ΣΤΗΛΕΣ

Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Παναθηναϊκός!

Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Παναθηναϊκός!

Από το 1987-88 όπου καθιερώθηκαν τα Final-4 στο μπάσκετ, μόνο 3 ομάδες έχουν ταυτόχρονη παρουσία σε μία χρονιά σε αυτά και στα ημιτελικά του Champions League. H Μπάρτσα είναι πρώτη με διαφορά ενώ στην τριάδα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός!

Μόνο τρεις ευρωπαϊκές ομάδες μπορούν να υπερηφανεύονται ότι βρέθηκαν ταυτόχρονα την ίδια σεζόν σε Final-4 του μπάσκετ αλλά και σε ημιτελικά του Champions League, στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης δηλαδή.

Η Μπαρτσελόνα σαρώνει στη συγκεκριμένη κατηγορία καθώς από τη σεζόν 1987-88 που καθιερώθηκαν τα Final-4 στο μπάσκετ, έχει βρεθεί ταυτόχρονα σε αυτά και στην αντίστοιχη τετράδα του ποδοσφαίρου 6 φορές. Η τελευταία φορά είναι φέτος όπου πήρε το εισιτήριο για το Final-4 της Πόλης ενώ βρίσκεται και στα ημιτελικά του Champions League.

Από εκεί και πέρα μόνο άλλες δύο ομάδες το έχουν πετύχει αυτό και μάλιστα μόλις μία φορά. Την αρχή έκανε ο Παναθηναϊκός την σεζόν 1995-96 όταν κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης στο μπάσκετ στο Παρίσι, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά στο ποδόσφαιρο όπου αποκλείστηκε από τον Αγιαξ.

Η άλλη ομάδα είναι η Ρεάλ η οποία μόλις πέρσι κατάφερε να συνδυάσει την ταυτόχρονη παρουσία της, ωστόσο αποκλείστηκε και στα δύο αθλήματα στα ημιτελικά.

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τις σεζόν όπου είχαμε την ταυτόχρονη παρουσία (με έντονα γράμματα αν η ομάδα πήρε το ευρωπαϊκό εκείνη τη χρονιά):

Σεζόν Ποδόσφαιρο Μπάσκετ
1993-94 Μπαρτσελόνα Μπαρτσελόνα
1995-96 Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός
1999-00 Μπαρτσελόνα Μπαρτσελόνα
2005-06 Μπαρτσελόνα Μπαρτσελόνα
2008-09 Μπαρτσελόνα Μπαρτσελόνα
2009-10 Μπαρτσελόνα Μπαρτσελόνα
2010-11 Ρεάλ Ρεάλ
2011-12 Μπαρτσελόνα Μπαρτσελόνα

Όπως βλέπετε και στον πίνακα καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει ταυτόχρονα να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ την ίδια σεζόν από καταβολής Final-4 και μετά (1987-88).

Η Μπαρτσελόνα έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα πανηγυρίζοντας σε Μόναχο και Κωνσταντινούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ