ΣΤΗΛΕΣ

Βαλβέρδε, ο "νονός των ακαδημιών"

Βαλβέρδε, ο "νονός των ακαδημιών"

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι έτοιμος για τη 2η θητεία του στην Χώρα των Βάσκων και η "Marca" τον βάφτισε "Νονό" βάζοντάς τον στην κινηματογραφική θέση του Αλ Πατσίνο (photo).

Δέκα χρόνια από τότε που ανέλαβε την Αθλέτικ Μπιλμπάο και οκτώ χρόνια μετά την αποχώρησή του από αυτή, ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέστρεψε στη Χώρα των Βάσκων και η "Marca" βρήκε έναν άκρως εντυπωσιακό τίτλο για να περιγράψει το δεύτερο συναπάντημα...

"Ο Νονός των Ακαδημιών", είναι ο τίτλος που συνοδεύει κείμενο που αφορά την επόμενη ημέρα της Μπιλμπάο με τον Βαλβέρδε στον πάγκο της, με τον άλλοτε τεχνικό του Ολυμπιακού να παρουσιάζεται ως... Αλ Πατσίνο, που ερμήνευσε τον "Νονό" στο σίκουελ της θρυλικής κινηματογραφικής ταινίας.

Η αφορμή για να φτιαχτεί η συγκεκριμένη φωτογραφία δόθηκε από τον ιδιο τον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος δήλωσε κατά την επίσημη παρουσίασή του την Παρασκευή, πως "τα δεύτερα μέρη, εκτός από αυτό του κινηματογραφικού Νονού, συνήθως δεν είναι επιτυχημένα".

Το σχετικό κείμενο υπογραμμίζει πως ο "Τσινγκούρι" άφησε σημαντική "κληρονομιά" όταν έφυγε από το "Σαν Μαμές" το 2005, έχοντας προωθήσει στην πρώτη ομάδα οκτώ παίκτες που προέρχονταν από τις ακαδημίες, με δύο μάλιστα από αυτούς να γράφουν ιστορία με την ομάδα.

Ο λόγος για τον Φερνάντο Γιορέντε που φόρεσε 333 φορές τη φανέλα της Μπιλμπάο και τον Άντονι Ιραόλα με 436 παιχνίδια, με τη "Marca" να επισημαίνει πως ο Βαλβέρδε πίστεψε πολύ τον Γιορέντε παρότι το ξεκίνημά του δεν ήταν αρκετά ελπιδοφόρο (4 γκολ σε 16 ματς).

Βαλβέρδε, ο "νονός των ακαδημιών"

Η special φωτογραφία της Marca για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος ξεκίνησε και επίσημα τη 2η θητεία του στην Αθλέτικ Μπιλμπάο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ