ΣΤΗΛΕΣ

Κεφαλιά αλά... Ζιντάν!

Κεφαλιά αλά... Ζιντάν!

Πέντε χρόνια μετά την ιστορική κεφαλιά του Ζιντάν στον Ματεράτσι βρέθηκε ο παίκτης που αντέγραψε τόσο πιστά τον "Ζιζού". Δείτε το ξέσπασμα του Μπόρχα Βαλέρο στο Βιγιαρεάλ-Οντένσε!

Η Βιγιαρεάλ πανηγύρισε το βράδυ της Τρίτης την πρόκρισή της στους ομίλους του Champions League, καθώς με το 3-0 επί της Οντένσε στο "Μαδριγάλ" ανέτρεψε την ήττα της με 1-0 στο πρώτο ματς της Δανίας, ωστόσο το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε τον Μπόρχα Βαλέρο να έχει ανάμεικτα συναισθήματα.

Από τη μία χαρά βλέποντας την ομάδα του να εξασφαλίζει το εισιτήριο για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και από την άλλη στενοχώρια αφού ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στο 90λεπτο με τον τρόπο που αποβλήθηκε.

Ο λόγος για την φάση του 77ου λεπτού, με τον Βαλέρα να έχει τη μπάλα δίπλα στη γραμμή του πλαγίου άουτ και να κερδίζει φάουλ από τον Αντρέας Γιόχανσον, με τον άσο των γηπεδούχων να πέφτει στο έδαφος και τον αντίπαλό του να τον χτυπάει κατόπιν -ακούσια- στο κεφάλι με το αριστερο πόδι του.

Αυτό ήταν... Ο μέσος της Βιγιαρεάλ πετάχτηκε σαν ελατήριο από το έδαφος και προτού προλάβει να του δώσει εξηγήσεις ο Γιόχανσον, του έδωσε μία μεγαλοπρεπέστατη κεφαλιά στην κοιλιά ξαπλώνοντάς τον στο χορτάρι, για να αντικρύσει εντός μερικών δευτερολέπτων την απευθείας κόκκινη κάρτα του ρέφερι.

Η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν ουσιαστικά καρμπόν της κουτουλιάς του Ζινετίν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι, στον τελικό Γαλλία-Ιταλία για το Μουντιάλ του 2006, με τον δράστη να έχει μάλιστα την ίδια... κώμη με τον Ζιντάν.

Το ευχάριστο για τον Βαλέρα είναι πως, σε αντίθεση με την αποβολή του Ζιντάν που στοίχισε τότε στη Γαλλία, η δική του αποβολή δεν επηρέασε αρνητικά τη Βιγιαρεάλ, καθώς στο 82' πέτυχε το 3-0 με τον Κάρλο Μαρτσένα και σφράγισε την πρόκριση στους ομίλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ