ΣΤΗΛΕΣ

Όταν μιλάει ο King Eric

Όταν μιλάει ο King Eric
Καντονά

Με αφορμή την επέτειο των γενεθλίων του Ερίκ Καντονά, του "βασιλιά" του "Ολντ Τραφορντ", το Sport24.gr σας παρουσιάζει μερικές από τις ατάκες του που έχουν ξεχωρίσει.

Μία από τις προσωπικότητες που άφησαν το δικό τους στίγμα στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ είναι ο Ερίκ Καντονά.

Ο Γάλλος επιθετικός αγωνίστηκε στην Αγγλία πέντε χρόνια, αλλά αυτά ήταν αρκετά για να μείνει χαραγμένος στη μνήμη πολλών φιλάθλων.

Άλλωστε, αυτό αποδείχτηκε και από τις πέντε υποψηφιότητες που είχε στα βραβεία των 20 χρόνων της Πρέμιερ Λιγκ, περισσότερες από κάθε άλλον. Εν τέλει βραβεύτηκε για τον καλύτερο πανηγυρισμό, τον οποίο έκανε μετά από ένα απίστευτο γκολ που είχε σημειώσει.

Ο ΠΑΝΥΡΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΟΝΑ (1.98)

Σήμερα (24/5) ο Καντονά γιορτάζει τα 46α γενέθλιά του και το Sport24.gr με αυτή την αφορμή παρουσιάζει μερικές από τις ατάκες που έχει πει ο Γάλλος και ακόμα και σήμερα μνημονεύονται.

"Όταν ο κόσμος μιλάει για σένα σημαίνει πως υπάρχεις".

"Η μπάλα είναι σαν τη γυναίκα, πρέπει να τη χαϊδεύεις".

"Δεν παίζω συγκεκριμένα για κάποια ομάδα, παίζω για να νικάω".

"Προτιμώ όταν παίζω να χάνω παρά να νικάω, γιατί γνωρίζω εκ των προτέρων πως θα νικήσω".

"Είμαι πολύ περήφανος που οι οπαδοί τραγουδούν ακόμα το όνομά μου, αλλά φοβάμαι μήπως αύριο σταματήσουν. Το φοβάμαι γιατί το αγαπάω. Κάθε φορά που αγαπάς κάτι φοβάσαι μην το χάσεις".

Ακόμη, ο Καντονά, ήταν μεγάλος θαυμαστής του Τζορτζ Μπεστ, όπως φαίνεται και από τις κάτωθι δηλώσεις του:

"Μετά την πρώτη του προπόνηση στον παράδεισο ο Τζορτζ Μπεστ από την αγαπημένη του δεξιά πλευρά ανάγκασε τον Θεό, ο οποίος ήταν αριστερό μπακ, να γυρίσει το κεφάλι του".

"Θα μου άρεσε πολύ να κρατήσει μία θέση στην ομάδα του για μένα, αναφέρομαι στον Τζορτζ Μπεστ, όχι στον Θεό".

Τέλος, μία από τις ενέργειες που έκαναν διάσημο τον Καντονά ήταν η επίθεση του κατά ενός φιλάθλου της Κρίσταλ Πάλας το 1995. Γι' αυτή την ενέργειά του η αγγλική ομοσπονδία τον είχε τιμωρήσει πολύ αυστηρά, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε κάποια χρόνια μετά να πει τα ακόλουθα:

"Ποια είναι η καλύτερη στιγμή μου; Έχω πολλές ευχάριστες αναμνήσεις, αλλά αυτή που προτιμώ είναι η κλοτσιά στον χούλιγκαν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ