής ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Ο Χόντσκινς πέρσι είχε 60% στο τρίποντο και διακρίνεται για τον εκπληκτικό χειρισμό της μπάλας με το δεξί του χέρι. Μπορεί να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο, να μοιράσει έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του, να πάει δυνατά στο καλάθι και φυσικά να σουτάρει με μεγάλη συνέπεια σουτ τριών πόντων.

Εκτός από τους "Γκέιτορς" έχουν ενδιαφερθεί για την περίπτωση του το Αλαμπάμα-Μπέρμιγχαμ και το Μπέρμιγχαμ Σάουθερν, αν κι ο ίδιος έγραψε στο Twitter (και στη συνέχεια έσβησε) ότι είναι φαν του Κεντάκι.

Στο μεταξύ παρόμοια ήταν η ιστορία του Κέβιν Λάου, του επίσης γεννήθηκε με ένα χέρι (όταν ήταν έβρυο ο πλακούντας τύλιξε το λαιμό του και εκείνος έβαλε το αριστερό του χέρι για να αποφύγει τον πνιγμό και τελικά το έχασε) και είχε αφήσει αρκετά καλές εντυπώσεις ως παίκτης γυμνασίων.

Μάλιστα ο 23χρονος σέντερ (με ύψος 2.10) κατάφερε να παίξει σε κολέγιο πρώτης κατηγορίας, στο Μανχάταν.Για τον συγκεκριμένο παίκτη έχει γυριστεί και σχετικό ντοκιμαντέρ, το "Long Shot: The Kevin Laue Story". Διαβάστε εδώ την ιστορία του μονόχειρα σέντερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ