ΣΤΗΛΕΣ

Η αυλή του Ιβάν: Οι άνθρωποι στο πλευρό του Σαββίδη

Η αυλή του Ιβάν: Οι άνθρωποι στο πλευρό του Σαββίδη

Οι στενοί συνεργάτες και οι σύμβουλοι του Ιβάν Σαββίδη και του γιου του Γιώργου. Από την Μαρία Γκοντσαρόβα, τον υπό πίεση τεχνικό διευθυντή, Λούμπος Μίχελ, μέχρι και τους Ζαγοράκη και Βρύζα που ο Ιβάν θέλει πίσω στον ΠΑΟΚ. Το Sport24.gr αναλύει τα πρόσωπα πίσω από τις αποφάσεις του μεγαλομετόχου.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει καταφέρει να βάλει το στίγμα του στον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο από το 2012 που έκανε δυναμικά την εμφάνισή του. Ωστόσο, σε σχέση με τους υπόλοιπους ισχυρούς “παίκτες” στον χώρο, η περίπτωση του παρουσιάζει μία ιδιαιτερότητα.

Η έδρα των επιχειρήσεών του είναι εκτός συνόρων, στο Ροστόφ και ως εκ τούτου ο ρόλος των στενών συνεργατών και των συμβούλων του έχει πολύ μεγαλύτερη αξία. Πόσο μάλλον, όταν τους έχει αναθέσει και την παραγοντική εκπαίδευση του πρωτότοκου γιου του, Γιώργου που έχει πλέον θέση στο δ.σ. της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ.

Η Μαρία Γκοντσαρόβα, ο Μάκης Γκαγκάτσης, οι μπαρουτοκαπνισμένοι στον ΠΑΟΚ Θόδωρος Ζαγοράκης και Ζήσης Βρύζας, ο Αρτούρ Νταβιντιάν, ο Λούμπος Μίχελ, ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ο Κυριάκος Κυριάκος και οι δικηγόροι Κώστας Φωτιάδης και Γιώργος Γκουροβανίδης είναι τα πρόσωπα που η γνώμη τους μετράει στη σκέψη του Σαββίδη και το Sport24.gr εστιάζει πάνω τους. Μαζί και σε μία αυλή ανθρώπων που έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Ας δούμε αναλυτικά το προφίλ και το ρόλο καθενός από αυτούς:

ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΝΤΣΑΡΟΒΑ

Η 36χρονη οικονομολόγος ήταν η πρώτη “μεταγραφή” του ΠΑΟΚ όταν ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ. Ο ομογενής επιχειρηματίας είχε δοκιμάσει τις ικανότητές της στον όμιλο εταιριών του στο Ριοστόφ επί ένα χρόνο (είχε αρχίσει την καριέρα της ως επικεφαλής του οικονομικού τμήματος εταιρείας παραγωγής και εμπορίας μεταλλευμάτων με δραστηριότητα σε όλη τη ρωσική επικράτεια) και έγινε άμεσα άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του. “Κοντά μου είναι μόνο κορυφαίοι επαγγελματίες και η Μαρία είναι μία από τους πιο δυνατούς οικονομικούς μου διευθυντές” είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ για την “Τσαρίνα” των οικονομικών της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ.

Δεν υπάρχει συμφωνία της ομάδας (από μεταγραφή μέχρι και χορηγία) που να μην απαιτεί τη δική της έγκριση και αρκετές φορές έγινε ορατή στην πράξη η επιρροή που έχει, ειδικά σε ζητήματα οικονομικής φύσης, στον Ιβάν Σαββίδη.

Όλα τα επιχειρηματικά πρότζεκτ του ομογενή επιχειρηματία στην Ελλάδα έχουν τη δική της σφραγίδα. Από το “Μακεδονία Παλλάς” και τη ΣΕΚΑΠ, μέχρι το Παλιούρι, τη Σουρωτή Α.Ε., τις αγορές ιστορικών κτηρίων στη Θεσσαλονίκη, τα τηλεοπτικά πλάνα και τα σχέδια εξαγοράς ξενοδοχειακής μονάδας στην Αθήνα.

Δεν είναι τυχαίο που ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου, λίγους μήνες αφότου ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, της ζήτησε να ανοίξει το φάκελο “νέο γήπεδο”.

Η αυλή του Ιβάν: Οι άνθρωποι στο πλευρό του Σαββίδη
MOTIONTEAM

Όσοι γνωρίζουν καλά τη Μαρία Γκοντσαρόνα (στην Ελλάδα έγινε περισσότερο γνωστή ως Γκοντσάρεβα), μιλούν για μία γυναίκα εξαιρετικά δραστήρια, απόλυτα αφοσιωμένη στη δουλειά της, με πολύ καλό αλλά και κλειστό χαρακτήρα που αποφεύγει όσο μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας. Στα τέσσερα (και πλέον) χρόνια που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κανένα δημοσίευμα για την προσωπική ζωή της. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι η φιλανθρωπική δράση της. Σχεδόν μία φορά τον χρόνο συμμετέχει σε ανθρωπιστικές αποστολές στην Αφρική, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που πριν μήνες την είδαν να πηγαίνει με τζιπ στον προσφυγικό καταυλισμό της Ειδομένης και να μοιράζει τρόφιμα και ρούχα.

Δεν αρκείται στα εταιρικά καθήκοντά της και φροντίζει να βρίσκεται σχεδόν πάντα στα παιχνίδια της ποδοσφαιρικής ομάδας. Όταν ο ΠΑΟΚ παίζει στην Τούμπα, βρίσκεται τις περισσότερες φορές στη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη , ενώ ακολουθεί την αποστολή της ομάδας και στα εκτός έδρας. Τι δέσιμό της με τον ΠΑΟΚ είναι και συναισθηματικό πλέον και είναι χαρακτηριστικό ότι σε ταξίδια της ομάδας, όπως στην επιστροφή από τη Γερμανία μετά το ματς με τη Σάλκε, είχε εμφανιστεί στο αεροδρόμιο της Κολωνίας με φανέλα του ΠΑΟΚ.

ΜΑΚΗΣ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ

Προίκα από την περίοδο Ζαγοράκη ήταν ο Μάκης Γκαγκάτσης για τον ΠΑΟΚ. Από το 2008 στην ΠΑΕ (κίνηση που σχολιάστηκε αρνητικά από μερίδα του κόσμου του ΠΑΟΚ πολύ απλά γιατί είναι ο γιος του Βασίλη Γκαγκάτση, κουμπάρου του Ζαγόρ). Στην πράξη αποδείχθηκε, όμως, ότι ο Δικέφαλος απέκτησε ένα πολύ καταρτισμένο στέλεχος, με γνώση όλου του φάσματος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Εδώ και καιρό έχει πάρει πάνω του το κομμάτι των επαφών με τα εγχώρια (Superleague, ΕΠΟ) και διεθνή κέντρα αποφάσεων (UEFA, FIFA), συνέβαλε τα μέγιστα στις επαφές με την Πολιτεία για το θέμα της ρύθμισης των χρεών και ο Ιβάν Σαββίδης τον αντάμειψε προάγοντάς τον σε αντιπρόεδρο της ΠΑΕ. Ο ρόλος του είναι πλέον διευρυμένος και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ζητά συχνά-πυκνά τη γνώμη του για θέματα που αφορούν και στην εσωτερική λειτουργία της ΠΑΕ.

Η αυλή του Ιβάν: Οι άνθρωποι στο πλευρό του Σαββίδη

Ο νεαρός νομικός έχει ουσιαστική συμβολή και στις κινήσεις της αντιπολίτευσης του Βαγγέλη Γραμμένου στην ΕΠΟ τον οποίο στηρίζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και είναι αυτός που παίζει καθοριστικό ρόλο στην χάραξη της γενικότερης πολιτικής του συλλόγου.

Ενδεικτικό της μεγάλης εμπιστοσύνης που του έχει ο Σαββίδης είναι ότι πριν πάρει την απόφαση να αναλάβει ο ίδιος την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σκεφτόταν πολύ σοβαρά να την αναθέσει σε εκείνον. Παρότι πολλοί υποστήριζαν με θέρμη το αντίθετο, ο Σαββίδης ποτέ δεν συνδύασε τα ονόματα Βασίλης και Μάκης Γκαγκάτσης, ενώ και ο ίδιος ο νεαρός παράγοντας προσπάθησε πάντα να κινείται αυτόνομα και έχει πετύχει να δημιουργήσει ένα καλό όνομα με αρκετό μέλλον στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι το όνομά του “έπαιξε' το καλοκαίρι για την προεδρία της Λίγκας, έχοντας μάλιστα τη συναίνεση όλων των «μεγάλων».

ΘΟΔΩΡΟΣ ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ

Η αυλή του Ιβάν: Οι άνθρωποι στο πλευρό του Σαββίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις ποδοσφαιρικές συζητήσεις του Ιβάν Σαββίδη η γνώμη του Θόδωρου Ζαγοράκη μετρά περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου. Ο ομογενής επιχειρηματίας θεωρεί μεγάλη προίκα για τον ΠΑΟΚ να υπάρχει στους κόλπους του ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004 και από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε του έδωσε ρόλο συμβούλου. Τον στήριξε στην προσπάθειά του να γίνει ευρωβουλευτής (οι ψήφοι των Ποντίων έπαιξαν καθοριστικό ρόλο) και σχεδόν σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι κάθονται μαζί στη σουίτα του στην Τούμπα. Η πολύ καλή άποψη του Ζαγοράκη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να παραδώσει τα ηνία της ομάδας στον Βλάνταν Ίβιτς, ενώ υπάρχουν και αρκετά ακόμη στελέχη στην ΠΑΕ, που αποτελούν προίκα από την εποχή του βετεράνου ποδοσφαιριστή στην διοίκηση της ομάδας. Είναι κοινό μυστικό στην Τούμπα ότι στον “Τέο” υπάρχει ανοιχτή πρόταση επιστροφής στην ομάδα. Ο δυναμικός χαρακτήρας του και οι γνώσεις του για το ποδόσφαιρο είναι κάτι που ο Σαββίδης εκτιμά απεριόριστα.

ΖΗΣΗΣ ΒΡΥΖΑΣ

Η αυλή του Ιβάν: Οι άνθρωποι στο πλευρό του Σαββίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο άνθρωπος που ήρθε πιο κοντά από κάθε άλλον στον Σαββίδη από την πρώτη στιγμή που ο τελευταίος άρχισε τις επαφές για να πάρει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Έβαλε πλάτη για να πείσει τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Θανάση Κατσαρή στο καυτό καλοκαίρι του 2012 και έγινε, στην κυριολεξία, το δεξί χέρι του Σαββίδη. Πήρε πάνω του πολλές υποθέσεις, μπόρεσε να “κουμπώσει” στην διαφορετική κουλτούρα του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ και στις εκπλήξεις που εκείνος συχνά έκανε (χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συνέβη στις αρχές του καλοκαιριού του 2014, όταν ο Βρύζας είχε κλείσει τον Σάντος και ο Σαββίδης τελευταία στιγμή επέλεξε Αναστασιάδη για την τεχνική ηγεσία της ομάδας). Διαφώνησε μαζί του μόνο όταν αποφάσισε να παραιτηθεί (λόγω πιέσεων από μερίδα του κόσμου), ενώ ο Σαββίδης του ζητούσε να μείνει. Η σχέση τους παρέμεινε, ωστόσο, ισχυρή, ο Σαββίδης προώθησε τη συμμετοχή του Βρύζα στην προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ. Και για αυτόν υπάρχει πάντα ανοιχτή πόρτα επιστροφής στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τελευταία οι επισκέψεις του στα γραφεία της Τούμπας είναι αρκετά συχνές.

ΑΡΤΟΥΡ ΝΤΑΒΙΝΤΙΑΝ

Παρότι είναι μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στον κόσμο του Δικεφάλου συστήθηκε ως φίλος της ομάδας μπάσκετ, καθώς είναι σχεδόν μόνιμος θαμώνας των αγώνων της στο Παλατάκι. Ο Αρμένιος στην καταγωγή, αλλά γεννημένος στο Ροστόφ, συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και ήρθε στην Ελλάδα από τη Ρωσία το καλοκαίρι του 2014 αναλαμβάνοντας “Investment and Business Development Advisor for South Eastern Europe” στον όμιλο Agrocom ,του Ιβάν Σαββίδη.

Η αυλή του Ιβάν: Οι άνθρωποι στο πλευρό του Σαββίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όπως και η Γκοντσαρόβα, έτσι και αυτός, ασχολείται με κάθε επενδυτική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη στη χώρα μας και ήταν αυτός που πριν λίγο καιρό είχε ανακοινώσει ότι ο ποντιακής καταγωγής επιχειρηματίας έχει πλάνο επενδύσεων 250 εκατ. ευρώ στη Βόρεια Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια . Έχει μηδενική σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι του ΠΑΟΚ και το όνομά του δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ποδοσφαιριστών. Πάντως, έχει γίνει πολλές φορές συνδετικός κρίκος μεταξύ των στελεχών της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη και βοήθησε στο να υπάρχει οικονομική στήριξη από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ για να καλύπτει η ομάδα μπάσκετ τις οφειλές της στην εφορία και το ΙΚΑ.

Στενοί συνεργάτες του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ μιλούν για ένα κοφτερό μυαλό και ένα άκρως καταρτισμένο στέλεχος στα οικονομικά, που έχει βοηθήσει πολύ με τις εισηγήσεις του στην ανάπτυξη της εταιρίας.

ΛΟΥΜΠΟΣ ΜΙΧΕΛ

Την εποχή που υπήρχαν επαφές με τον Τάσο Κάκκο για να αναλάβει πόστο στην ΠΑΕ, ήρθε ξαφνικά στο προσκήνιο το όνομα του Λούμπος Μίχελ. Εμφανίστηκε στην απολογιστική Γ.Σ στο τέλος του 2015 και έκανε τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους να αναζητούν φωτογραφίες του στο διαδίκτυο για να σιγουρευτούν ότι το όνομα που άκουσαν παρέπεμπε στον παλιό διεθνή διαιτητή.

Ο Ιβάν Σαββίδης τον επέλεξε γιατί προερχόταν από έναν σύλλογο, τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, που είχε πολλά κοινά με τον ΠΑΟΚ. Είναι μία ομάδα της επαρχίας στην Ουκρανία που κατάφερε να εκθρονίσει από την κορυφή τη Ντιναμό Κιέβου μετά από κυριαρχία ετών. Ο 48χρονος Σλοβάκος πήρε αρχικά τον ρόλο του “υπευθύνου των διεθνών σχέσεων” του ΠΑΟΚ, όμως, ήταν σαφές ότι ο Σαββίδης είχε άλλα σχέδια για εκείνον. “Μου πήρε περίπου δύο χρόνια για να εξηγήσω στον Λούμπος Μίχελ τι σημαίνει ΠΑΟΚ και όταν πείστηκα ότι έχει μπει στο DNA της ομάδας του έκανα πρόταση” είχε πει για εκείνον ο 57χρονος επιχειρηματίας στην πρώτη ομιλία του στο δ.σ, της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως πρόεδρος.

Ο Μίχελ πήγαινε πρώτος και έφευγε τελευταίος από τα γραφεία της Τούμπας, αφού του είχε ζητηθεί από τον Σαββίδη αναλυτική έκθεση για όλο το έμψυχο δυναμικό. Παράλληλα, έπαιρνε ολοένα και περισσότερο κομμάτι ευθυνών του Φρανκ Άρνεσεν, μέχρι που ανέλαβε τεχνικός διευθυντής και αργότερα, όταν αποχώρησε ο Ιάκωβος Αγγελίδης και πρόεδρος.

Η αυλή του Ιβάν: Οι άνθρωποι στο πλευρό του Σαββίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μίχελ έχει αφήσει την αίσθηση ότι προσπαθεί πάντα να κάνει πράξη τις εντολές του Σαββίδη χωρίς να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες, ενώ δίνει μεγάλη βαρύτητα στον οικονομικό τομέα σε αντίθεση με τον Φρανκ Άρνεσεν που είχε τη φήμη του σπάταλου.

Οι κινήσεις του στις μεταγραφές του καλοκαιριού είναι ακόμη υπό κρίση (παίρνει, όμως, credits για τη συμφωνία με τον Λέο Μάτος), ωστόσο δέχεται πολύ έντονη κριτική για την κωλυσιεργία που παρατηρείται στη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε. Δέχθηκε βολές για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Αθανασιάδη, αλλά και στην πώληση του Ροντρίγκες (για το γεγονός ότι δεν φρόντισε νωρίτερα να του κάνει αναπροσαρμογή συμβολαίου). Η γκρίνια όμως προς το πρόσωπο του έπιασε κόκκινο μετά το... αποτυχημένο ταξίδι στην Κύπρο για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Σωτηρίου, αλλά και στον τρόπο που διαπραγματεύτηκε με τον Ανσαριφάρντ και τον ατζέντη του.

Ο Ιβάν Σαββίδης δείχνει να τον στηρίζει, ακόμη τουλάχιστον, όμως είναι σαφές πως ο Σλοβάκος δέχεται εντονότερη πίεση από ποτέ άλλοτε, αφού η δυσφορία για τη δυστοκία στα μεταγραφικά μεγαλώνει καθημερινά.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η αυλή του Ιβάν: Οι άνθρωποι στο πλευρό του Σαββίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από τα παλιότερα στελέχη του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, παλιός πρωταθλητής στο πινγκ-πονγκ, έχει ρόλο εκπροσώπου του στο δ.σ. της ΠΑΕ. Γνωρίζει άριστα πρόσωπα, πράγματα, τις ιδιαιτερότητες του συλλόγου, αλλά και το επικοινωνιακό παιχνίδι. Κατάφερε να χτίσει σιγά-σιγά μία πολύ καλή σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη και είναι ο άνθρωπος που έκανε τον ομογενή επιχειρηματία να άρει τις αρχικές επιφυλάξεις του για τη στάση της διοίκησης Κατσαρή και να έρθει κοντά σε πολλά τμήματα του συλλόγου τα οποία πλέον ενισχύει οικονομικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΠΑΟΚ - ΠΙΡΙΝ (ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ)
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
ΠΑΟΚ - ΠΙΡΙΝ (ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ) (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) MOTIONTEAM

Από τα παλιότερα στελέχη του ΠΑΟΚ, έχει συνεργαστεί και με τις διοικήσεις Μπατατούδη και Γούμενου, πριν αναβαθμιστεί ο ρόλος του επί των ημερών Ζαγοράκη-Βρύζα. Μετά από ένα πρώτο διάστημα στην εποχή Σαββίδη που λειτουργούσε μόνο ως υπεύθυνος Τύπου, τους τελευταίους μήνες έχει αναβαθμιστεί αναλαμβάνοντας διευρυμένα καθήκοντα. Διαθέτοντας ευελιξία, μεγάλη εμπειρία πάνω στις ιδιαιτερότητες του περιβάλλοντος του ΠΑΟΚ και ικανότητα στο να διαχειρίζεται το πολύ απαιτητικό και δύσκολο κομμάτι της επικοινωνίας, έπεισε τον Σαββίδη να του… δώσει γήπεδο για να κάνει παιχνίδι στην επικοινωνιακή πολιτική της ΠΑΕ. Είναι εκείνος που, συνήθως, εκφράζει τις θέσεις του ΠΑΟΚ στα μίντια, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΟΥΡΟΒΑΝΙΔΗΣ-ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Η αυλή του Ιβάν: Οι άνθρωποι στο πλευρό του Σαββίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι δύο δικηγόροι βρίσκονται στο πλευρό του ομογενή επιχειρηματία και έχουν αναλάβει το κομμάτι των μεταφράσεων γνωρίζοντας άπταιστα ρωσικά. Ο Γιώργος Γκουροβανίδης εμφανίστηκε στο προσκήνιο από την πρώτη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κι συμμετείχε σε όλες τις συζητήσεις που γίνονταν.

Η αυλή του Ιβάν: Οι άνθρωποι στο πλευρό του Σαββίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Φωτιάδης εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα, ήταν εκείνος που πέρασε τρεις μέρες μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφόρησης, στη διάρκεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ πήρε και θέση στο δ.σ. της Σουρωτή Α.Ε. Άνθρωποι απόλυτης εχεμύθειας, έχουν πλήρη γνώση για όλες τις δραστηριότητες του 58χρονου επιχειρηματία στην Ελλάδα.

ΚΟΥΔΑΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι ο Σαββίδης, πέρα από τους πολύ στενούς συνεργάτες του, διαθέτει και ένα κύκλο ανθρώπων με τους οποίους συζητά συχνά ή λιγότερο συχνά και αφουγκράζεται τις γνώμες τους.

Η αυλή του Ιβάν: Οι άνθρωποι στο πλευρό του Σαββίδη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Κούδας έχει ρόλο συμβούλου της διοίκησης και ο Σαββίδης ακούει πολύ τη γνώμη του πάνω σε θέματα σχέσεων με τους παίκτες, οργάνωσης του ποδοσφαιρικού τμήματος και των Ακαδημιών. Ο Αγγελος Αναστασιάδης, ήταν λύση για την προεδρία της ΠΑΕ αλλά αρνήθηκε και στη συνέχεια ο Σαββίδης τον έχρισε προπονητή. Πριν λίγες μέρες οι δύο άνδρες είχαν συζήτηση τριών ωρών και δεν αποκλείεται η σχέση τους να αποκτήσει εκ νέου επίσημο χαρακτήρα, ίσως με ρόλο συμβούλου. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι όπως ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καραπανιγιωτίδης που συνομιλούν με τον Σαββίδη και η άποψή τους μετράει.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ