ΣΤΗΛΕΣ

Ελ Γκρέκο, Πικάσο και... Μπάρτσα!

Ελ Γκρέκο, Πικάσο και... Μπάρτσα!

Το μουσείο της Μπαρτσελόνα ήταν το τρίτο σε επισκέπτες για το 2011 σε ολόκληρη την Ισπανία, πίσω μόνο από το «Πράδο» και το «Ρέινα Σοφία»! 1.626.900 εισιτήρια διέθεσε πέρυσι η Μπάρτσα για όσους ήθελαν να ζήσουν από κοντά το Camp Nou Experience! (φωτογραφίες & videos)

Το μουσείο της Μπαρτσελόνα δέχτηκε 1.626.900 επισκέπτες μέσα στο 2011, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στα 27 χρόνια της λειτουργίας του!

Μόνο η πινακοθήκη του Πράδο και το μουσείο Ρέινα Σοφία ξεπέρασαν πέρυσι το Camp Nou Experience!

Η Μπαρτσελόνα είναι η κορυφαία ομάδα της τελευταίας τριετίας στον κόσμο και αυτό αποτυπώνεται στους τίτλους, στην αγωνιστική απόδοση των παικτών της και στην παγκόσμια αναγνώριση της ποδοσφαιρικής κοινότητας. Ο αντίκτυπος που έχει ο σύλλογος στους φιλάθλους όλης της υφηλίου, φαίνεται και στον αριθμό όσων επισκέπτονται το μουσείο της Μπάρτσα στη Βαρκελώνη.

Ελ Γκρέκο, Πικάσο και... Μπάρτσα!

Η είσοδος του μουσείου της Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου".

Μέσα στο 2011, το μουσείο της Μπαρτσελόνα υπήρξε το τρίτο σε επισκέπτες σε όλη την Ισπανία. Συνολικά 1.626.900 εισιτήρια διατέθηκαν πέρυσι για όσους θέλησαν να ζήσουν από κοντά το περίφημο «Camp Nou Experience», που συνδυάζει την ξενάγηση στο «Καμπ Νόου» και την πρόσβαση στο μουσείο και τον χώρο των multimedia.

Ελ Γκρέκο, Πικάσο και... Μπάρτσα!

Οι επισκέπτες του μουσείου της Μπαρτσελόνα από το 2005 μέχρι και το 2011.

Αυτός ο αριθμός φέρνει το μουσείο της Μπαρτσελόνα στην τρίτη θέση, πίσω μόνο από δυο εκ των σημαντικότερων μουσείων σε όλο τον κόσμο, την πινακοθήκη του «Πράδο» (2.911.767 επισκέπτες) με τα αριστουργήματα των Ελ Γκρέκο, Γκόγια και Μπελάθκεθ και το «Ρέινα Σοφία» (2.705.529 επισκέπτες) που στεγάζει την «Γκερνίκα» του Πικάσο!

Σε ότι αφορά αποκλειστικά την Καταλωνία, το Museo Barca βρίσκεται στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας σε επισκέπτες τόσο το μουσείο «Picasso» της Βαρκελώνης όσο και το «Teatro-Museo Dalí» στην Φιγκέρες. Το 2011 υπήρξε μακράν η καλύτερη χρονιά για το Museo Barca σε επισκέπτες και έσοδα. Τα εισιτήρια παρουσίασαν αύξηση 24% σε σχέση με το 2010, ενώ παράλληλα τα έσοδα υπερδιπλασιάστηκαν με αύξηση της τάξης του 59%!

Ελ Γκρέκο, Πικάσο και... Μπάρτσα!

Η είσοδος στο εσωτερικό του μουσείου της Μπάρτσα.

Οι αριθμοί αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι στα 27 χρόνια που λειτουργεί το μουσείο, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ του 2007 (1.397. 574 επισκέπτες). Ο σημαντικότερος λόγος της μεγάλης αύξησης, είναι η συνεχής αναβάθμιση του μουσείου με την προσθήκη νέων χώρων, όπως για παράδειγμα η δημιουργία της βιτρίνας με τους 16 τίτλους που κατέκτησαν τα επαγγελματικά τμήματα του συλλόγου στη σεζόν 2010-11 ή η νέα πτέρυγα που είναι αφιερωμένη στους παίκτες που κέρδισαν στο παρελθόν τη Χρυσή Μπάλα.

Επίσης αναβαθμίστηκε η οπτικοακουστική ζώνη του μουσείο, όπου κλέβει τις εντυπώσεις το καινούργιο βίντεο που είναι αφιερωμένο στις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας, από τότε που ανέλαβε ως προπονητής ο Πεπ Γουαρδιόλα. Ο σύλλογος έχει καταφέρει με απόλυτη επιτυχία να μετατρέψει το «Camp Nou Experience» ως έναν από τους «must» προορισμούς όσων επισκέπτονται τη Βαρκελώνη.

Ελ Γκρέκο, Πικάσο και... Μπάρτσα!

Τα έξι τρόπαια της σεζόν 2008-09 εκτίθενται σε ειδικό χώρο στο μουσείο της Μπαρτσελόνα.

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι αυτοί που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο στο μουσείο, με τον Ιούλιο να κατέχει το απόλυτο ρεκόρ. Στις 31 μέρες του περσινού Ιουλίου, επισκέφθηκαν το «Camp Nou Experience» 271.992 άνθρωποι, ενώ στις 14 του συγκεκριμένου μήνα, σημειώθηκε και η κορυφαία ημερήσια επίδοση με 13.659 επισκέπτες!

Πηγή: Sport

Βίντεο: Η αναπαράσταση του γραφείου του ιδρυτή του συλλόγου, Τζουάν Γκάμπερ, στο μουσείο της Μπαρτσελόνα.

Βίντεο: Η ζώνη multimedia στο μουσείο της Μπαρτσελόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ