ΣΤΗΛΕΣ

NBA Jam παίζατε; Αυτοί παίζουν ακόμα (VIDEOS)

NBA Jam παίζατε; Αυτοί παίζουν ακόμα (VIDEOS)

Έλα πείτε την αλήθεια... Όλοι έχετε παίξει λίγο NBA Jam... Όλοι θέλαμε τρία συνεχόμενα καλάθια για να ακουστεί το "He's on fire" και να πάρουμε την μπάλα και να κάνουμε ένα κάρφωμα ανεμοστρόβιλο με την μπάλα να παίρνει φωτιά.

Ε οι τύποι που θα δείτε στα videos παρακάτω δεν ξέρουμε αν έπαιζαν την ηλεκτρονική μορφή του δημοφιλούς παιχνιδιού... αλλά παίζουν την πραγματική του.

Με άλλα λόγια... Κύριοι και κυρίες το Slam Ball. Ένα παιχνίδι γεμάτο καρφώματα και σκληρά μαρκαρίσματα που γουστάρεις πραγματικά να βλέπεις.

Στην Αμερική είναι αρκετά διαδεδομένο και αγώνες επίδειξης έχουν γίνει σε Ιταλία και Αυστραλία. Απλά τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω των βίαιων μαρκαρισμάτων του δεν έχει την αντίστοιχη προβολή από την τηλεόραση.

Πάρτε μία πρώτη γεύση και συνεχίζουμε...

Πάμε τώρα λίγο στο πως παίζεται... Υπάρχουν τέσσερα τραμπολίνα μπροστά από κάθε μπασκέτα. Το παιχνίδι όπως τον λένε και στην Αμερική είναι full contact που σημαίνει πως όλα τα μαρκαρίσματα επιτρέπονται. Για να σκοράρεις στο Slam Ball πρέπει η μπάλα να μπει στο καλάθι. Μόνο που το κάρφωμα μετράει για... τρεις πόντους. Παίζουνε τέσσερις εναντίον τεσσάρων και οι αλλαγές είναι απεριόριστες. Ο χρόνος του αγώνα είναι 4 πεντάλεπτα και το ματς ξεκινάει κανονικά με τζάμπολ.

Κάθε ομάδα έχει έναν "οργανωτή" που φτιάχνει τις επιθέσεις, τους "Gunners" που ειναι αυτός που θα κάνει την επίθεση και τους "Stoppers" που δεν συμμετέχει καν στην επίθεση, αλλά προστατεύει το καλάθι της ομάδας του.

Δείτε και θα καταλάβετε

Το Slam Ball ξεκίνησε από την Καλιφόρνια και έχει φτάσει μέχρι την Αυστραλία. Μάλιστα στην πρώτη του σεζόν σχολιαστής στην τηλεόραση ήταν ο Ρέτζι Θίους που είχε περάσει από τον Άρη. Και επειδή πολλά είπαμε, απολαύστε έναν διαγωνισμό καρφωμάτων...

Πάντως υπάρχουν και φάουλ... Όταν ο διαιτητής το καταλογίσει η... ελεύθερη βολή είναι ο επιθετικός να πάρει περισσότερη φόρα για να κερδίσει τον αμυντικό καρφώνοντας του στην μούρη... Όπως γίνεται στην παρακάτω φάση.

Και αν δεν σας αρέσει να διαβάζετε... Δείτε τι είναι το Slam Dunk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ