ΣΤΗΛΕΣ

"Ντράζεν σώσε μας!"

"Ντράζεν σώσε μας!"

Οι οπαδοί της Τσιμπόνα επικαλούνται τον... Ντράζεν Πέτροβιτς σε μία προσπάθεια να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα η ομάδα τους.

Φως στο... τούνελ των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Τσιμπόνα δεν φαίνεται να υπάρχει. Το έλλειμμα για τον Κροατικό σύλλογο μεγάλωνε κάθε χρόνο, ώσπου φέτος η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Η "τρύπα" στο ταμείο της ομάδας υπολογίζεται περίπου στα 10 εκατομμύρια ευρώ και κανένας δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος ή να προσδιορίσει το μέλλον της.

Οι οπαδοί, πάντως της Τσιμπόνα συνεχίζουν να στηρίζουν την αγαπημένη τους ομάδα, προσπαθώντας παράλληλα να ζητήσουν βοήθεια από όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τον σύλλογο. Μεταξύ εκείνων και ο Ντράζεν Πέτροβιτς... Ο μεγάλος Ντράζεν "έσβησε" ξαφνικά πριν από σχεδόν 18 χρόνια (7 Ιουνίου 1993), αλλά κανένας στο Ζάγκρεμπ δεν μπορεί ή μάλλον δεν γίνεται να τον ξεχάσει.

Άλλωστε, με τον Πέτροβιτς στο παρκέ η Τσιμπόνα έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας της. Δύο διαδοχικά πρωταθλήματα Ευρώπης το 1985 και το 1986, ενώ ακολούθησε το Κύπελλο Κυπελλούχων το 87'. Μάλιστα, ο Ντράζεν στο τελικό του 1985 απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης είχε σημειώσει 36 πόντους στη νίκη με 87-78 επί των Ισπανών. Στη συνέχεια ο ίδιος αποχώρησε για τη "Βασίλισσα", προτού κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για τον μαγικό κόσμου του ΝΒΑ και τους Πόρτλαντ Μπλέιζερς.

Στο Ζάγκρεμπ, όμως δεν μπορούσαν να τον ξεχάσουν... Έτσι, οι οπαδοί της ομάδας σκέφτονται να τυπώσουν χαρτάκια, τα οποία θα έχουν το πρόσωπο του και θα γράφουν "Μήπως τον είδατε;". Αυτό, βέβαια αναμένεται να γίνει σε μία προσπάθεια να τονώσουν το πληγωμένο γόητρο της ομάδας και να επαναφέρουν στη μνήμη όλων τις ένδοξες μέρες του συλλόγου που γράφτηκαν με την παρουσία του Πέτροβιτς.

Ορισμένοι επιστάτες του γηπέδου της Τσιμπόνα, το οποίο έχει το όνομα του, "Χάλα Ντράζεν Πέντροβιτς" λένε ότι πολλά βράδια ακούνε μπάλα μπάσκετ να σκάει στο παρκέ του γηπέδου και να επιχειρεί σουτάκια, κάτι που αποδεικνύει πόσο πολύ θα ήθελαν να δουν τον μεγάλο Κροάτη να πατάει και πάλι το ίδιο παρκέ 25 σχεδόν χρόνια αργότερα.

Η ταύτιση των οπαδών και γενικότερα του κόσμου της πόλης με τον Ντράζεν είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Σε σοκάκι του Ζάγκρεμπ πλανόδιος μουσικός, ο οποίος έχει μπροστά του μία κάρτα που γράφει "My name is Drazen Petrovic" τραγουδάει το "i wish you were here" των Pink Floyd! Άλλωστε, τέτοιου είδους παραδείγματα είναι η ζωντανή απόδειξη ότι ο Ντράζεν πάντα βρισκόταν εδώ. Ανάμεσα μας να αρνείται πεισματικά την ήττα. Ασυμβίβαστος. Σύμφωνα, λοιπόν και με τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ "Ότι έζησε πρέπει να πεθάνει και μέσα από τη φύση να περάσει στην αιωνιότητα". Αυτό έκανε και ο Ντράζεν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ