ΣΤΗΛΕΣ

"Έχασε την προπόνηση λόγω βιάγκρα"

"Έχασε την προπόνηση λόγω βιάγκρα"
2008 GETTY IMAGES

Ο Εμίλ Μπενζά δεν αποτελεί υπόδειγμα ποδοσφαιριστή και έκανε πράγματα που ακόμα και ο Μάριο Μπαλοτέλι θα ζήλευε... Ένα εξ αυτών, η μαεστρία να βρίσκει δικαιολογίες για να χάνει προπονήσεις.

Ο Εμίλ Μπενζά είχε τη φήμη ενός μεγάλου ταλέντου όταν άρχιζε την καριέρα του στο Βέλγιο, ωστόσο ούτε αυτός, ούτε ο μεγαλύτερος αδερφός του Μπο, ο οποίος πέρασε και από τη Λάρισα, επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες.

Ο λόγος ίσως να ήταν ο χαρακτήρας των δύο παικτών που έγιναν διεθνείς με την εθνική Βελγίου, έχοντας καταγωγή από το Κονγκό.

Το παράδειγμα του Εμίλ Μπενζά, το οποίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τον τελευταίο καιρό και προέρχεται από δηλώσεις του προπονητή του στην Πλίμουθ το 2008-2009 αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Ο Βέλγος είχε μείνει ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Σίτι μετά από μία σεζόν με μόλις πέντε γκολ σε 25 αγώνες πρωταθλήματος και "υποβιβάστηκε" μία κατηγορία. Ο Πολ Στάροκ που τον είχε υπογράψει στην Πλίμουθ, θυμάται: "Ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι είχε αποζημιωθεί το προηγούμενο καλοκαίρι και είχε μαζέψει χιλιάδες λίρες σε μισθό, ενώ είχε θέσει και νέο ρεκόρ σε δικαιολογίες για τραυματισμούς".

Ακολούθως, ο Σκοτσέζος τεχνικός αποκάλυψε και ένα τέτοιο παράδειγμα: "Νομίζω ότι η καλύτερη από τον Εμίλ ή τον συμβουλάτορά του -ένας Θεός ξέρει πόσο είχα χάσει την όρεξή μου να ζω, πόσο μάλλον να ακούω την γκρίνια του- ήρθε όταν έκανα τη συνηθισμένη ερώτηση: 'Έχει δει κανείς αυτόν τον Μπενζά;'"

"Μου είπαν, με πάσα σοβαρότητα, ότι ο Εμίλ είχε πάρει "Viagra" την προηγούμενη νύχτα και είχε ακόμα στύση, με συνέπεια να μην είναι σε θέση να λάβει μέρος στην προπόνηση. Η δικαιολογία πέρασε στη σφαίρα του αστικού μύθου, ωστόσο ορκίζομαι ότι είναι αλήθεια. Ακόμα και στα στάνταρ του ποδοσφαιρικού σουρεαλισμού, αυτό το πράγμα φτάνει στην κορυφή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ