ΣΤΗΛΕΣ

Τα 10 ωραιότερα φετινά γκολ της Γιουβέντους

Τα 10 ωραιότερα φετινά γκολ της Γιουβέντους

Η Γιουβέντους πανηγυρίζει το δεύτερο σερί σκουντέτο και 29ο στην ιστορία της και το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα 10 πιο εντυπωσιακά γκολ των "μπιανκονέρι" στη φετινή Serie A (videos).

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ήταν συνεπής για δεύτερη διαδοχική σεζόν στο ραντεβού της με τον θρόνο του πρωταθλητή και το απόγευμα της Κυριακής στρογγυλοκάθισε αναπαυτικά σε αυτόν, εξασφαλίζοντας μαθηματικά τον τίτλο τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε χάρη στο 1-0 επί της Παλέρμο.

Μεγάλο ατού της και φέτος, προκειμένου να κρατήσει στο Τορίνο τα εγχώρια σκήπτρα, ήταν η γρανιτένια της άμυνα με μόλις 20 γκολ στο παθητικό σε σύνολο 35 αναμετρήσεων (ουσιαστικά η άμυνα της Εθνικής Ιταλίας με τους Μπουφόν, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι και Κιελίνι να δεσπόζουν), όμως αυτό δεν μπορεί να αφαιρέσει τίποτα από την σημαντική προσφορά των μέσων και των επιθετικών της στην κατάκτηση του τίτλου.

Η "άγια τριάδα" των Πίρλο, Μαρκίζιο και Βιδάλ έκοβε και έραβε (σε άμυνα και επίθεση) για μία ακόμα χρονιά, ενώ ο Κόντε κατάφερε με το πιο σαρωτικό rotation σε επιθετικούς σε όλη την Ευρώπη να κρατάει στην... τσίτα 4 παίκτες: Βούτσινιτς, Μάτρι, Τζοβίνκο και Κουαλιαρέλα.

Τα 10 ωραιότερα φετινά γκολ της Γιουβέντους

Το αποτέλεσμα ήταν καθόλα εντυπωσιακό, με τους Γιουβεντίνους να είναι συνδεδεμένοι με τα αντίπαλα δίχτυα σχεδόν σε όλα τα ματς της σεζόν, και να χορταίνουν τους φίλους του calcio με αρκετά άκρως θεαματικά γκολ.

Το Sport24.gr επέλεξε τα 10 ομορφότερα "έργα τέχνης" της "κυρίας" μέσα στη σεζόν και σας τα παρουσιάζει.

Από το 10 μέχρι το... 1:

10. Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Γιουβέντους - Μπολόνια 2-1)

9. Αλεσάντρο Μάτρι (Κιέβο Βερόνα - Γιουβέντους 1-2)

8. Αντρέα Πίρλο (Γιουβέντους - Αταλάντα 3-0)

7. Κουάντουο Ασαμόα (Πεσκάρα - Γιουβέντους 1-6)

6. Μίρκο Βούτσινιτς (Γιουβέντους - Φιορεντίνα 2-0)

5. Πολ Πογκμπά (Γιουβέντους - Ουντινέζε 4-0)

4. Αρτούρο Βιδάλ (Τορίνο - Γιουβέντους 0-2)

3. Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Ίντερ - Γιουβέντους 1-2)

2. Πολ Πογκμπά (Γιουβέντους - Νάπολι 2-0)

1. Πολ Πογκμπά (Γιουβέντους - Ουντινέζε 4-0)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ