ΣΤΗΛΕΣ

Όταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού αποδοκίμαζαν την ομάδα τους

Όταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού αποδοκίμαζαν την ομάδα τους

Με αφορμή τις αποδοκιμασίες κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, το Sport24.gr θυμάται τις στιγμές που οι οπαδοί του Ολυμπιακού καταφέρθηκαν κατά διοίκησης, παικτών, προπονητή. Από την φυγάδευση στο παλιό "Γ. Καραϊσκάκης" και το "είμαστε πλήρεις", μέχρι το "Σωκράτη ξύπνα και άκου την 7". Δείτε videos και θυμηθείτε...

Κυριακή 14/4/2013 20:40: Ο Παναθηναϊκός προηγείται στο "Γ. Καραϊσκάκης" με γκολ του Φιγκερόα και ο Ολυμπιακός μοιάζει ανίκανος να αντιδράσει. Οι ποδοσφαιριστές του δεν μπορούν να αλλάξουν πάνω από δύο-τρεις (συνεχόμενες) πάσες και η αγανάκτηση του κόσμου (που γέμισε το φαληρικό γήπεδο) έχει πιάσει κόκκινο.

Σε συνδυασμό με την απογοήτευση, την πίκρα και την αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο κόσμος ξεσπά και ξεστομίζει βαριά συνθήματα αρχικά κατά των ποδοσφαιριστών και έπειτα κατά της διοίκησης και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" από γήπεδο μετατρέπεται σε λαϊκό δικαστήριο και η κατάσταση ξεφεύγει. Το δίκιο του κόσμου για τα χάλια της ομάδας του, χάνεται με τα βαριά και σκληρά συνθήματα που ακούγονται, ενώ η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ αντιδρά με ανακοίνωση περί αχαριστίας και... ολυμπιακής συμμαχίας .

Κόκκαλης: "Ο Βαγγέλης είναι άρρωστος Ολυμπιακός"

Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως περνά μεγάλη κρίση και η "Θύρα 7" πήρε θέση την Τρίτη, βγάζοντας ανακοίνωση υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη . Παρόλα αυτά, το κλίμα είναι τεταμένο και μάλιστα σε μια χρονιά, που οι Πειραιώτες κατέκτησαν το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους δια περιπάτου.

Νταϊφάς:"Προσοχή σ' αυτούς που δεν έζησαν πέτρινα χρόνια"

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκαν συνθήματα κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, όχι όμως και η πρώτη που στο στόχαστρο των "ερυθρόλευκων" οπαδών βρέθηκαν παίκτες, προπονητές, διοίκηση. Το Sport24.gr, κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν και θυμάται σκληρές στιγμές που ο Ολυμπιακός διχάστηκε.

"Έρχεται το κάθε πρεζόνι και μας βρίζει"

5/5/1996 Ολυμπιακός - Απόλλων 0-3

Τα πρώτα χρόνια του Σωκράτη Κόκκαλη στον Ολυμπιακό δεν ήταν τόσο εύκολα, όπως τα επόμενα. Η ομάδα του Πειραιά παρέμενε μακριά από την κορυφή και ο κόσμος ανυπομονούσε για την επιστροφή στη θέση του πρωταθλητή.

Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, οι "ερυθρόλευκοι" φιλοξενούν τον Απόλλωνα και ο Ντέμης Νικολαΐδης δείχνει την μεγάλη κλάση του. Ανοίγει το σκορ στο 7' μ' ένα πανέμορφο γκολ, ενώ η ομάδα της Ριζούπολης φεύγει νικήτρια από το παλιό "Γ. Καραϊσκάκης" με 3-0.

Ο κόσμος ξεσπά και για πρώτη φορά βρίζει τον Σωκράτη Κόκκαλη στην τέταρτη χρονιά του στην "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ. Μετά το 0-2 του Απόλλωνα, ακούγονται συνθήματα όπως "έξω, γ@μ%^& τα λεφτά σας", ενώ τα εξ' αμάξης άκουσε και ο Γιώργος Λούβαρης. Οι οπαδοί μουτζώνουν τους διοικούντες και πετούν τις κάρτες διαρκείας τους, ενώ τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, τους βοήθησε η ΕΛ.ΑΣ να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Συνθήματα όπως "παίκτες πουλημένοι, ο Θρύλος δεν πεθαίνει" ακούγονται στο "Γ. Καραϊσκάκης" μετά το τέλος του ματς, ενώ οι ποδοσφαιριστές δηλώνουν πως θέλουν να αποχωρήσουν, αφού δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Η πίεση του κόσμου ήταν αφόρητη και οι αποδοκιμασίες έντονες πριν καλά καλά ξεκινήσει το ματς. "Και τον Νικολαΐδη να φέρουν στον Ολυμπιακό, τίποτα δεν θα αλλάξει. Έρχεται το κάθε πρεζόνι και μας βρίζει. Με την πρώτη στραβή γίνονται επεισόδια και πέφτει ξύλο", έλεγαν μεταξύ άλλων οι παίκτες. Χάος...

Κράξιμο πριν το "Ντέλε Άλπι"

8/2/1999 Ολυμπιακός - Απόλλων 0-0

Έπειτα από τρία χρόνια ηρεμίας και την επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή του πρωταθλήματος, οι "ερυθρόλευκοι" οπαδοί βάζουν ξανά στο στόχαστρό τους τον Σωκράτη Κόκκαλη. Προφανώς, οι αποδοκιμασίες δεν είχαν καμία σχέση με τις σκηνές ροκ που είδαμε το 1996, όμως και πάλι τη ζημιά έκανε ο Απόλλωνας.

Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες έμειναν στο 0-0 με την ομάδα της Ριζούπολης και ο κόσμος απαιτούσε από την διοίκηση να κάνει μεταγραφές και να δώσει χρήματα. Τα πράγματα δεν ξέφυγαν, όμως ήταν η πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η αυτοκρατορία του Ολυμπιακού, που ασκήθηκε έντονη κριτική.

Το παράδοξο στην όλη υπόθεση, είναι πως οι "ερυθρόλευκοι" εκείνη την χρονιά είχαν μια από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών, είχαν προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους "8" του Champions League και 31 μέρες μετά αντιμετώπιζαν την Γιουβέντους στο "Ντέλε Άλπι".

"Φέρτε μας το 7ο και φύγετε από 'δω"

12/3/2003 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να σπάσει ένα μοναδικό ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, κατακτώντας το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Ο δρόμος βέβαια δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα και τα εμπόδια ήταν πολλά και δύσκολα. Φυσικά, πάντα υπήρχε και ο στόχος της κατάκτησης του Κυπέλλου.

Οι Πειραιώτες λοιπόν, φιλοξενούσαν στις 12 Μαρτίου του 2003 τον ΠΑΟΚ για τον επαναληπτικό των προημιτελικών του Κυπέλλου και έπρεπε να γυρίσουν το 3-1 του πρώτου αγώνα. Η ανατροπή δεν ήρθε ποτέ και ο Δικέφαλος "άλωσε" την Ριζούπολη (1-2) με γκολ των Γεωργιάδη και Οκκά.

Ο κόσμος ήταν εξαγριωμένος από την κακή εμφάνιση και τον αποκλεισμό με αποτέλεσμα να ακουστούν σκληρά συνθήματα, κυρίως κατά των παικτών: "Φέρτε μας το 7ο και φύγετε από 'δω", "Εεε, οοο, φέρτε μας το 7ο πριν γίνει μακελειό", "Εεε, ααα το 7ο ανήκει στην Θύρα την 7", "Ομάδα μοντέλο την κάνατε μπ0$%^*".

"Είμαστε πλήρεις"

20/2/2005 Εργοτέλης - Ολυμπιακός 2-1

Η σεζόν 2004-2005 ήταν κομβική για τον Ολυμπιακό. Την περασμένη χρονιά είχε χάσει το πρωτάθλημα μετά από 7 έτη επιτυχίας, επέστρεφε στο ανανεωμένο "Γ. Καραϊσκάκης" και προπονητής ήταν ξανά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Μέσα σ' όλα αυτά βάλτε και την μεταγραφική βόμβα, που άκουγε στο όνομα Ριβάλντο.

Όλα λοιπόν έμοιαζαν ιδανικά, όμως η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. Στο δεύτερο μισό της σεζόν, ο Ολυμπιακός έκανε γκέλες και παρά τις "τρύπες" στο ρόστερ, προέκυψε η ατάκα: "είμαστε πλήρεις". Αυτή η ατάκα λοιπόν έγινε σύνθημα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού και υπήρχε αγανάκτηση μετά την ήττα από τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Είχαν προηγηθεί η ισοπαλία στην Καλλιθέα (0-0), η ήττα από τον Πανιώνιο (0-2) και η ισοπαλία με την Ξάνθη (0-0).

Τελικά το πρωτάθλημα ήρθε με δραματικό τρόπο την τελευταία αγωνιστική, όμως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν διατηρήθηκε στον "ερυθρόλευκο" πάγκο. Είχε άλλωστε κόντρες με τους Λατίνους (Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Καστίγιο).

"Πάρε παίκτες..."

1/11/2005 Ολυμπιακός - Λιόν 1-4

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έφυγε την επόμενη σεζόν, όμως δεν πήρε μαζί του και την μουρμούρα της εξέδρας. Στον πάγκο του Ολυμπιακού καθόταν ο Τροντ Σόλιντ, όμως το ρόστερ που είχε, δεν είναι αυτό που θα ήθελε. Άλλους παίκτες ζητούσε ο Νορβηγός την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, άλλους (σαφώς χειρότερους και φθηνότερους) τους είχε φέρει ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Κάπως έτσι ήρθε το 1-4 από την Λιόν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (είχαν προηγηθεί άλλες τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς) και το άγριο κράξιμο του κόσμου στην διοίκηση. Οι φίλαθλοι απαιτούσαν χρήματα και μεταγραφές, ενώ είχαν στο απυρόβλητο τον Σόλιντ, καθώς βρισκόταν μονάχα μερικούς μήνες στον πάγκο της ομάδας.

Ήταν η πρώτη φορά που ασκήθηκε τόσο έντονη κριτική στην διοίκηση του Σωκράτη Κόκκαλη την περίοδο της "ερυθρόλευκης" αυτοκρατορίας και το νέο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" θύμισε στιγμές από την προηγούμενη δεκαετία.

"Σωκράτη ξύπνα και άκου την 7..."

24/1/2010 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-1

Η τελευταία σεζόν του Σωκράτη Κόκκαλη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ήταν άκρως επεισοδιακή. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν το χειρότερο ρόστερ της 15ετίας, άλλαξαν τρεις φορές προπονητή (ξεκίνησε ο Κετσμπάια, συνέχισε ο Μπάντοβιτς για λίγο, αποκτήθηκε ο Ζίκο, ενώ η χρονιά έκλεισε και πάλι με τον Μπάντοβιτς), πραγματοποιούσαν πολύ κακές εμφανίσεις και το πρωτάθλημα πήγε εύκολα σε "πράσινα" χέρια.

Εκτός απ' όλα αυτά, η ομάδα του Πειραιά έχασε δύο ντέρμπι στην έδρα της και το "Γ. Καραϊσκάκης" από "κάστρο" έμοιαζε με ξέφραγο αμπέλι. Η ΑΕΚ "πέρασε" από το Φάληρο με πρωταγωνιστή τον Σκόκο, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε πάρτι και προκάλεσε την οργή του κόσμου κατά της "ερυθρόλευκης" διοίκησης.

Ο Εντίνιο πέτυχε το νικητήριο γκολ, οι "ασπρόμαυροι" είχαν άλλα δύο δοκάρια και οι οπαδοί του Ολυμπιακού ξεκίνησαν συνθήματα όπως: "Κοίτα πως κατάντησες τον Ολυμπιακό;", "αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό", "Σωκράτη ξύπνα και άκου την 7, ομάδα για να φτιάξεις χρειάζονται λεφτά" και "Εεεερνέστο Βαλβέεερδε".

Να σημειώσουμε πως ήταν η πρώτη χρονιά μετά τη φυγή του Ερνέστο Βαλβέρδε και ο κόσμος είδε την ομάδα από μοντέλο να έχει τα μαύρα της τα χάλια. Η σκληρή κριτική, τα βαριά συνθήματα και οι ύβρεις κατά του Σωκράτη Κόκκαλη συνεχίστηκαν και στα παιχνίδια των πλέι οφ, όπου ο Ολυμπιακός παρέπαιε.

Φέτος και πάλι ο Ερνέστο Βαλβέρδε έφυγε το καλοκαίρι από την ομάδα (με σαφώς καλύτερο τρόπο), όμως ξανακούστηκαν βαριά συνθήματα κατά της διοίκησης. Έστω κι αν η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ