ΣΤΗΛΕΣ

Οι γκάφες του Κασίγιας

Οι γκάφες του Κασίγιας

Το μοιραίο λάθος του Ίκερ Κασίγιας στον αγώνα με την Πόρτο, μας έδωσε την αφορμή να θυμηθούμε τις άτυχες στιγμές ενός τεράστιου τερματοφύλακα (videos)

Η έκφραση "συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες" ισχύει απόλυτα στην περίπτωση του Ίκερ Κασίγιας καθώς, ενώ θεωρείται ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, έχει κάνει και γκάφες που έχουν μείνει στην ιστορία.

Ο Ίκερ Κασίγιας έφυγε από τη Ρεάλ σαν κυνηγημένος και βρήκε καταφύγιο στην Πόρτο. Η αλλαγή σκηνικού όμως μετά τη ρήξη του με τη "βασίλισσα" δεν τον βοήθησε στο να αποφύγει γκάφες όπως αυτή στον αγώνα της Κυριακής με την Γκιμαράες.

Το Sport24.gr κάνει αναδρομή στις άτυχες στιγμές του Ισπανού τερματοφύλακα με την εθνική Ισπανίας, τη Ρεάλ αλλά και πιο πρόσφατα στην Πόρτο:

Από τις λίγες ήττες που έχει η Ισπανία την τελευταία δεκαετία είναι αυτή από τη Σλοβακία. Ο Ίκερ Κασίγιας φέρει ευθύνη και για τα δυο γκολ που δέχτηκαν οι "φούριας ρόχας" με τον ισπανικό Τύπο εκείνων των ημερών να τον "σταυρώνουν".

Το Μουντιάλ της Βραζιλίας ήταν εφιαλτικό για την εθνική Ισπανίας και ο αποδιοπομπαίος τράγος για την κάκιστη παρουσία βρέθηκε στο πρόσωπο του τερματοφύλακα της ομάδας. Δυο ήττες, με αυτή από την Ολλανδία να είναι η χειρότερη βάσει εμφάνισης και αποτελέσματος, και όλοι βρήκαν στο πρόσωπο του Κασίγιας τον άνθρωπο που φέρει την ευθύνη.

Με τη φανέλα της Ρεάλ έχει κάνει λάθη που έχουν μείνει στην ιστορία. Χαρακτηριστική είναι η γκάφα που έκανε στον αγώνα με τη Θαραγόθα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" αποκαλύπτοντας ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του "Άγιου Ίκερ, οι έξοδοι.

Αρκετά χρόνια μετά τον αγώνα με τη Θαραγόθα ο Κασίγιας κάνει άλλη μια άστοχη έξοδο και η Ατλέτικο Μαδρίτης ανοίγει το σκορ στον τελικό του Champions League που η Ρεάλ κατέκτησε στην παράταση.

Το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του Ίκερ Κασίγιας φέρει το όνομα της Πόρτο. Πήγε στους "δράκους" ως ελεύθερος από τη Ρεάλ αλλά δεν άφησε πίσω του τα λάθη. Στην αναμέτρηση με την Ντινάμο Κιέβου στην Ουκρανία έληξε χωρίς νικητή (2-2) και στο ένα γκολ των Ουκρανών ο Κασίγιας φέρει ευθύνη καθώς δεν μπορούσε να αποφασίσει αν θα κάνει έξοδο ή όχι, κάνοντας το έργο του σκόρερ πιο εύκολο.

Η τελευταία ομάδα που τον "οδήγησε" σε γκάφα ήταν η Βιτόρια Γκιμαράες στον αγώνα της Κυριακής (17/1). Στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Κασίγιας και κατέληξε "κουτί" στα πόδια του Μπακαρί Σαρέ ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Το γκολ του Ιβοριανού ήταν και το μοναδικό που επιτεύχθηκε στην αναμέτρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ