ΣΤΗΛΕΣ

Η μέρα που βγήκαν πιστόλια στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός

NEWSPORTS    15/11/99
AEK - O¤YM¦IAKOª.
KAªA¦Hª,¢E¤¤Aª,ATMATZI¢Hª,¢HMHTPO¦OY¤Oª,MA¤A¢ENHª
NEWSPORTS 15/11/99 AEK - O¤YM¦IAKOª. KAªA¦Hª,¢E¤¤Aª,ATMATZI¢Hª,¢HMHTPO¦OY¤Oª,MA¤A¢ENHª NEWSPORTS 15/11/99 AEK - O¤YM¦IAKOª. KAªA¦Hª,¢E¤¤Aª,ATMATZI¢Hª,¢HMHTPO¦OY¤Oª,MA¤A¢ENHª

Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα (15/11/1999) που ο σωματοφύλακας του Βίκτορα Μητρόπουλου έριξε δύο πιστολιές στο "Νίκος Γκούμας" μετά το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός. (videos)

Στην κεκλεισμένων των θυρών εξ αναβολής αναμέτρηση (λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και των δύο) για την 6η αγωνιστική, η ΑΕΚ είχε φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό στο "Νίκος Γκούμας", με τους "ερυθρολεύκους" να παίρνουν τη νίκη με 2-0, στο ντεμπούτο του Αλμπέρτο Μπιγκόν στον πάγκο τους.

Σκόρερς για τους Πειραιώτες ήταν ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο 74ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και ο Ζιοβάνι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ η ΑΕΚ είχε μείνει με 10 από το 64ο λεπτό, λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Γιάννη Καλιτζάκη.

Καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και μετά τη λήξη του, οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν φρικτά παράπονα από το διαιτητή Βαγγέλη Δημητρόπουλο, κυρίως για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 0-0 (σε τράβηγμα του Μαλαδένη από τον Ελευθερόπουλο), αλλά και για το πέναλτι του Ολυμπιακού, καθώς και την κόκκινη κάρτα στον Καλιτζάκη (που ήταν αμφότερες σωστές αποφάσεις).

Μάλιστα, ο Μιχάλης Κασάπης κλότσησε τον Πατρινό διαιτητή, με συνέπεια να τιμωρηθεί αργότερα με 24 αγωνιστικές και να χάσει ουσιαστικά όλη τη σεζόν. Επίσης, οι τότε διεθνείς Έλληνες της Ένωσης, με μπροστάρη τον Ντέμη Νικολαΐδη, ανακοίνωσαν πως δεν θα αγωνιστούν ξανά με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, το οποίο για κάποιο χρονικό διάστημα έγινε πράξη.

Το θέμα είναι πως τα χειρότερα έγιναν αργότερα και όχι εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά στο Members Club του γηπέδου, όπου σε διένεξη που είχαν ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, με τον τότε πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Βίκτορα Μητρόπουλο, ο σωματοφύλακας του δεύτερου έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, ενώ βγήκαν και μαχαίρια.

Συγκεκριμένα, έριξε δύο πυροβολισμούς στον αέρα, σκορπίζοντας τον πανικό στους παρευρισκόμενους και προσθέτοντας μία ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς από την ένταση υπέστη καρδιακό επεισόδιο ο Ευάγγελος Θωμαΐδης, ο οποίος και απεβίωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ