ΣΤΗΛΕΣ

Η μυθική παράσταση του Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ

Η μυθική παράσταση του Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 10 χρόνια από το επικό 4-3 ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ και το Sport24.gr θυμάται την βραδιά όπου το Ολντ Τράφορντ χάρισε ένα μοναδικό standing ovation στον Ρονάλντο. Δείτε φωτογραφίες, βίντεο αλλά το πώς θυμάται εκείνο το ματς ο άλλος μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Οι "Galácticos" της Ρεάλ προηγούνται με 3-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Μπερναμπέου στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό για το Champions League. O Ρουντ φαν Νίστελροϊ μειώνει στο τελικό 3-1, δίνοντας εξαιρετικό ενδιαφέρον στη ρεβάνς του Ολντ Τράφορντ.

Στις 23/4/2003, οι δύο ομάδες παρατάσσονται στο κατάμεστο "θέατρο των ονείρων" και ο Πιερλουίτζι Κολίνα σφυρίζει την έναρξη στην γνώριμη ώρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (21:45).

Στην 11άδα της Γιουνάιτεντ δεν βρίσκεται ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Οι σχέσεις του με τον Αλεξ Φέργκιουσον έχουν ψυχρανθεί με αποκορύφωμα το... ιπτάμενο παπούτσι του Σκοτσέζου προς το κεφάλι του παίκτη δύο μήνες πριν.

Η μυθική παράσταση του Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ
PHOTOGRAPH: TOM JENKINS

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ στον πάγκο. Ο Σερ Αλεξ ξεκινήσε βασικό τον Σόλσκιερ.

Μόλις στο 12ο λεπτό ο Ρονάλντο "πυροβολεί" για πρώτη φορά ανεβάζοντας το συνολικό δείκτη του σκορ στο 4-1. "Η ατμόσφαιρα στο Ολντ Τράφορντ ήταν εξαιρετική παρόλο το γρήγορο γκολ της Ρεάλ που της έδωσε μεγάλο προβάδισμα", θυμάται ο Κολίνα.

Για την ατμόσφαιρα μιλάει και ο Φαμπιάν Μπαρτέζ: "Φανταστική! Οπως συνήθως άλλωστε στο γήπεδό μας. Αλλά παίζαμε με την Ρεάλ που ήταν στα καλύτερά της. Τεράστιος ο Ρονάλντο, όμως είχε και Ζιντάν, Ρομπέρτο Κάρλος, Φίγκο. Σπουδαία ομάδα, καλύτερη από εμάς".

Η μυθική παράσταση του Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ
PHOTOGRAPH: TOM JENKINS FOR THE

Απογοητευμένοι οι παίκτες της Γιουνάιτεντ μετά το 0-1.

Η μυθική παράσταση του Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ
PHOTOGRAPH: TOM JENKINS

Ο Ζινεντίν Ζιντάν "ξαπλώνει" δύο αντιπάλους στο χορτάρι.

Το ημίχρονο θα κλείσει με 1-1 καθώς ο Φαν Νίστελροϊ ισοφαρίζει στο 43ο λεπτό. Ο Ρονάλντο όμως "χτυπάει" και πάλι στο ξεκίνημα της επανάληψης (50') γράφοντας το 1-2. Αμεση απάντηση από την Γιουνάιτεντ με αυτογκόλ του Ελγκέρα (52'), για να έρθει το χατ-τρικ του Βραζιλιάνου 59ο λεπτό (2-3).

"Ολοι ήμασταν ενθουσιασμένοι με τον Ρονάλντο. Είχε δεχθεί έντονη κριτική για τη φυσική του κατάσταση, όμως με τα τρία γκολ απέδειξε ότι αξίζει να βρίσκεται σε αυτό το υψηλό επίπεδο", τονίζει ο Στιβ ΜακΜάναμαν. "Ρονάλντο on fire", η υπόκλιση του Γκιγκς, ενώ ο ΚουίντονΦόρτσιουν υπογραμμίζει: "Είδα τον Ρονάλντο να παίζει φοβερά όταν ήταν στην Μπάρσα και εγώ στην Ατλέτικο, αλλά όταν τον ξανασυνάντησα με τη Ρεάλ ήταν ακόμα σε εξαιρετική, απίστευτη κατάσταση."

Η μυθική παράσταση του Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ
PHOTOGRAPH: PHIL NOBLE/PA ARCHIV

Ο Ρονάλντο πανηγυρίζει το τρίτο γκολ

"Οταν σημείωσε το χατ-τρικ ο Ρονάλντο, ακόμα και οι φίλαθλοι της Γιουνάιτεντ ήταν σχεδόν σίγουροι ότι τελείωσε η υπόθεση πρόκριση. Και όταν έγινε αλλαγή, όλο το γήπεδο σηκώθηκε και τον χειροκρότησε γιατί έκανε κάτι ξεχωριστό σε εκείνο το ματς", εξιστορεί ο Κολίνα.

"Ο Ρονάλντο μας κατέστρεψε. Ο Ραούλ δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού και ο Βραζιλιάνος πήρε το ματς πάνω του. Αποθεώθηκε από το κοινό του Ολντ Τράφορντ όπως θα ήθελε να αποθεωθεί κάθε παίκτης της Γιουνάιτεντ. Οι φίλαθλοι της ομάδας ξέρουν ποδόσφαιρο και ένιωθαν προνομιούχοι που ήταν εκεί και έβλεπαν τον Ρονάλντο. Ενιωσα υπερήφανος γι' αυτούς εκείνη την ημέρα βλέποντας την αντίδρασή τους στην αλλαγή του Ρονάλντο", σημειώνει ο Μπέκαμ.

Η μυθική παράσταση του Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ
PHOTOGRAPH: CHRISTIAN LIEWIG

Η στιγμή της αποθέωσης του Ρονάλντο από το κοινό του Ολντ Τράφορντ.

Στο 63ο λεπτό περνάει στο παιχνίδι ο Μπέκαμ ο οποίος σκοράρει στο 71' και το 85', δίνοντας μια νίκη γοήτρου στην ομάδα του με 4-3. Ο ίδιος θυμάται: "Πήρα εντολή να μπω στο ματς μετά το τρίτο γκολ του Ρονάλντο. Το πρώτο γκολ ήταν το καλύτερο φάουλ που έβαλα ποτέ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ. Μετά το δεύτερό μου γκολ, ήρθε ο Γκούτι και μου ζήτησε να αλλάξουμε φανέλες στο τέλους του αγώνα.

Στη συνέχεια με πλησίασε χαμογελώντας ο Ρομπέρτο Κάρλος και με ρωτάει: "Θα έρθεις να παίξεις για μας;". Ακολούθησε ο Ζιντάν που μου ζήτησε και αυτός τη φανέλα μου". Λίγους μήνες αργότερα ο Αγγλος θα μετακόμιζε στη Μαδρίτη.

"Νομίζω ότι τα δύο γκολ του Μπέκαμ σχεδόν αγνοήθηκαν και δεν πήραν τη σημασία που τους άξιζε καθώς η Ρεάλ είχε ήδη προκριθεί", σημειώνει ο Μπαρτέζ.

Η μυθική παράσταση του Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ
PHOTOGRAPH: TOM JENKINS FOR THE

Ο Μπέκαμ μπήκε στο παιχνίδι στη θέση του Βερόν.

Η μυθική παράσταση του Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ
PHOTOGRAPH: LAURENCE GRIFFITHS/G

Το φάουλ του Μπέκαμ έχει καταλήξει στα δίχτυα του Κασίγιας.

Ο ΚουίντονΦόρτσιουν μπαίνει αλλαγή στο 82ο λεπτό στη θέση του Κιν. "Ήμουν απογοητευμένος βλέποντας από τον πάγκο το πόσο εύκολο έμοιαζε το παιχνίδι για τη Ρεάλ. Ηταν όμως και όμορφο να βλέπω αυτούς τους παίκτες να παίζουν. Ημουν παιδί τότε, και το να είσαι στο γήπεδο με τόσο σπουδαίους ποδοσφαιριστές ήταν πέρα από τη φαντασία μου. Απλά απίστευτο", υπογραμμίζει ο ίδιος.

"Ενιωσα τόσο πλήρης αυτά τα 30 λεπτά που έπαιξα μπάλα σε αυτό το παιχνίδι, όσο δεν είχα νιώσει σε όλη εκείνη τη σεζόν. Μπαίνοντας στα αποδυτήρια κρατούσα τις φανέλες των Γκούτι και Ζιντάν. Ενιωθα τόσο ζεστά. Και θυμάμαι τον προπονητή να έρχεται και να μου λέει: "Επαιξες καλά Ντέιιβιντ", εξιστορεί ο Μπέκαμ.

Η μυθική παράσταση του Ρονάλντο στο Ολντ Τράφορντ
PHOTOGRAPH: TOM JENKINS FOR THE

Οι παίκτες των δύο ομάδων μετά το τέλος του αγώνα.

Εκείνο το βράδυ στις εξέδρες του Ολντ Τράφορντ βρίσκεται ένας Ρώσος μεγιστάνας ο οποίος μένει εντυπωσιασμένος από το θέαμα και αποφασίζει οριστικά να επενδύσει εκείνο το καλοκαίρι σε αγλλική ομάδα που θα αγωνιζόταν στο Champions League. Το όνομά του; Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Όσον αφορά τα λόγια του μεγάλου σταρ του παιχνιδιού; "Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη νύχτα", δηλώνει ο Ρονάλντο. Σχεδόν 10 χρόνια μετά, ένας άλλος Ρονάλντο πηγαίνει με τη φανέλα της Ρεάλ για να αποκλείσει την Μάντσεστερ.

Θα καταφέρει να επαναλάβει τη μυθική παράσταση του Βραζιλιάνου;

Πηγή: guardian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ