ΣΤΗΛΕΣ

Οι αδικημένοι της "Χρυσής Μπάλας"

Οι αδικημένοι της "Χρυσής Μπάλας"

Ο Άριεν Ρόμπεν δεν συμπεριλήφθηκε στην τριάδα για την διεκδίκηση της "Χρυσής Μπάλας" παρά την εξαιρετική χρονιά του Ολλανδού. Δεν ήταν ο πρώτος. Θυμηθείτε ποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές αδικήθηκαν στο παρελθόν από την ψηφοφορία, όπως ο Ολλανδός.

Η ΦΙΦΑ πυροδότησε μία μεγάλη συζήτηση την Δευτέρα (1/12) όταν δεν συμπεριλήφθηκε στις υποψηφιότητες για την "χρυσή μπάλα" ο Άριεν Ρόμπεν. Ο Ολλανδός πήρε το νταμπλ με την Μπάγερν και έφθασε μέχρι τα ημιτελικά του Μουντιάλ με την εθνική Ολλανδίας.

Ο Ρόμπεν δεν είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής, που παρά την εξαιρετική χρονιά, δεν ήταν ανάμεσα στους τρεις υποψήφιους για την "Χρυσή Μπάλα". Οι τίτλοι και η ατομική του απόδοση δεν εκτιμήθηκαν από την ΦΙΦΑ. Μπήκε στην λίστα μαζί με τους Χέντο, Ίκερ Κασίγιας, Ντιέγκο Μιλίτο κ.α. Θυμηθείτε ποδοσφαιριστές που αδικήθηκαν στο παρελθόν από την ψηφοφορία.

Χέντο (1960)

Ο Φρανθίσκο Χέντο έγραψε ιστορία με την Ρεάλ Μαδρίτης, την δεκαετία του '50 και του '60. Κέρδισε έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών! Την σεζόν 1959-60 έβαλε 18 γκολ παίζοντας ως αριστερός χαφ και ήταν μέσα σχεδόν σε κάθε γκολ της Ρεάλ στην ιστορική νίκη επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με 7-3 στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, στη Γλασκώβη. Δεν είχε ανάλογη δημοσιότητα όπως οι Πούσκας και Ντι Στέφανο και αναδείχθηκε 11ος στην ψηφοφορία για την "Χρυσή Μπάλα".

Οι αδικημένοι της "Χρυσής Μπάλας"

Μπόμπι Μουρ (1966)

Ο Μπόμπι Μουρ ήταν ο αρχηγός της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966, όταν οι Άγγλοι κατέκτησαν το μοναδικό Μουντιάλ στην ιστορία τους. Ανακηρύχθηκε ο καλύτερος αμυντικός της διοργάνωσης και ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Τζεφ Χαρστ στον τελικό με την Δ. Γερμανία. Ο Μουρ δεν ήταν ανάμεσα στους τρεις καλύτερους για την "Χρυσή Μπάλα". Τον ξεπέρασαν οι Μπόμπι Τσάρλτον, Εουσέμπιο και Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Οι αδικημένοι της "Χρυσής Μπάλας"

Βόλφανγκ Όβερατ (1970)

Ο αμυντικός της Κολωνίας Βόλφγκανγκ Όβερατ, είχε ψηφιστεί από τους δημοσιογράφους ο καλύτερος παίκτης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού το 1970, ξεπερνώντας τους Πελέ και Ζαϊρζίνιο. Η Δ. Γερμανία είχε αποκλειστεί στον ημιτελικό από την Ιταλία, στον αγώνα του αιώνα, όπως χαρακτηρίστηκε το ματς κόντρα στην "σκουάντρα ατζούρα". Ο 'Οβερατ ήταν 5ος στην κατάταξη για την "Χρυσή Μπάλα".

Οι αδικημένοι της "Χρυσής Μπάλας"

Κένι Νταλγκλίς (1978)

Την σεζόν 1977-78, ο Κένι Νταλγκλίς έβαλε το νικητήριο γκολ της Λίβερπουλ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με την Μπριζ . Εκείνη την χρονιά ο Νταλγκλίς είχε 31 γκολ στο ενεργητικό του. Χωρίς άλλους Ευρωπαίους παίκτες να ξεχωρίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στο Μουντιάλ της Αργεντινής, ο Νταλγκλίς, ήταν μόλις 8ος στην ψηφοφορία. Καλύτερος ψηφίστηκε ο Κέβιν Κίγκαν. Ο Αγγλος είχε 6 γκολ στο Αμβούργο που τερμάτισε στην μέση της βαθμολογίας στην Μπουντεσλίγκα.

Οι αδικημένοι της "Χρυσής Μπάλας"

Γκαετάνο Σιρέα (1982)

Ένας από τους διακριθέντες παίκτες της Ιταλίας στο Μουντιάλ 1982 ήταν ο Γκαετάνο Σιρέα. Αναδείχθηκε ο καλύτερος αμυντικός στην διοργάνωση και μαζί με τον Κλαούντιο Τζεντίλε δημιούργησαν ένα ισχυρό αμυντικό δίδυμο στην Ιταλία και την Γιουβέντους. Ήταν δύο φορές υποψήφιος για την "Χρυσή Μπάλα" αλλά καμία από τις δύο φορές δεν έφθασε ψηλά.

Οι αδικημένοι της "Χρυσής Μπάλας"

Πέτερ Σμάιχελ (1992)

Πέμπτος για την ανάδειξη του καλύτερου παίκτη στην Ευρώπη το 1992 ψηφίστηκε ο Πέτερ Σμάιχελ. Εκείνη την χρονιά η Δανία κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών. Ο Σμάιχελ είχε αποκρούσει το πέναλτι του Μάρκο Φαν Μπάστεν στον ημιτελικό της διοργάνωσης Δανία - Ολλανδία. Ο "Ιπτάμενος Ολλανδός" ήταν ο νικητής της "Χρυσής Μπάλας".

Οι αδικημένοι της "Χρυσής Μπάλας"

Ίκερ Κασίγιας (2008)

Η απόδοση του Ίκερ Κασίγιας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του EURO 2008 από την Ισπανία. Με δύο επεμβάσεις στην διαδικασία των πέναλτι στον προημιτελικό με την Ιταλία, άνοιξαν τον δρόμο στην "φούρια ρόχα" για την κατάκτηση του τροπαίου. Επίσης, κέρδισε το πρωτάθλημα Ισπανίας με την Ρεάλ Μαδρίτης. Στην ανάδειξη για την "Χρυσή Μπάλα" ήταν 4ος πίσω από τους Ρονάλντο, Μέσι και Τόρες.

Γουέσλεϊ Σνάιντερ (2010)

Ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ίντερ την σεζόν 2009-10 όταν οι "νερατζούρι" κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν επίσης ο πρώτος σκόρερ στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής το 2010 όταν η Ολλανδία έφθασε στον τελικό. Θα περίμενε κανείς να είναι το πρώτο φαβορί για την "Χρυσή Μπάλα". Ψηφίστηκε 4ος πίσω από τους Μέσι, Τσάβι και Ινιέστα.

Οι αδικημένοι της "Χρυσής Μπάλας"

Ντιέγκο Μιλίτο (2010)

Ο Ντιέγκο Μιλίτο είχε βάλει πολλά αποφασιστικά γκολ με την φανέλα της Ίντερ την σεζόν 2009-10. Ανάμεσα σ' αυτά και τα δύο νικητήρια γκολ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν. Συνολικά, έβαλε 30 γκολ και σκόραρε σε κάθε νοκ-άουτ αγώνα της διοργάνωσης. Δεν συμπεριλήφθηκε καν στην λίστα με τους 23 υποψήφιους για την "Χρυσή Μπάλα".

Οι αδικημένοι της "Χρυσής Μπάλας"

Άριεν Ρόμπεν (2013)

Το 2013 η Μπάγερν κατέκτησε το τρεμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ) και ήταν ο σκόρερ του "χρυσού" γκολ για τους Βαυαρούς στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντόρτμουντ. Βγήκε μόλις 8ος στην ψηφοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ