ΣΤΗΛΕΣ

Όταν το "ευ αγωνίζεσθαι" πήγε περίπατο

Όταν το "ευ αγωνίζεσθαι" πήγε περίπατο

Το Sport24.gr παρουσιάζει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά "βρώμικα" χτυπήματα στην ιστορία του αθλητισμού. Από πισώπλατες γροθιές μέχρι γονατιές σε ευαίσθητες περιοχές, δείτε στιγμές όπου καταστρατηγήθηκε κάθε έννοια του "fair play" (pics&vids)

Δύο καριέρες που σταμάτησαν στο NHL, η μία του "θύτη" ή άλλη του "θύματος". Μια προσφορά αγκαλιάς που βρήκε την πιο βίαιη απάντηση σε αγώνα για φιλανθρωπικό σκοπό. Ένα χέρι που έσπευσε να προσφέρει "βοήθεια". Και μια κοπέλα κίνδυνος-"θάνατος" για τις αντίπαλες παίκτριες.

Με απλά λόγια ο αθλητισμός στα χειρότερα του, όταν καταστρατηγήθηκε κάθε έννοια του "fair play".

Το Sport24.gr πέρασε τον Ατλαντικό και ταξίδεψε από το κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ και το 1972 έως το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα γυναικείου ποδοσφαίρου και το 2009. Δείτε πέντε χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου η έννοια του "ευ αγωνίζεσθαι" πήγε περίπατο...

Marty McSorley (2000) NHL

Όταν το "ευ αγωνίζεσθαι" πήγε περίπατο

Ο Donald Brashear πέφτει με το κεφάλι στον πάγο και μένει αναίσθητος. Οι συμπαίκτες του αρχίζουν στο κυνήγι τον Marty McSorley. Το ριπλέι είναι ξεκάθαρο. Ο τελευταίος χτύπησε από πίσω με το μπαστούνι στο κεφάλι τον Brashear.

Όταν το "ευ αγωνίζεσθαι" πήγε περίπατο
Όταν το "ευ αγωνίζεσθαι" πήγε περίπατο

Το "θύμα" θα μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα. Ο "θύτης" αρχικά τιμωρείται μέχρι το τέλος της σεζόν, με την τιμωρία να επεκτείνεται στο ένα έτος καθώς κρίθηκε από δικαστήριο ως ένοχος για επίθεση με όπλο. Τελικά ο McSorley δεν αγωνίστηκε ποτέ ξανά στο NHL.

Corky Taylor (1972) NCAA

Όταν το "ευ αγωνίζεσθαι" πήγε περίπατο

Ο σέντερ του Ohio State, Luke Witte βρίσκεται στο έδαφος μετά από ένα σκληρό φάουλ που δέχθηκε. Ο Corky Taylor της αντίπαλης Minnesota σπεύδει να τον σηκώσει. Του δίνει το χέρι και μόλις σηκώνεται τον ρίχνει πάλι κάτω χτυπώντας τον με το γόνατο στην βουβωνική χώρα.

Όταν το "ευ αγωνίζεσθαι" πήγε περίπατο

Ακολούθησε ο κακός χαμός με τους παίκτες των δύο ομάδων να μάχονται σώμα σε σώμα. Ενώ ο Witte τραυματίζεται σοβαρά αφού αντίπαλος θα τον πατήσει στο κεφάλι!

James Butler (2001) Μποξ

Όταν το "ευ αγωνίζεσθαι" πήγε περίπατο

Ο James Butler συμμετέχει τον Νοέμβρη το 2001 σε φιλανθρωπική αγώνα για τους επιζώντες πυροσβέστες και αστυνομικούς της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Richard Grant θα τον νικήσει και θα τον πλησιάσει μετά το τέλος για να τον αγκαλιάσει.

Όταν το "ευ αγωνίζεσθαι" πήγε περίπατο

Ο Butler όμως τον γρονθοκοπεί προκαλώντας του εξάρθωση στο σαγόνι και 26 ράμματα στη γλώσσα. Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση. Λίγα χρόνια αργότερα καταδικάστηκε σε 29 χρόνια για τη δολοφονία ενός συγγραφέα...

Elizabeth Lambert (2009) Γυναικείο ποδόσφαιρο

Όταν το "ευ αγωνίζεσθαι" πήγε περίπατο

Στην αναμέτρηση BYU-New Mexico του γυναικείου ποδοσφαιρικού πανεπιστημιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ, η Elizabeth Lambert της δεύτερης κέρδισε όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Εκανε πάνω από πέντε επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των αντιπάλων μαρκαρίσματα.

In this Nov. 5, 2009 photo, BYU forward Kassidy C. Shumway (21) is pulled to the ground by New Mexico defender Elizabeth Lambert (15) as she tries to maintain possession during the second half of an NCAA college soccer match in Provo, Utah. Lambert was suspended Friday, Nov. 6, 2009, for her infractions during the match. (AP Photo/Daily Herald, Patrick Smith)   Original Filename: New_Mexico_BYU_Soccer_UTPRO201.jpg
In this Nov. 5, 2009 photo, BYU forward Kassidy C. Shumway (21) is pulled to the ground by New Mexico defender Elizabeth Lambert (15) as she tries to maintain possession during the second half of an NCAA college soccer match in Provo, Utah. Lambert was suspended Friday, Nov. 6, 2009, for her infractions during the match. (AP Photo/Daily Herald, Patrick Smith) Original Filename: New_Mexico_BYU_Soccer_UTPRO201.jpg IN THIS NOV. 5, 2009 PHOTO, BYU FORWARD KASSIDY C. SHUMWAY (21) IS PULLED TO THE GROUND BY NEW MEXICO DEFENDER ELIZABETH LAMBERT (15) AS SHE TRIES TO MAINTAIN POSSESSION DURING THE SECOND HALF OF AN NCAA COLLEGE SOCCER MATCH IN PROVO, UTAH. LAMBERT WAS SUSPENDED FRIDAY, NOV. 6, 2009, FOR HER INFRACTIONS DURING THE MATCH. (AP PHOTO/DAILY HERALD, PATRICK SMITH) ORIGINAL FILENAME: NEW_MEXICO_BYU_SOCCER_UTPRO201.JPG
Όταν το "ευ αγωνίζεσθαι" πήγε περίπατο

Αποκορύφωμα του "σόου" της είναι το "γκρέμισμα" μια κοπέλας με βίαιο τράβηγμα της κοτσίδας της (!) από πίσω. Σημείωση: Εβγαλε όλο τον αγώνα με μία κίτρινη κάρτα.

Todd Bertuzzi (2004) NHL

Όταν το "ευ αγωνίζεσθαι" πήγε περίπατο

O Steve Moore έχει χτυπήσε τον Markus Näslund. Ο Todd Bertuzzi, συμπαίκτης του δεύτερου, ψάχνει για εκδίκηση. Πλησιάζει από πίσω τον Moore και τον χτυπάει στο κεφάλι με απίστευτη βιαιότητα.

Mar. 9, 2004 - Todd Bertuzzi leaping on Steve Moore after hitting in the head in Colorado Avalanche vs Vancouver Canucks game in Vancouver on Monday, March 8, 2004. Sixth frame. (Courtesy Sports Net). [PNG Merlin Archive]
Mar. 9, 2004 - Todd Bertuzzi leaping on Steve Moore after hitting in the head in Colorado Avalanche vs Vancouver Canucks game in Vancouver on Monday, March 8, 2004. Sixth frame. (Courtesy Sports Net). [PNG Merlin Archive] VANCOUVER SUN
Όταν το "ευ αγωνίζεσθαι" πήγε περίπατο
AP2004

Απολογισμός; Ο Bertuzzi- ο οποίος ξέσπασε σε λυγμούς ζητώντας συγνώμη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε δυο μέρες μετά- τιμωρήθηκε και έμεινε εκτός δράσης για περίπου 1,5 χρόνο, ενώ το "θύμα" σταμάτησε την καριέρα του! Οι δυο τους έτρεχαν για χρόνια στα δικαστήρια μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Moore .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ