ΣΤΗΛΕΣ

Ο Γκμοχ υπερασπίστηκε τους Έλληνες

Ο Γκμοχ υπερασπίστηκε τους Έλληνες
INTIME SPORTS

Ο Γιάτσεκ Γκμοχ υπερασπίστηκε τους Έλληνες της... τελευταίας στιγμής και αποκάλυψε πότε εκδηλώθηκε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Λεβαντόφσκι.

Μετά από τόσες δεκαετίες εργασίας και παραμονής στην Ελλάδα, ο Γιάτσεκ Γκμοχ θεωρεί τον εαυτό του τόσο Έλληνα, όσο είναι και Πολωνός... Για αυτό ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί τη χώρα μας, όταν σε μία εκπομπή πολωνικού τηλεοπτικού σταθμού στην οποία φιλοξενήθηκε, αντέδρασε στο μύθο που θέλει τους Έλληνες να ασχολούνται με κάτι μόνο όταν φτάνει η τελευταία στιγμή...

Ο Γκμοχ συμμετείχε σε πάνελ με αντικείμενο συζήτησης τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Σε ένα σημείο, παίχτηκε μία μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του Αβραάμ Γκράντ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι την περίοδο που εργάστηκε στην Τσέλσι, είχε ενδιαφερθεί για τον Πολωνό επιθετικό.

Μετά το βίντεο, ο ένας παρουσιαστής, Ρόμαν Κόλτον, τόνισε ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα που αναφέρθηκε ο Γκραντ, ο Γκμοχ είχε παρακολουθήσει τον Λεβαντόφσκι με την ιδιότητα του σκάουτ του Παναθηναϊκού.

Κατόπιν, ακολούθησε μία ενδιαφέρουσα στιχομυθία ανάμεσα στον Γκμοχ και στον έτερο παρουσιαστή, Ματέους Μπόρεκ, στη διάρκεια της οποίας ο Γκμοχ υπερασπίστηκε τους Έλληνες και ανέτρεψε την καθεστηκυία άποψη για το πότε ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρθηκε για τον Λεβαντόφσκι...

Γκμοχ: "Άργησα για 24 ώρες".

Μπόρεκ: "Οι Έλληνες συνήθως αργούν".

Γκμοχ: "Ένα θα πω: την κουλτούρα και όλα τα υπόλοιπα τα πήραμε από αυτούς. Πως μπορείς να λες ότι αργούν; Είναι ασέβεια".

Μπόρεκ: "Στο ποδόσφαιρο αναφέρομαι, κόουτς".

Γκμοχ: "Καλά. Τον είχα δει δύο φορές. Το 2008 ο Παναθηναϊκός άλλαξε πρόεδρο και τεχνικό διευθυντή (σ.σ. εννοεί τον Αντωνίου) και ήθελαν να αγοράσουν ένα μεγαλύτερο όνομα" (σ.σ. είχε αποκτηθεί ο Βραζιλιάνος Ροντρίγκο Σόουζα).

Μπόρεκ: " Για να το ξεκαθαρίσουμε, γιατί στην Ελλάδα, τον Κριστόφ Βαζέχα (τον ανέφερε Πατσίκα, όπως τον προφέρουν οι Πολωνοί) τον λένε Βαζέχα".

Γκμοχ: "Βαζέχα, οπότε εγώ θα λέω Βαζέχα. Παρόλα αυτά, ο Λεβαντόφσκι πήγε στη Λεχ Πόζναν και μετά ήταν πολύ ακριβός για τον Παναθηναϊκό. Κρίμα, αλλά όχι για τον Ρόμπερτ, διότι απέφυγε την κρίση που ξέσπασε στη χώρα".

Με βάση τους ισχυρισμούς του Γκμοχ, είχε παρακολουθήσει τον Λεβαντόφσκι πριν τη μεταβολή της μετοχικής σύνθεσης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το καλοκαίρι του 2008 και ως συνέπεια των αλλαγών, το ενδιαφέρον του Τριφυλλιού δεν μετουσιώθηκε σε πράξη και ο Πολωνός στράικερ κατέληξε στην Λεχ Πόζναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ