ΣΤΗΛΕΣ

Η Σουόνσι προσέλαβε ειδικό του Moneyball για μεταγραφές

Η Σουόνσι προσέλαβε ειδικό του Moneyball για μεταγραφές

Η Σουόνσι είδε και απόειδε με τους προπονητές και πλέον ρίχνει το βάρος ενόψει των μεταγραφών στο... Moneyball, προσλαμβάνοντας έναν ειδικό Αμερικανό οικονομολόγο.

Μετά από δύο αλλαγές προπονητών πριν ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος, η Σουόνσι αποφάσισε να μην μείνει στην επιλογή ακόμη ενός τεχνικού και να ενιχύσει την προσπάθειά του με έναν υπάλληλο... ιδιαίτερων χαρισμάτων.

Ο επόμενος προπονητής των Ουαλών (φαβορί ο Κρις Κόουλμαν, παρά τις αντιρρήσεις της... συζύγου του) θα πρέπει να συνεργαστεί με έναν Αμερικανό πρώην δημοσιογράφο με ειδικότητα στα οικονομικά, ο οποίος έχει και συγγραφικό έργο. Γιατί να συμβεί αυτό; Διότι ο Νταν Άλτμαν εμφανίζεται ως ειδικός στο "Moneyball", στη διαδικασία ανάλυσης των στατιστικών (sabermetrics) και της εξαγωγής συμπερασμάτων για την ικανότητα ή τις μελλοντικές δυνατότητες των αθλητών.

Όσοι έχουν δει την ταινία με πρωταγωνιστές τους Μπραντ Πιτ και Τζόνα Χιλ θα έμαθαν την ιστορία του Μπίλι Μπιν, του πρώην παίκτη του μπέιζμπολ που όταν ανέλαβε general manager των Όκλαντ Αθλέτικς το 1997, αξιοποίησε το ταλέντο του στην ανάλυση αριθμών, συνθέτοντας μία από τις πιο αποτελεσματικές ομάδες στην ιστορία, σε σχέση με το διαθέσιμο μπάτζετ.

Τα τελευταία χρόνια, αρκετές ομάδες προσλαμβάνουν ειδικούς για να τους βοηθήσουν μέσω των στατιστικών αναλύσεων, ακόμα και σε ομαδικά αθλήματα, έστω κι αν δεν υπάρχουν οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις των ατομικών σπορ που επιδέχονται πιο αξιόπιστων αναλύσεων.

Οι Ουαλοί θεωρούν ότι ο Άλτμαν μπορεί να τους βοηθήσει στις μεταγραφές του Ιανουάριο και έπειτα, ώστε να συνθέσουν ένα αντίστοιχα αποτελεσματικό ρόστερ, ώστε αφενός να σώσουν την κατηγορία, αφετέρου να επανέλθουν στο υψηλό επίπεδο των προσφάτων ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ