ΣΤΗΛΕΣ

Σέρχιο, αυτοί πήραν τα "πάνω" τους

Σέρχιο, αυτοί πήραν τα "πάνω" τους

Το Sport24.gr κάνει ξεσκαρτάρισμα και παρουσιάζει τους διεθνείς που είναι σε καλύτερη κατάσταση από την περίοδο που ήταν στον πάγκο ο Κλάουντιο Ρανιέρι. Ο Μήτρογλου, ο Καρνέζης, ο Φετφατζίδης και άλλοι.

Η αγωνιστική εικόνα της Εθνικής στα τέσσερα παιχνίδια των προκριματικών, με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο στο Ελσίνκι με τη Φινλανδία, ήταν κάτι παραπάνω από αποκαρδιωτική. Ο Κλάουντιο Ρανιέρι δεν μπορούσε να περάσει την (όποια) φιλοσοφία του, οι διεθνείς δεν μπορούσαν με τίποτα να αφομοιώσουν το αγωνιστικό του πλάνο και τα αποτελέσματα αποτέλεσαν τον "καθρέφτη" της "γαλανόλευκης".

Ο Ιταλός προπονητής αποτέλεσε παρελθόν, ο Σέρχιο Μαρκαριάν ανέλαβε την θέση του ομοσπονδιακού εκλέκτορα και καλείται να βγάλει την Εθνική από το... τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει και να παλέψει να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί. Δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε και ακατόρθωτο, ειδικά με δυο εκτός έδρας νίκες κόντρα σε Ουγγαρία και Νησιά Φερόε στις 29 Μαρτίου και 13 Ιουνίου αντίστοιχα.

Ο Ρανιέρι, ούτε λίγο ούτε πολύ, έκανε συνολικά 38 κλήσεις στα τέσσερα παιχνίδια που βρέθηκε στον πάγκο της ελληνικής ομάδας. Οι αλχημείες ήταν συνεχείς, ο ίδιος προσπαθούσε να βρει τη λύση στο πρόβλημα, αλλά περισσότερο το έκανε χειρότερο, παρά το έλυνε. Γι' αυτό άλλωστε και αποχώρησε, διότι πολύ απλά είχε χάσει την μπάλα και δεν χρειαζόταν να υπάρξει μια δραστική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, έχουν κληθεί οι εξής: (ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ): Καρνέζης, Γλύκος, Καπίνο, Διούδης (ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ): Τοροσίδης, Βύντρα, Μανωλάς, Μόρας, Σιόβας, Γιαννούλης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Καράμπελας, Σταφυλίδης, Μπακάκης, Τασουλής, Τζαβέλλας, Σκόνδρας (ΜΕΣΟΙ): Μανιάτης, Σάμαρης, Ντίνας, Κολοβός, Μάνταλος, Τζιόλης, Ταχτσίδης, Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος, Μαυρίας, Κονέ, Φορτούνης (ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ): Σαλπιγγίδης, Διαμαντάκος, Μήτρογλου, Αθανασιάδης, Καρέλης, Γκέκας.

Το Sport24.gr κάνει ένα μίνι ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ και παρουσιάζει τους παίκτες εκείνους που δείχνουν (και είναι) σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι λίγους μήνες πριν. Παίκτες που αποτελούν βαρόμετρο στην εικόνα της ομάδας και από την απόδοσή τους κρίνονται πολλά. Άλλοι είναι σταθεροί από τότε και ορισμένοι βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση. Εμείς θα επικεντρωθούμε σε αυτό που παρουσιάζουν "Limit Up".

Κώστας Μήτρογλου

Μπορεί ακόμα και τώρα να μην θυμίζει τον Μήτρογλου που έλαμψε το διάστημα πριν τη μετεγγραφή του στη Φούλαμ, όπου σκόραρε κατά ριπάς με την φανέλα του Ολυμπιακού και της Εθνικής, όμως είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση πλέον. Έχει 13 γκολ στη Super League και αποτελεί τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, έχει παιχνίδια στα πόδια του σε σχέση με το διάστημα που ήταν στην Αγγλία ή στους πρώτους του μήνες κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα και αναμφίβολα ποντάρει πολλά στην εκτελεστική του δεινότητα ο Μαρκαριάν.

Σέρχιο, αυτοί πήραν τα "πάνω" τους

Ορέστης Καρνέζης

Ο Αντρέα Στραματσόνι εμπιστεύεται εξ αρχής τον Έλληνα γκολκίπερ στην Ουντινέζε και εκείνος τον δικαιώνει, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις και γενικά είναι σταθερή η πορεία του στο απαιτητικό Καμπιονάτο. Ο διεθνής τερματοφύλακας έχει παιχνίδια στα πόδια του και είναι σε σαφώς καλύτερη φόρμα πλέον, διότι έχει ρυθμό και παίζει συνεχώς εν αντιθέσει με την προηγούμενη σεζόν που τον είχε επηρεάσει στα πρώτα φετινά ματς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Τα γάντια του βασικού στην Εθνική δεν αμφισβητούνται και όσο ο Καρνέζης είναι καλά, τόσο ο Ουρουγουανός κόουτς θα έχει ήσυχο το κεφάλι του για την υπεράσπιση της "γαλανόλευκης" εστίας.

Σέρχιο, αυτοί πήραν τα "πάνω" τους

Ανδρέας Σάμαρης

Μετά το πρώτο δύσκολο διάστημα στην Μπενφίκα, ο Σάμαρης θυμίζει τον παίκτη που έλαμψε με την φανέλα του Ολυμπιακού και εκτόξευσε το όνομά του, παίρνοντας μετεγγραφή με το ιλιγγιώδες ποσό των 10.000.000 ευρώ. Ο διεθνής κεντρικός μέσος των Λουζιτανών είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχει ανακτήσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση και αυτό μόνο καλό είναι για την Εθνική μας, που ποντάρει πολλά πάνω του. Ως τώρα, στα προκριματικά η εικόνα του δεν ήταν καλή και περνούσε απαρατήρητος, όμως πλέον είναι μια χαρά και έτοιμος για μεγάλα ματς και με το εθνόσημο.

Σέρχιο, αυτοί πήραν τα "πάνω" τους
INTIME SPORTS

Κώστας Φορτούνης

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, αρχίζει σιγά σιγά να παίζει ολοένα και περισσότερο στον Ολυμπιακό, κερδίζοντας χρόνο ακόμα και από τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες. Ο Βίτορ Περέιρα τον εμπιστεύεται, εκείνος το εκμεταλλεύεται και η εικόνα του είναι ολοένα και καλύτερη στο χορτάρι. "Μεγαλώνει" ποδοσφαιρικά ο Αρκάς άσος και αυτό μόνο ελπιδοφόρο είναι για την Εθνική μας, που ξέρει ότι έχει έναν παίκτη που μπορεί να ποντάρει πολλά πάνω τα επόμενα χρόνια. Παίζει με αυτοπεποίθηση, απλώνει τις αρετές του στο χορτάρι και τόσο η ομάδα του όσο και η Εθνική μόνο κερδισμένες μπορούν να βγουν.

Σέρχιο, αυτοί πήραν τα "πάνω" τους

Δημήτρης Σιόβας

Ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς, είχε χάσει ουσιαστικά ένα χρόνο καριέρας ο Σιόβας. Ακόμα και στην Εθνική είχε κληθεί και έγινε ανάκληση εξαιτίας του ότι δεν ήταν έτοιμος. Πλέον, δείχνει να πατάει καλύτερα στα πόδια του και προσπαθεί να θυμίσει τον παίκτη που είχε σταθεροποιηθεί στον Ολυμπιακό και ήταν βασικό στέλεχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ήταν για καιρό στα... πιτς και όσο περνάει ο καιρός και είναι καλά, τόσο θα βελτιώνει την εικόνα του. Ο καλός Σιόβας, αποτελεί "κεφάλαιο" για την Εθνική μας και θεωρείται δεδομένο πως θα βρίσκεται στις κλήσεις του Σέρχιο Μαρκαριάν.

Σέρχιο, αυτοί πήραν τα "πάνω" τους

Σωκράτης Παπασταθόπουλος

Υπέστη τραυματισμό σε αγώνα της Μπορούσια Ντόρτμουντ με την Γκλάντμπαχ τον περασμένο Νοέμβριο και είχε μείνει εκτός δράσης για μίνιμουμ ένα μήνα. Επέστρεψε στην δράση, ανεβάζει "στροφές" και δεδομένα θα... φορτσάρει. Τον Μάρτιο με την Ουγγαρία, εφόσον δεν προκύψει κάποια άλλη κακοδαιμονία, θα είναι ο ένας στόπερ της Εθνικής. Ο υγιής "Πάπα", έχει φανέλα βασικού στο σπίτι του. Η ποιότητά του είναι τέτοια, που δεν αμφισβητείται η παρουσία του στο αρχικό σχήμα και ο κόουτς το ξέρει καλά.

Σέρχιο, αυτοί πήραν τα "πάνω" τους

Γιώργος Σαμαράς

Η εικόνα του ήταν αποκαρδιωτική όσο τον είδαμε στα πρώτα ματς των προκριματικών και δικαίως με τα Νησιά Φερόε είχε μείνει εκτός αποστολής. Δεν πατούσε καθόλου καλά στο χορτάρι, φαινόταν επηρεασμένος από το γεγονός πως δεν είχε καθόλου προετοιμασία το περασμένο καλοκαίρι και σε κάθε περίπτωση ήταν ένας αγνώριστος -προς το χειρότερο- Σαμαράς. Πήγε στην Αγγλία και την Γουέστ Μπρομ, αλλά δεν έπαιξε πολύ και πριν λίγες ημέρες πήρε μετεγγραφή με ποσό-μαμούθ για την Αλ Χιλάλ στη Σαουδική Αραβία. Όσο θα παίζει, τόσο θα ρολάρει και θα βγάζει στο χορτάρι αυτά που μπορεί.

Σέρχιο, αυτοί πήραν τα "πάνω" τους

Γιάννης Φετφατζίδης

Τους πρώτους μήνες της τρέχουσας σεζόν δεν έπαιζε καθόλου στην Τζένοα, επομένως αυτό έκανε πολύ δύσκολη την παρουσία του στην Εθνική. Δεν είχε ματς στα πόδια του, άρα καθόλου ρυθμό και ψυχολογία και ως εκ τούτου ήταν αδύνατον να εμφανίζεται... μεταμορφωμένος με την Εθνική μας. Πήρε κάποια με την ομάδα της Γένοβας, έβαλε και δυο γκολ, δόθηκε δανεικός στην Κιέβο και περιμένει χρόνο συμμετοχής. Δεδομένα πάντως είναι καλύτερα απ' ό,τι τους προηγούμενους μήνες.

Σέρχιο, αυτοί πήραν τα "πάνω" τους
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ