ΣΤΗΛΕΣ

Και οι ποδοσφαιριστές κλαίνε

Και οι ποδοσφαιριστές κλαίνε

Οι παίκτες της ΑΕΚ "κατέρρευσαν" μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο και το Sport24.gr θυμάται χαρακτηριστικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έκλαψαν στο γήπεδο. Από τον Πελέ έως τον Μπέκαμ και από τον Εουσέμπιο έως τον Μαραντόνα (pics, vids)

Οι εικόνες με τους παίκτες της ΑΕΚ να κλαίνε για τον υποβιβασμό της ομάδας μετά την ήττα από τον Ατρόμητο θα μείνουν χαραγμένες στην ιστορία της Ένωσης. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά, ούτε βέβαια η τελευταία όπου ποδοσφαιριστές ξέσπασαν στο γήπεδο.

Δάκρυα για χαμένους τελικούς, για υποβιβασμούς, για θανάτους. Δάκρυα συγκίνησης. Το ποδόσφαιρο προκαλεί εκρήξεις συναισθημάτων κάτι που παρασύρει όλους τους αθλητές, χωρίς εξαιρέσεις. Θα το δείτε και παρακάτω όπου κάνουν παρέλαση μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου.

Γιατί όχι μόνο οι άντρες κλαίνε, όχι μόνο οι ποδοσφαιριστές. Ακόμα και οι Θεοί... (αφιερωμένο στον Ηλία Ευταξία για τον Ντιέγκο Μαραντόνα).

Πελέ (1958)

Brazil's Pele (second l) cries on the shoulder of Didi (l) as teammates Gilmar (second r) and Orlando (r) congratulate him on his fantastic performance in the final
Brazil's Pele (second l) cries on the shoulder of Didi (l) as teammates Gilmar (second r) and Orlando (r) congratulate him on his fantastic performance in the final TOPHAM PICTUREPOINT/PRESS ASSOCIATION IMAGES

Στα 17 του χρόνια ο Πελέ "μαγεύει" στον τελικό του Μουντιάλ της Σουηδίας και συγκινημένος κλαίει τη στιγμή που οι συμπαίκτες του σπεύδουν να τον συγχαρούν.

Εουσέμπιο (1966)

Portugal's Eusebio walks off in tears after his team were beaten 2-1 and eliminated from the World Cup
Portugal's Eusebio walks off in tears after his team were beaten 2-1 and eliminated from the World Cup S&G AND BARRATTS/EMPICS SPORT

Η Πορτογαλία μένει εκτός τελικού Μουντιάλ χάνοντας από την Αγγλία και ο Εουσέμπιο αποχωρεί από το γήπεδο με δάκρυα στα μάτια.

Γκασκόιν (1990)

Και οι ποδοσφαιριστές κλαίνε
Και οι ποδοσφαιριστές κλαίνε

Ο Πολ Γκασκόιν συγκλονίζει τους φίλους των "τριών λιονταριών" μετά τον χαμένο ημιτελικό της Αγγλίας στα πέναλτι από την Γερμανία στο Μουντιάλ.

Μαραντόνα (1990)

Και οι ποδοσφαιριστές κλαίνε
Και οι ποδοσφαιριστές κλαίνε

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα οδήγησε μόνος του την Αργεντινή στον τελικό του Μουντιάλ και λυγίζει μετά την ήττα από τη Γερμανία με 1-0.

Γιάνκερ (1999)

Bayern Munich's Carsten Jancker and Thomas Helmer both shed tears after their team were beaten in the last minute by Manchester United.
Bayern Munich's Carsten Jancker and Thomas Helmer both shed tears after their team were beaten in the last minute by Manchester United. WITTERS/PRESS ASSOCIATION IMAGES
Και οι ποδοσφαιριστές κλαίνε
Και οι ποδοσφαιριστές κλαίνε

Και όχι μόνο ο Γιάνκερ (πρώτη φωτογραφία). Σχεδόν όλη η ομάδα της Μπάγερν καταρρέει μετά τον χαμένο τελικό του Champions League από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις καθυστερήσεις.

Τότι (2000)

Francesco Totti cries after his team lost to France in the final of Euro 2000
Francesco Totti cries after his team lost to France in the final of Euro 2000 EMPICS SPORT

Ο Φρανστέσκο Τότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι η Ιταλία έχασε τον τελικό του Euro από την Γαλλία παρόλο που είχε το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Ανρί (2003)

Thierry Henry cries at the news of the death of Marc Vivien Foe, who collapsed and died earlier, during the other semi final between Cameroon and Columbia
Thierry Henry cries at the news of the death of Marc Vivien Foe, who collapsed and died earlier, during the other semi final between Cameroon and Columbia PANORAMIC/PRESS ASSOCIATION IMAGES
Και οι ποδοσφαιριστές κλαίνε

Ο Τιερί Ανρί κλαίει στο ημιτελικό του Confederation Γαλλία-Τουρκία για τον χαμό του Μαρκ Βιβιάν Φοέ στον άλλο ημιτελικό ανάμεσα σε Καμερούν και Κολομβία.

Κριστιάνο Ρονάλντο (2004)

Και οι ποδοσφαιριστές κλαίνε

Ο 19χρονος τότε Κριστιάνο Ρονάλντο ξεσπά σε λυγμούς μετά τον τελικό του Euro 2004 στην πατρίδα του. Η Ελλάδα μόλις έχει κατακτήσει την Ευρώπη επικρατώντας με 1-0 της Πορτογαλίας.

Μπέκαμ (2006)

Και οι ποδοσφαιριστές κλαίνε
Και οι ποδοσφαιριστές κλαίνε

Η Αγγλία για άλλη μια φορά φεύγει από μια μεγάλη διοργάνωση στα πέναλτι (σ.σ. σε αυτό το Μουντιάλ από την Πορτογαλία) και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι απαρηγόρητος.

Τέρι (2008)

Και οι ποδοσφαιριστές κλαίνε
Και οι ποδοσφαιριστές κλαίνε

Ο αρχηγός της Τσέλσι γλιστράει στο βροχερό τερέν του "Λουζνίκι", αστοχεί στο κρίσιμο πέναλτι που θα έδινε το Champions League στην Τσέλσι και η λίγο αργότερα η κούπα βρίσκεται στα χέρια των παικτών της Γιουνάιτεντ.

Παλόμπο (2011)

Και οι ποδοσφαιριστές κλαίνε
Και οι ποδοσφαιριστές κλαίνε

Η Σαμπντόρια υποβιβάζεται το 2011 με τραγική φιγούρα στο γήπεδο τον αρχηγό της, ΆντζελοΠαλόμπο.

Μπαλοτέλι (2012)

Και οι ποδοσφαιριστές κλαίνε

Ο Μάριο Μπαλοτέλι ξεσπάσει σε λυγμούς μετά τον χαμένο τελικό του Euro απέναντι στην Ισπανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ